סיור קולינרי שעשיתי בעמק חפר בניהולו והובלתו של גיל דותן מחברת העמק השווה.
במהלך הסיור שהיה בליבו של עמק חפר וכלל את קיבוץ גבעת חיים איחוד וכפר חגלה . הכרנו את הרוח הפועמת בתוך מרחבי הקיבוץ .את הממד הקולינרי ואת הממד האומנותי ועוד.
למי שאינו מכיר מועצה מקומית עמק חפר נמצאת לא הרחק מהעיר נתניה בשרון.
היא כוללת :קיבוצים, מושבים ומה שנקרא כפרים. רבים מהם אינם מוכרים אך המסע לתוכם גרם לי להבין שיש לנו בארץ חממה פסטולית בעלת אופי כפרי עם פוטנציאל תיירותי אדיר.
הסיור מחבר את המבקרים בסיור (כ – 15 אי בכל סיור) לכל רובד ורובד של עמק חפר בכלל ושל הקיבוץ בפרט.
אז היכן ביקרנו בסיור הקולינרי ?
1)המחלבה הקטנה – מחלבה מקומית.
2)המעדנייה של החדרוכל.
3) מתחם האמנות- גלריה וסטודיו.
4)לוקה – עגלת קפה מקומית בכפר חוגלה.
5)משק פוקס – חממת סחלבים וצמחים נוספים כגון :וניל ,צמחי אוורי.
6) טעימות יין מהעמק.
7) נסיעה בטרקטור-עגלה.
הסיורים של העמק השווה מתחילים בשעה 09:00 ואורכם כ-4.5 שעות.
תיאור הסיור מהחוויה שלי
קפה לוקה
הסיור הקולינרי התחיל בקפה לוקה אשר בכפר חוגלה. חייב לציין שהאווירה הייתה מאוד נעימה. יש המון מקומות ישיבה ומוסיקת רקע במקום. ישבנו במעין "קרון" סגור עם מיזוג מקומות ישיבה ושולחנות ערוכים. דרך נהדרת להתחיל את הדרך הקולינרית. טוסטים עם פטריות כמהין וטוסטים עם פסטו שהיו מאוד נעימים לחיך.
ברקע לסיפורו של גיל על מהלך חייו ממהנדס תעשייה וניהול למוביל סיורים קולינריים . המנות לא הפסיקו לזרום עם שלל פירוטכניקה קולינרית כגון: יוגורט צבעוני עם פירות וספירולינה, סלטים ועוד. התחלה מוצלחת..
משק פוקס – חממת סחלבים
מכאן המשכנו למשק פוקס הנמצא ממש צמוד ללוקה. שם למדנו בתוך עולם הצומח על חיי הסחלבים, על אופן הריבוי, מקור הצמח, דרך גידולו ועוד. מעמית בנו של בעל החממה ש"מושך בחוטים".
מסתבר שהסחלבים הם פרחים שפורחים אחת לחצי שנה אבל יופיים שווה את ההמתנה. הם פרחים בעלי אופי מיוחד ודורשים טיפול מסור וייחודי. אגב הסחלב שאתם שותים כיום בכל מיני מקומות במקור עשוי מפקעות סחלבים שנטחנו. היום כבר לא ..
הסחלבים באיכות גבוהה מאוד ומגדלים אותם פה "מגיל אפס". לא ייבוא מהולנד כמו שאר המשתלות בארץ.
***הידעתם** סחלב (אורדיאוס ) אשכים ביוונית.
ריתק אותי הסיפור על גידולו צמח הוניל (גם הוא ממשפחת הסחלבים) המוכר לכולנו מעולם הבישול.הוניל פורח לכמה שעות בלבד. בחלון הקצר הזה המגדל יוצר אבקה ידנית. כדי ליצור זרעים הדור הבא של הצמחים. הוניל הוא סוג של סחלב .
לוקח כשנה וחצי עד שיש מקל וניל מוכן למכירה. בגלל שעושים לו תהליך נוסף לאחר גידולו..
אחרי שלמדנו, התבשמנו והבטנו ביופי הרב בגוון ורוד -סגול -לבן בתוך החממה . עלינו על רכבינו ונסענו 5 דקות אל קיבוץ גבעת חיים איחוד הסמוך. שם הגענו לפסגת הסיור "המחלבה הקטנה".
המחלבה הקטנה
דנה ותמיר, תושבי הקיבוץ שסיירו בעולם ולמדו גסטרונמיה אצל מיטב המומחים. פתחו בשותפות עם הקיבוץ את המחלבה הקטנה. המייצרת שלל גבינות איכותיות ביותר. למשל : מוצרלה נחשים, סטרצלה (מילוי בוראטה קרעי מוצרלה בשמנת), גורגונזולה, טלג׳יו ,עופרי,אלה, תומה פיאמונטזית ועוד.
ביקרנו במפעל הייצור שם גם ניתן לרכוש את הגבינות. החלב מגיע בצינור ישירות מהמחלבה לתוך בית הייצור של הגבינות.
כל פרה נחלבת 3 פעמים ביום ומייצרת 40 ליטר. תהליך הפיסטורשל החלב נעשה בתוך המפעל..
נהננו מאוד לשבת בשולחן תחת עץ רענן ,גיל פינק אותנו ביינות מקומיים יחד עם פלטת גבינות גדולה של מחלבה הקטנה. ולחם טעים בסגנונות שונים מ"מאגדת לחם". יש לציין הגבינות טעימות מאוד טריות ושוות.
מתחם האומנות והציור
מכאן המשכנו רגלית ללכת מרחק קצר לפן האומנותי של הסיור שלנו הכרנו את הסטודיו של גיל שפט. אמן צייר מוכשר ביותר , שפתח גלריה בתל אביב הנקרא "גלריית גורדון".
שפט הוא אומן ציורים מוביל בקרב דור הציירים הצעירים.
סמוך אליו יש גלריה עם תצוגת ציורים מינמליסטית, באופן אישי פחות אהבתי את הסגנון של התערוכה הספציפית. אבל היא משתנה וכל אחד עם הטעם שלו באומנות.
ליד יש גם חנות יד שנייה של וינטאג' לאוהבי עתיקות.
המעדנייה של הקיבוץ
את הסיור חתמנו בתחנה האחרונה – חדר האוכל של הקיבוץ. המחולק לשניים : מעדנייה -אוכל ברמה גבוהה אותו אפשר לרכוש ולקחת הביתה. והאוכל הרגיל של הקיבוץ. במקום יש ציורים שעשה אמיר שפט עם ילדי הקיבוץ וכן תמונה משבועות של התינוקות החדשים "הביכורים " של משפחות קיבוץ חיים איחוד.
לסיכום
הסיור בעל פן קולינרי מעניין מאוד ומתגמל באיכות גבוהה, את הקטע האומנותי פחות אהבתי, אך משקלו זניח בסיור שסה"כ היה מוצלח ומומלץ מאוד. הדרך בה העביר גיל את הסיור הייתה מקצועית ,מעניינת ומהנה, ניכר כי השקיע רבות בהתאמתו לאוכלוסיה המגיעה. בסיור נהנים מטעמים רבים וצבעוניים . עם פרודוקטים יקרים וטריים במיוחד.הכל ללא יוצא מהכלל היה טעים ומוצלח.
חוויה מולטי חושית באזור מקסים ויפהפה שאני טרם היכרתי.
פרטים לרישום
לפרטים נוספים, תאום קבוצות ובירורים:
להרשמה דרך האתר : HaEmekHaShave.co.il
זמין בנייד : 052-9593423
ווטסאפ לחצו פה
גיל דותן, העמק=השווה.