קפה פלורה בחווה אשר במושב שדה משה . קורן אשר ואור מימון (גיסים) מנהלים יחד את "קפה פלורה בחווה" .
את שאר הסניפים קורן מנהל לבד או עם שותפים נוספים.

כל הסיפור התחיל מעגלת קפה שנפתחה במושב גני טל סמוך למשתלת מרמלשטיין. עגלת קפה זו נפתחה לפני שנתיים במטרה לסייע לאחותו הצעירה של קורן בעלת תסמונת דאון. הוא החליט ששליש מההכנסות של רשת עגלות הקפה שלהם יילך לעמותות הפועלות למען נוער בסיכון ואנשים בעלי מגבלויות. ערך חברתי חשוב מאוד.
.
השניים הקימו במקום את עגלת הקפה הראשונה שלהם ראו כי טוב ופתחו עוד שתי עגלות קפה אחת בתוך מושב שדה משה צמוד לחוות סוסים (נספר לכם עליה כעת כי ביקרנו שם וחווינו בדיוק את המקום).
נפתחה רק לפני 3 וחצי חודשים. עגלת קפה שלישית ונוספת נפתחה באזור אשדוד (שתולים).
סימן ההיכר והדבר שמזוהה מאוד עם קפה פלורה הוא הקפה המיוחד בטעמי ליצ'י , סמבוק או קרמל מעוטרים בפרח אכיל.
מה הסיפור של קפה פלורה?
פלורה מגיע מהמילה Flow שזה זרימה באנגלית ומהמילה Flower. השניים דוגלים בחיבור לטבע ומכאן מגיע השם.
בנוסף גילו קורן ואישתו אדווה כי בתם בת ה 4 היא צאילקית. ועל כן קיבל החלטה מושכלת ומחוברת למציאות להנגיש את התפריט לבעלי רגישויות. למשל : כריכים ללא גלוטן, סלט אסיאתי ברוטב סויה ללא גלוטן ועוד.
בהמשך שוקל קורן להנגיש למשפחות עם ילדים מכירת פיצות בטאבון.
החוויה שלנו בפלורה בחווה
כפי שידוע לכם (או לא?) אנחנו שלומית וגיל בעלי האתר, בודקים לעומק ובדקדוק כל עגלת קפה שנכנסת לפה. וגם עם קפה פלורה בחווה עשינו אותו דבר ואנחנו לא חוסכים בביקורות שצריך .
לעניין : קיבלנו לשולחן אינספור מנות מהתפריט(חשוב לומר שהוא אחיד בכל המקומות שקפה פלורה קיים).
טעמנו את כריך קפרזה לחם רוסטיק. מדובר בכריך טעים מאוד וקריספי עשוי עם ירקות כגון :עגבניה, בצל סגול מחוברים למופת ובהגיון קולינרי בריא עם נתח מוצרלה נאה בעיטור פסטו. המנה טעימה !!.
אט אט השולחן התחיל להתמלא בעוד מנות מהמיטב של פלורה וגם כאן העלילה הקולינרית התפתחה למקומות טובים ומוצלחים הסלט העשיר בירקות צבעוניים יחד עם סלקים דשנים ועסיסיים. נתנו טוויסט ירוק ופרשי לארוחה.
לאחר מכן קיבלנו את מנות הספיישל שאת חלקן עושה חמותו של קורן- אילנה. אהבנו מאוד את גלילי בצק פילו הפריכים שבתוכן הסתתר לו גליל של גבינת פטה לבנבנן.
שם המנה " גלילות פילו עם פטה נגיעות דבש, על מצע שום שמיר ועלי בייבי".
גם סלט הירוקים שהגיע עם פיצוחים שונים העביר בפה סדרת טעמים של גן ירק ..
אנחנו פריקים של קישים וסנדוויצים ולכן הלכנו על קיש ברוקולי עם פרמזן בעל טעם עמוק עם טעמים חודרים..
בפלורה לא מסתפקים באוכל מלוח טוב גם המתוקים היו יוצאים מן הכלל. עוגת השוקולד הייתה טעימה – עשויה שוקולד רך וענוג . אל תפספסו את עוגת הגבינה והגזר תקשיבו אין דברים כאלה.
ושתייה ? ווא פה יש שוס שלא פגשתי בשום מקום. החל מקפה קוריאני שמייצרים פה עם חלף מוקצף (ממש כמו שעושים בקוריאה). לאחר קבלת המשקה בפחית פלסטיק שקופה, אתה יוצר לך את הפחית עם מכסה שמקבלים במקום וסוגרים אותו בתוך מכונה מיוחדת, משקשקים את הפחית השקופה ואפשר לקחת גם הביתה.
אני שאוהב כל כך תה קר התנסתי בתה קר עם פירות יער וכדורי בובה (כדורים אדומים שמעניקים טעם נוסף למשקה). בעזרת קש מיוחד ועבה הכדורים התגלגלו במורד גרונכם.
במקום יש גם שיקים ..
ואווירה מה ?
ובכן המקום מגניב ממש ליד החווה יש מלא מקומות ישיבה מומלץ להגיע בין ערביים ולהנות מהמקום. בערב שהיינו הייתה הופעה מוצלחת במיוחד.
הברוסטרית, שילת, שרה וכל הרווחים ממכירת הכרטיסים עוברים לעמותה לנוער הסיכון. הנגנים המוכשרים שלוו אותה (אליאור רביד, שירה מור אדירי ומנור אלון).
נתנו וויבים מוצלחים להופעה.
היה מוי כיף נהננו מהאוכל הטעים מהאווירה מהשירה של שילת והנגינה של חבריה. מרוחב הלב של בעלי המקום מהתאורה והשילוב בין אווירה מיוחדת לאוכל מושלם עם נגחיעות ביתיות .
חילקו גם יין לבן ליושבים במקום ודרינקים..
שילת תיקשרה ושיתפה את הקהל מה שהפך את ההופעה ליותר טבעית ונעימה.
כללי
שורה תחתונה : ערב קסום ומרגש בלב הטבע, עם מוזיקה Live לנשמה, אוכל טעים, קינוחים מעולים ומשקאות משובחים.. היתרון הגדול המקום נמצא 5 דקות מכביש 6 וליד יער שחריה כך שאפשר לקחת מכאן דברים טובים ולשבת ביער לפיקניק עם מחצלת.
בנוסף אפשר לשלב אירועים פרטיים בחווה ו/או לרכב על הסוסים בחווה כנדבך נוסף.
בימי שישי יש במקום ירידי אומנות כך שאפשר לשלב בין אוכל לאומנות. המתחם של פלורה בחווה כולל שולחנות ישיבה בין אזור עם עצים וסככות. עוד במקום מחצלות ישיבה לילדים. ושירותים שברקע נמצאת חוות הסוסים המוסיפה וויב כפרי.
שעות פתיחה
שלישי עד חמישי מ 9:00 עד 17:00.
שישי – 8:00 עד 15:00 .
שבת סגור.
למקום יש כשרות.
איך מגיעים ?
בוויז : "חוות הסוס", שדה משה (סמוך למחלף קריית גת, כביש 6).