חשוב לדעת

מסעדת נאיה - מסעדה אסיאתית

נאיה – התגלמותה של ממלכת סיאם במלוא תפארתה

בהרי ירושלים, על אם הדרך בין תל-אביב לירושלים, נמצאת מסעדה צבעונית בעלת גוון אסייתי ייחודי. המסעדה מלאה עד אפס מקום ולא בכדי. אוכל ייחודי ולא בנאלי כלל וכלל, אשר נמצא ופועל בבית נקופה,  סמוך לסביבה הקולינרית  של אבו -גוש. אז מה הופך את נאיה למסעדה אסייתית מבטיחה המושכת אליה קהלים רבים וזה בעודה בגיל כה צעיר של חצי שנה בלבד?

נאיה היא מסעדת פיוז’ן אסייתית אשר שוכנת בבית נקופה, על צלע הר, בדרך לירושלים. כבר בכניסה למסעדה נוצר ביננו קליק, המסעדה מעוצבת כמו פגודה מרשימה עם בריכת דגים לצידה, שיחד יוצקים לתוכה תכנים אסייתיים. החלל הפנימי של המסעדה, לשעבר אסם, מעוצב עם קווים מודרניים לצד השפעה אוריינטלית – אסייתית מובהקת. המסעדה לבושה בקורות עץ דקורטיביים ותקרות מחופות מתכת בוהקת, יחד עם חלונות יפהפיים בסגנון רטרו, אשר שבו את ליבי.

מארחת קיבלה את פנינו בכניסה להיכל התהילה האסייתי וליוותה אותנו למקומות הישיבה במרכז המסעדה. מלצרית חביבה ונמרצת הגישה לנו את התפריטים הדומים לספר קריאה תאילנדי עם שמות מנות אותנטיות שהיו סימן לבאות.

המסע בתאילנד הרחוקה החל במנה עם פרפורמנס של צדפה, טאקוס – 4 יחידות מחויטות במילוי טרטר; 2 עם דג סיני; 2 עם ירק.
המיני טאקוס היה פריך מבחוץ, במידה נכונה, ורך מבפנים.
קשה לאסוף את התחושות למילים שמדובר על התחלה כל כך מרשימה.

המנה הבאה שחידדה אצלי את החושים הייתה צא- גיאו – רולים מטוגנים מדפי אורז, במילוי פטריות ואטריות, עשויות משעועית בתוך רוטב נוק דאם, מוגשת עם חסות ועשבי תיבול. את גלילי הרול טבלתי יחד עם החסה ברוטב, והתוצאה – מנת אגרול משובחת עם מכלול מרקמים וטעמי מתוק- חמוץ לייט, כמיטב המסורת האסייתית.

במרכז המסעדה ניצב מטבח חצי – פתוח, בו המנות נעשות לעיני הסועדים, תאורה עמומה עטפה את מרחבי המסעדה שברקע מתנגנת לה מוסיקת צ’יל אאוט בעוצמה נסבלת.

עברנו למנה מרעננת וטעימה במיוחד, שעבורי הייתה חוויה קולינרית בפני עצמה : יאם וון סן – סלט אטריות שעועית מטריפות, רכות ונעימות לחך, מלוהקות עם בצל סגול, כוסברה, נענע סלרי, בצל ירוק, גזר, יחד עם רוטב נאם ג’ם שהעניק גוון פיקנטי – חמוץ למנה. 

המשך הארוחה הרגיש לי כמו טרק במזרח, ערב רב של מנות אשר חובקות את אסיה כולה. הונג קונג גיוזה – כיסוני בצק ממולאים בעוף קצוץ מוגשים יחד עם רוטב טריאקי – מנה להתרגש ממנה עם מנעד טעמים רב שהוכנס לתוכה באהבה וכישרון.

מנת הטטאקי ביץ – נתחי פילה בקר צרוב, רוטב פונזו, צ’ילי אדום ושומשום. כאן פחות אהבתי את הקונספט של שימוש בבקר נא, לדעתי היה חסר כיוון לטעם של המנה והיא הייתה קצת פרומה.

מנה נוספת בעלת אמירה וכריזמה היא סושי רינאי – טרטר סלמון אבוקדו ובטטה. הסלמון הצרוב יחד עם האבוקדו, הטריאקי והספייסי מיונז בציפוי שערות בטטה בטמפורה. מנה טעימה וייחודית עם השפעה קלאסית של סושי מבית היוצר של דרום מזרח אסיה. 

שלם עם הבחירות שלי, המשכתי למנות העיקריות, אנטריקוט במרינדת פלפלים קוריאנית – בליווי תפוחי אדמה טוגראשי. השף הפגין פה מיומנויות גבוהות. נתח אנטריקוט בטעם מתוק עדין, אשר במרבית המקומות מוגש בגרסה המלוחה, בעיני מדובר באודישן מוצלח למנת בשר גורמה.

מנת הסלמון בטריאקי, מופת למטבח האסיאתי – שילוב מוצלח של סלמון בגלייז טריאקי יפני, עם ירקות ירוקים, פטריות פאנקו וקוקוס קלוי. הדג עשוי כהלכה במרקם רך וטעם מתוק מעודן- מנה משובחת.

המטוס לישראל עוד מעט ממריא, לא לפני שבחנתי את הקינוחים של נאיה: ליצ’י ורדים – קרם ליצ’י והל, מרנג רך, קציפת ורדים, תותים ,ליצ’י ועלי מנטה. מעדן ענוג ומתוק, שילוב מהמם של מרנג עם מי וורדים, קצפת ותותים. פאר היצירה של השף רביב גרא.

קינוח נוסף בעל אפקט לימוני בצבעים מעניינים של : צהוב – לבן – שחור הוא הנאיה יוזו – קרם יוזו, ביסקוויט לימון, קולי עשב תבלין, מרנג מאודה וטויל שומשום שחור. מנה לאוהבי קינוחים חמוצים.

לסיכום: נאיה היא מסעדה חדשה שהוקמה לפני כחצי שנה. מתאימה  לאילו המעוניינים להגיע למחוזות הקולינריה של אסיה בלי ג’ט לג; השירות יעיל ומהיר; המקום נקי ומטופח; אוכל עשוי מחומרי גלם איכותיים; אווירה במקום מוצלחת במיוחד; ואוכל המוגש בצלחות חרס שחורות ונוגע בכל גבולותיה של יבשת אסיה.

כתובת: שביל הלולים 154, בית נקופה.

טלפון :02-9900070.

שעות פתיחה: א’- ה’ : 12:00-00:00; 
                    שבת  : שעה לאחר צאת שבת ועד חצות.

כשרות: יש.

נגישות: יש.

חנייה: חינם – צמודה. מסעדות נוספות באזור ירושלים : אנג’ליקה ; הפי פיש ; מסעדת הארוויס.

מסעדות נוספות באיזור

חשוב לדעת

דילוג לתוכן