מסעדת לחד'את (רגעים) הינה מסעדה ים תיכונית חדשה דנדשה. שנפתחה לאחרונה בכפר הדרוזי – עוספיא. המסעדה בהנהלת אמיר ואמני סייף נמצא על הכביש ראשי.
לחד'את נפתחה לפני 3 חודשים בלבד. כבר בכניסה למסעדה התרשמתי מהפאר, מהיופי, מהניקיון של המסעדה. הפירוש למילה זו היא "רגעים".
הבילוי במסעדת לחד'את
מלצרית נחמדה הושיבה אותנו באחד השולחנות מתוך 120 מקומות הישיבה שיש במסעדה.
בסיפתח מהיר, המשקף רמת שירות גבוהה ולא מתפשרת . הביאה המלצרית שלנו, פלטת סלטים מכובדת הכוללת: חומוס מצויין וטעים מאוד, סלט חצילים, סלט גזר מוחמץ, פטריות ברוטב, סלט ירקות חי, סלט ירוקים קצוץ, סלט סלק, טחינה, סלט ביצים במיונז, סלט טונה במיונז ועוד. ובנוסף צלחת מטוגנים קריספיים .
יש לציין כי כל הסלטים מאוד טריים, ניכר בטעמם שהוכנו סמוך להגשתם. מאוד שנהננו שותפי לסעודה ואנוכי ממבחר הסלטים הטריים בעלי קשת טעמים גדולה שעשתה חשק להמשך .
המסעדה מעוצבת כדיינר רהוט, מדוייק ואססטי. יש מרווח ישיבה גדול ואין צפיפות בין הסועדים.
הקונספט של לחד'את הוא מסעדה ים – תיכונית רב גונית. מנעד המנות נע בין אוכל דרוזי אותנטי. כגון : עלי גפן , מנסף ( אורז עם בשר 🥩 או עם עוף) , במיה , לבנה. ועד לאוכל בשרי מוצלח במיוחד על הגריל כגון : פילה בקר, אנטריקוט, סטייק פרגית , קבב ועוד.
התפריט במסעדה
התפריט מעוצב כספר זכרונות מאוייר ומצוייר. כל עמוד בתפריט משקף סוג אחר של רגעים שלצידו תפריט מנות מתאים למשל :רגעי געגוע – מנות ביניים כגון :חומוס פטריות, כנפיים בצ'ילי, כדורי ארנצ'יני, חציל קלוי בטאבון ועוד.
או רגעי אושר זוג אוהבים יושביל על ספסל. ומימין לאיור תפריט ארוחות בוקר עשיר כגון :שקשוקה כרמלית, טפנד זיתים ועוד.
אהבתי מאוד את הפורמט המחבר את הקולינריה המקומית לחוויה זוגית, אישית עם אמירה..
המסעדה אינה כשרה, מה שמאפשר לשף המסעדה "להתפרע" עם שלל מנות אקלקטיות ורבות פנים. מארוחות בוקר המוגשות בין השעות 9:30 ל 13:3 . דרך אוכל מהיר המוגש מהצהריים עד שעות הערב. כגון :המבורגר ושניצלונים.דגי ים, שרימפסים, פירות ים כגון קלמארי.
מאכלים דרוזים אותנטיים כגון : סנף .ועד לבשרים מובחרים על הגריל כפי שיתוארו מיד. פשוט הכל מהכל …
המנה העיקרית בלחד'את
לאחר שנהנינו ממנות הפתיחה והסלטים. הגענו לשלב המנה העיקרית, עיינתי בתפריט היפה . שמתאר באמת את רוח המסעדה – "רגעים" . אלופים בלהעניק לסועדים רגעים מוצלחים של משפחתיות, חברות לאורה של מסעדה עם אוכל רבגוני עם דגש על אופי ים תיכוני.
ללא היסוס ולבטים החלטתי ללכת על פלטת בשרים. (כי אני חובב בשרים מושבע). כדי להגיע כמה שיותר עמוק לתוך ליבה הקולינרי של לחד'את, להרגיש אותה במלוא חושיי.
