חשוב לדעת

חיי הלילה הסוערים של סוהו

מסעדה עם יופי והרבה אופי, הסוהו בראשון לציון היא איננה רק מסעדה אלא מוקד בילוי איכותי המשלב, בר גדול ורחב, שולחנות ישיבה והרבה אווירה של פאן וגסטרונומיה. זה לא מפתיע שהמסעדה קימת מזה כבר 18 שנה ורכשה לה מוניטין בזכות האוכל האיכותי והאווירה הנעימה. בביקורי במסעדה פגשתי את אחת המסעדות היותר מעניינות שמעניקה נדבך נוסף לארוחה – תחושת בילוי  לילי.

 

 סוהו היא מסעדת סושי בר אשר נמצאת בליבו של מתחם הבילויים של ראשון אשר באזור התעשייה הישן. שנכנסים לתוך המסעדה מבינים מיד שמדובר במשהו הרבה יותר גדול מכך, מסעדה רחבת ידיים עם בר גדול מעוצבת באופן מודרני ובעלת חלל ענקי תוסס וססגוני שלצדו חלל נוסף המופרד עם חלון זכוכית גדול המיועד לאירועים ולאילו המחפשים פינה שקטה. המסעדה מוגדרת ע”י קירות המכוסים רבועים דקורטיביים מוארים בצבע אדום רך, המקנים למסעדה אוריינטציה יפנית .

 

התחושה הראשונית  שקיבלתי מסוהו זה בינלאומיות,  הדבר בה לידי ביטוי בכך שבמסעדה שולבו אלמנטים מן המזרח כגון: אקווריום גדול, עמדה להכנת סושי, קירות זוהרים כמו פגודה, אלמנטים ניו- יורקיים טיפוסיים כגון : איורים עם דיוקנים על הקירות, בר גדול, מטבח פתוח, תאורה עמומה ומרחבים גדולים שמקנים לה כיוון מערבי. גם המלצריות לבושות בביגוד שחור אלגנטי המעביר מסר של חווית בילוי לילי, מעבר לחוויה קולינרית. 

בחרנו לשבת במרכז המסעדה על-מנת לחוש את האווירה באופן הטוב ביותר. מלצרית חביבה הביאה לנו טאבלט מהודר הטומן בחובו עולם שלם של קולינריה המסודרת לפי קטגוריות  עם תיאור מילולי וויזואלי של המנה- דבר המקל על הבחירה שלכם.

פתחנו עם 2 קוקטיילים בעלי גוון פירותי – טרופי: הראשון, ואנ-גוך ספיישל – בסוהו רקחו עבורנו משקה ורדרד המכיל אפרסק ונקטר מנגו טרי, שלצדו בקבוקון ואן גוך קטן, כדי לתת חיזוק אלכוהולי מיטבי למשקה. הקוקטייל היה מתקתק ומלא ארומה טרופית , רק שמש וים היו חסרים להשלמת החוויה.

השני, ספיישל סטולי – קוקטייל פירות יער, אוכמניות וליצ’י בצבע כתום המוגש עם בקבוקון וודקה סטולי ליד, משקה פרחוני עם ניחוחות וטעמים פירותיים בולטים.אחרי שפתחנו את בלוטות הטעם עם הקוקטיילים שהוגשו לנו בכוסות יפות , נכנסו באופן רשמי אל תוך חיי הלילה הערים של סוהו. 

התחלנו את המסיבה עם מנות מתאבני הפתיחה: כבד אווז ברוטב טריאקי – 3 כתרים של כבד אווז מוגשים ישירות מהגריל עם טוסטים  ברוטב טריאקי בגוון חום , ניכר כי הכבדים היו צלויים ועשויים היטב ובעלי מרקם רך שנימוח בפה – תענוג קולינרי. המנה השנייה, באן דג סלמון – לחמניות מאודות עם סלמון מטוגן בתוכן בפאנקו עם רוטב קארי צהוב, צ’ילי חריף, כוסברה וחסה . הדג היה מצוין טרי וטעים מאוד, בחוץ קריספי ובפנים רך. 

אם זאת לטעמי לחמניות הבאן, בגלל העובי שלהן, עמעמו קצת את הטעמים שלו.שברקע נשמעים לחשושי האנשים, קולות הצלחות שעולות מן המטבח ומוסיקת צ’יל אאוט נעימה מלטפת המעסה את עצבי השמע שבתוככי האוזן , בחרנו את המנות העיקריות, שגם כן היו ראויות לשבח. 

