מסעדת פפינו –האיטלקייה שבתיאטרון
מנת הברוסקטה גרבדלקס
חיפשנו קצת צבע עז וברק לארוחה שלנו, הזמנו את מנת הסלקים והגבינות– סלק אדום – סגול עם גבינה שהוסיפה צבע לבן בוהק למנה. השילוב של סלק מתוק עם טעמו הייחודי של החרדל וטעמן המרענן של הגבינות, יחד עם האגוזים, יצרו בהרמוניה עירוב טעמים מעניין ומיוחד. גם נגיעות בצל ירוק רענן מלווה בטוסט פריך – הוסיפו מימדים נוספים למנה.
מנת הסלקים והגבינות
בין מנה למנה התענגתי על טעמו המעודן של קוקטייל וודקה אננס וטוניק. הקוקטייל ליווה את הארוחה נאמנה שברקע מתנגן לו בנחת ליאונרד כהן. המלצרית שלנו – הייתה חביבה ונעימה. מבינה היטב בגסטרונומיה של המקום, הובילה אותנו כמו בריקוד סוער למנה איטלקית קלאסית – ארציני – כדורי ריזוטו בעלי גוון חום ומרקם חיצוני מחוספס ופריך. לאחר נגיסה בהם אתה מגיע ללב העניין- מוצרלה שנמסה בפה, ממש כמו באח בוער, יחד עם רוטב העגבניות מביאה את המנה הזו לשיא קולינרי נוסף.
והנה טוויסט בעלילה ,קיבלנו בתור מנה עיקרית- הפתעה קולינרית רבת עניין, דניס ברוטב עגבניות – הדג הגיע במחבת ברזל שחורה ולוהטת שהוא סגור בתוך שכבת בצק דקיקה – דמוית פיתה. המלצרית חתכה בעזרת סכין את שכבת המאפה שכיסתה את הדג היטב. לנגד עיננו התגלה דג דניס נח בתוך רוטב עגבניות שרק החמיא לו, יחד עם גרגירי חומוס אשר הוסיפו לוק למנה.
הטקסטורה של הדג רכה ומוצקה עם טעמים מתוק- חמוץ שהגיעו מתוך רוטב העגבניות, בשילוב טעמו העסיסי של הדג, הפכו את המנה הזו למבריקה.
רצינו לבדוק איך פפינו מתמודדת עם אתגר המאכל הלאומי האיטלקי – פיצה. לצורך המשימה בחרנו בפיצה פפינו , מדובר על פיצה דקה, כפי שפיצה איטלקית אמורה להיות, עשויה עם שכבת גבינת מוצרלה איכותית ורוטב עגבניות סמיך. שניהם נצמדים ומתחברים לבצק כמקשה אחת ונותנים טעמים מוצלחים לפיצה קלילה וסולידית. בנוסף על הפיצה היו תוספות : עגבניות שרי זיתי קלמטה וגבינה מלוחה. המרקם הקראנ'צי של הפיצה היה לרוחי, עם זאת הגבינה המלוחה הייתה מעט מיותרת פה – המליחות שיבשה במעט את טעמיו האקזוטיים של המאפה המיתולוגי האיטלקי.
פיצה פפינו
הגענו לקינוחים , הראשון שבחרנו היה מוצלח והיווה המשך ראוי לחוויה שלנו, דואט קרם ברולה – בחוץ, ציפוי דקיק שביר ומזוגג של ברולה בצבע חום יפה שנשבר כמו מעטה קרח, מתחתיו גילינו שמנת מתוקה בטעם וניל היוצרת חגיגת של טעמים בפה.
מנה מדהימה.
קרם ברולה
את החוויה האיטלקית שלנו חתמנו עם ביצת פבלובה – כמו ביצת הפתעה גדולה, אבל לא של קינדר. הביצה עטופה במרנג פריך שמפצחים אותה מגלים עד כמה המנה גאונית- קרם מסקרפונה קרמי-מתוק שנמס בפה, יחד עם רוטב פירות יער סגול-אדום ששובר את המתיקות ומאזן אותה. הקור השורר בתוך מלית המסקרפונה – הפחית את מידת המתיקות שלה ובכך נתן לקינוח המהולל סיומת מצוינת.
ביצת פבלובה
השף במסעדת פפינו יצר פה ארוחה איטלקית משובחת, וכמו בהצגה מוצלחת, הוא השתמש באמצעים ויזואלים ייחודיים ושילוב מוצלח של הטעמים שנתנו את הטון בארוחה והביאו אותה לנקודות שיא הולכות ועולות .
בפפינו תמצאו ספיישלים שמתחלפים על בסיס יומי ובכך הופכים אותה למסעדה אטרקטיבית המאפשרת למבקריה לחזור שוב ושוב וליהנות מחסדיה.
לסיכום
פפינו מסעדה נהדרת השווה את התמורה – הדבר בא לידי ביטוי ברמת הארוחה שהוגשה לנו, השירות המקצועי והן בהבעת האמון של הלקוחות אשר פוקדים את המסעדה ללא הרף. כל אילו הופכים את פפינו למסעדה איטלקית בוגרת ומנוסה, וזאת רק לאחר שנתיים בהם היא פועלת במודיעין. התפריט של פפינו מלא השראה ועשיר ברעיונות קולינריים יצירתיים.
וכל זאת באווירה נעימה וחגיגית אשר שררה במסעדה לכל אורך הארוחה.
פרטים על המסעדה
כתובת : עמק דותן 49 מודיעין(היכל התרבות).
טלפון: 08-9268180.
סיווג: מסעדה איטלקית.
שעות פתיחה : א' – ה' 23:00-9:00. ו' 14:00-8:30.
מוצ"ש שעה אחרי צאת שבת- 23:00.
המסעדה מתאימה לכל חתכי האוכלוסייה.
כשרות – יש.
חנייה – יש בשפע.
מחיר ממוצע לזוג – 300 ₪.
נגישות – מלאה כולל שולחנות מוגבהים ושירותים לנכים.
עסקיות- א'-ה' בין 17:00-12:00 ב -39 ₪ בלבד.
חבר מועדון ב – 20 ₪ שבכל ארוחה צוברים נקודות.
תאריך ביקור : 14/3/2018