חניון ירדן כנרת הנמצא סמוך לקיבוצים דגניה וכנרת הוא גן עדן אמיתי. מדובר על חניון יום ולילה בעל יתרונות רבים מאוד.
החניון הנמצא על שפת הכנרת ועל גדותיו של נהר הירדן הדרומי. סמוך לאתר ירדנית הנמצא בהמשך. הקירבה הן לחוף הכנרת והן לירדן מאפשרים התרעננות בכלום הליכה. נוחות זה שם המשחק בייחוד שתנאי המזג אוויר חמים . בחניון ירדן כנרת יש שטח רחב ידיים הכולל מלא פינות מוצלות , בחסותם של עצי אקליפטוס גבוהים. המיקום הפטנסטי של החניון במפגש בין הכנרת והירדן יוצרים צירוף מהנה וחוויתי לכל המשפחה. הקירבה של השניים שבטווח בינהם נמצא החניון מזמנת אינספור חוויות מספורט ימי דרך דייג , רחצה עם מתנפחים ועוד ועוד. בחניון יש שירותים של פינוי אשפה על בסיס רציף כך שהחניון מתוחזק ונמצא נקי כמעט בכל שעות היממה. בכניסה יש שמירה המאויישת 24 שעות 7 ימים בשבוע. לחניון יש שני צדדים בהם ניתן לעשות קמפינג בצד ימין אזור הפונה לנהר הירדן ובצד השמאלי אזור קמפינג הפונה לכנרת. כמו כן יש כל הזמן ספינת משטרה ששטה בירדן לצד הנופשים לוודא שהכל תקין.
לינת שטח – קמפינג בירדן כנרת
יש המון אפשרויות לינה בעיקר לינת שטח. זה מתחיל מהאפשרות הבסיסית ביותר של קמפינג עם אוהלים שתביאו מהבית במחיר מצחיק של 150 לרכב ללילה למי שמגיע ל 2 לילות. תמורת זה תקבלו נקודות חשמל שפזורות בכל שטח החניון, תאורה ,שירותים מקלחות, ברזיות לשטיפת פנים וצחצוח שיניים , מינימרקט שווה שבשבתות מוכר גחנון הכי שווה בארץ. אפשר להשכיר מאוורר ב- 40 שח בלבד.
עוד אופציה היא להגיע לפה ללא ציוד לינה ולהשכיר אוהל ומזרן המסופקים עי החניון בעלות של 150 שח ללילה לאוהל ו 20 למזרן.
אם אתם רוצים להתפנק ולשדרג את השינה שלכם בתנאים נוחים יותר של לינת שטח. קחו את האוהל הממוזג שמתאים ל- 10 אנשים. יש בו מזרנים הוא בתוך מתחם פרטי המגודר עם במבוקים וכולל: מקרר אישי, כיור, שולחן קקל, פינת מנגל והכל צמוד לאוהל הענקי שמכיל עד 10 אנשים וכולל בתוכו מחיצה. מיקומו של האוהל שבעגה תיירותית מכונה "גמפלינג", על הירדן יוצר פסטורליה משגעת. הכיף הגדול הוא הקפה על הבוקר מול מראות מרגיעים אילו של נהר רגוע ושלו. מחיר האוהל נע בין 600 ל 800 ש"ח (בשיא העונה) ללילה למשפחה. אם תגיעו 2 משפחות (יש מחיצה במרכזו של האוהל) זה יוזיל את העלות משמעותית . אפשר לשבת במתחם שעות ולהביט בשלדגים האפורים שמתעופפים כל העת מעל המים ותרים אחר דגים.
אפשרות נוספת היא גם להגיע עם קראוון שניתן להשכיר בחברות שונות כגון: "לאופק" ולקבל גם כן מתחם פרטי שכולל מקרר והצללה תמורת 400 ש"ח(סכום זה הוא לחניון למען הסר ספק הקראוון אינו מסופק בחניון צריך להביאו מהחברה בה אתם שוכרים אותו).
האטרקציות בחוף ירדן כנרת
אטרקציה שווה בחניון הוא מתחם נינג'ה חדשני לכל המשפחה (בתוספת תשלום ). המתחם כולל קיר טיפוס, הליכה על סטפרים משופעים (ממש כמו בנינג'ה ישראל) , הליכה על מתקן מוגבה בו צריך ללכת על מוטות עץ שתלויים באוויר ללכת על 2 חבלים , להיאחז בקיר דמוי קורי עכביש , וגם פעילויות לקטנים יותר כגון : ירי של ספוגים לעבר מגדל חביות פלסטיק או קליעת כדורסל. גם מתנפחים עליהם יש מתקנים מגוונים המתאימים לשכבות גיל רבות כגון : מוטות עץ עליהם נתלים(כמו בקרקס רק בגובה נמוך ביותר). מתחם הנינג'ה בחניון ירדן כנרת מוצל חלקית אך יש בו קולר עם מים, ומאוררי ענק המפזרים רוח ואוויר קריר במתחם עם מתזי מים מרעננים. עוד במתחם אפשרות לרכוש גלידות ושלגונים. המתחם מגודר ונמצא בנפרד ממתחם הקמפינג הוא נמצא בצד ימין ליד שער הכניסה לחניון. האטרקציה שבגללה באים רבים לחוף זה בעיקר בסופש"ים : האפשרות לרחוץ הן בכנרת והן בירדן באמת כיף לא נורמלי. שימו לב המים בירדן עמוקים לכן יש להשגיח על ילדים קטנים.
אטרקציה נוספת היא ספורט ימי ניתן להשכיר סאפ או קייאיקים לפי זמן בחוף. מומלץ להביא עימכם חכה ופתיונות . המים בירדן רגועים לגמרי ניתן לדוג בכייף, גם אם לא תפסתם כלום לא נורא תהנו מהרוגע.
והכי חשוב איך מגיעים :
בוויז : חניון ירדן כנרת
אם הגעתם מבקעת הירדן לצומת צמח קחו שמאלה ושסעו לכיוון טבריה (על כביש 90) , עיברו על פני חוף צמח וטיילת עמק הירדן, לאחר מכן תחצו את הירדן בגשר , מיד לאחר הגשר תראו שילוט בית ירח בכיכר פנו בפנייה הראשונה לכיוון תיכון בית ירח , שוב ימינה וכעת סעו כל הזמן ישר עד שתגיעו לחניון.