צלעות כבש בגריל עם אורז מוקפץ , תירס ,ביצה ובצל ירוק מלווה באשכול עגבניות צ’רי – הצלעות היו מבריקות ועסיסיות ביותר, הבשר ניתק מהצלע בקלות וניכר כי צלע הכבש איכותית וטרייה. המנה העיקרית השנייה גם כן הייתה בעלת אישיות כריזמטית וכובשת ועונה באופן מלא להגדרת הביטוי , “אוכל גורמה” – ספיישל מדליונים- 300 גרם של מדליוני פילה בקר מובחרים עם 2 כתרים של כבד אווז המוגש על מצע של ירקות מוקפצים- תענוג צרוף של מדליוני פילה מובחרים בעלי מרקם גו’סי. 

שלמות קולינרית המשלבת כבד אווז שנמס בפה עם מדליוני פילה עבים  עסיסים ובעלי מרקם רך. השיוש העדין והמוצלח של נתחי הפילה הוסיף למנה את האצילות והייחודיות שלה.כדי  להעניק לארוחה וייב יפני- אסייתי, התנסינו במנת הסושי  קיטרול- זהו סושי מוצלח של דג סלמון  רך ונא בצבע ורוד  עם עירית ואבוקדו עטוף בציפוי של טונה צרובה שעטופה באיולי כמהין וקריספי בזיליקום, שילוב טעמים מוצלח של דגים מהשורה הראשונה.

אחרי ששבענו מכל הטוב שהוגש לנו, קיבלנו כוסית גרפה אשר סייעה לנו להמשיך לקינוחים, שגם פה נרשמו כהצלחה מבחינתי. הדזרט שהוגש לשולחננו, הוא צירוף של של שלושה קינוחים במנת ספיישל אחת , 3 פרמידות שלא היו מביישות את הפרעונים במצרים. הראשונה פרמידת קרם ברולה- שתי שכבות קרם ברולה קפוא שבינהן לכודים טווילים פריכים ברוטב קרמל חם קינמון ובננות- מנה קרירה, מצננת מרעננת ומתוקה במידה נכונה, טעימה מאוד ובתזמון מוצלח לחתום ארוחה שכזו.

השנייה, פרמידת מסקרפונה- אטריות קדאיף, קרם מסקרפונה, רוטב פירות יער ותותים בתוספת פירות טריים. מנה יפהפיה  בצבע לבן עם סירופ אדמדם עם טעם מתוק מוצלח במיוחד ומרקם פריך של קדאיף עם שמנת מוצקה .

הפרמידה השלישית , פרמידת קרם עוגיות – שכבת חלווה עם פצפוצי אורז קרם פרלין ושוקולד בינהם. גלידת קרם עוגיות מעוטרת בריבת חלב חלווה ואגוזי לוז מסוכרים. לטעמי המנה הייתה מתוקה מדי, מאחר שטעמי הגלידה והשוקולד  היו דומיננטיים מדי ואילו החלווה פחות הורגשה במנה.

 

לסיכום החוויה: מסעדת סוהו קיימת בנוף המקומי כבר 18 שנה ונחשבת לאחת ממסעדות הדגל באזור ראשון לציון; המסעדה היא שילוב של חוויה גסטרונומית ובילוי לילי; הבשרים מדויקים ואיכותיים מאוד; השירות מוקפד ואיכותי ; המסעדה נקייה בכל חלקיה; סוהו היא לא רק מסעדה אלא מוקד בילוי תוסס, חיה ובועטת, מלאה  בצעירים ומבוגרים כאחד הפתוחה עד שעות הלילה הקטנות. עילוי של בילוי.

פרטים :כתובת: משה בקר 15, אזור התעשייה הישן ראשל”צ.טלפון: 03-9658395

שעות פתיחה:  א’ – ו’  מ 10:30 בבוקר עד 2:00 לפנות בוקר.    שבת 11:00 בבוקר עד 2:00 לפנות בוקר.

כשרות: המסעדה אינה כשרה.

נגישות : מלאה (כולל שירותי נכים).

למי מתאים : הקהל הרחב.אירועים: עד 150 בחלל הסמוך ועד 300 בכל המסעדה.

תאריך ביקור במסעדה : 18/4/2019 .

מסעדות נוספות באיזור

חשוב לדעת

דילוג לתוכן