הפלטה כללה : סטייק פרגית, סטייק פילה משובח, שיפודי קבב, וצלעות כבש.
כל הבשרים הוגשו על פלטה גדולה על מגש שבצדדיה בוערת אש כתובה -צהובה נעימה. הזכיר לי ארוחות מלכים מתקופות ימי הביניים.
גם ההגשה הייתה יפה שכללה בצל חרוך על הגריל עם צ'יפס ובצל ירוק. הארוחה היתה תענוג צרוף בלתי נגמר. ראוי לציין שצלעות הכבש היו ביחס הולם של בשר מול שומן ועשויות באופן מדוייק ונכון. הסטייק המשובח של הפרגית היה רך ונעים לחך. הקבבים היו מתובלים באופן נכון ומאוזן ובעלי מרקם טוב.
והפילה שנחשב לעילית הבשר היה עשוי במידת העשייה הנכונה. אוורירי ורך.
את הארוחה המוצלחת בלחד'את קינחנו בקינוח מוצלח במיוחד שמגיע מהמטבח התורכי : טירלצי קרם קרמל. עוגה עם קירמול עדין ומוצלח מעל.
מסעדת לחד'את (רגעים) שהיא מסעדה ים תיכונית בעוספיא – הוכיחה שוב ושוב לאורך כל הארוחה שהיא מסעדה ברמה גבוהה. שיכולה להתאים להרבה מאוד אנשים בעלי העדפות קולינריות שונות.
מידע כללי על מסעדת לחד'את
חדר אירועים פרטיים ל – 24 סועדים בהזמנה מראש. החדר מיועד לימי הולדת, ישיבות של ארגונים /וועדים/ אנשי עסקים. ולכל אירוע משפחתי .
המסעדה ערוכה ומוכנה לאירוח של אירועים עד 140 איש. ומתאימה לאירועים כגון :אירוסין, חתונות וכו'.
שירותים נקיים להפליא יש גם חדר שירותים מונגש במיוחד לנכים.
קבוצות וארגונים מעל 25 איש יקבלו מחיר מיוחד.
שעות פתיחה
כל השבוע (ימים ראשון עד שבת) 9:30 – 22:00 בלילה.
ארוחת בוקר 9:30 עד 13:00 בצהריים.
טלפון להזמנות : 053-275-3997. או 04-9111203.
נגישות לנכים וגם חנייה מיוחדת המיועדת לנכים קשים.
חניון למסעדה בחינם ובשפע.
יש משלוחים של אוכל לעוספיה דלית אל כרמל ולדניה.
כתובת : אבא חושי, עוספיא. המסעדה נמצאת בכניסה לכפר. אם מגיעים מכיוון חיפה – סעו כל הזמן ישר, עד שתראו על הכביש הראשי שלט "מסעדת לחד'את.
בוויז :מסעדת לחד'את. שימו לב במידה והלווין מושבת באזור הצפון לאור המלחמה. סעו לפי ההוראות שלעיל.
המסעדה ממוקמת בסמוך למסלולי טיולי רבים באזור כמפורטים למטה כגון : המוחרקה, נחל אלון ,נחל כלח ,שוויצריה הקטנה ועוד.
לסיכום
מסעדת לחד'את (רגעים) – מסעדה ים תיכונית בעוספיא .אשר בכרמל המסעדה מתאימה למטיילים אשר מגיעים לאזור לעשות טיול או אנשים החפצים לאורחה טובה שכוללת גם אווירה דרוזית ושירות מכל הלב. עם אוכל איכותי מאוד במחירים נוחים.
המסעדה מאוד מזמינה ,נקייה , השירות מצויין ומהיר. האוכל נקי. ואם תשאלו מה הקץ'. איך לא שמענו עליה. התשובה פשוטה – מסעדה חדשה לגמרי שעדיין לא מוכרת לקהל הישראלי שכל כך אוהב לאכול.