ספינת התענוגות של הפי פיש
מסעדת הפי פיש שוכנת בתוך מלון "ממילא" המפואר – איך שנכנסתי, פגשתי במסעדה מעוצבת להפליא. הקירות מצופים באריחי קרמיקה מרהיבים בגוון תכול-לבן, אשר מקנים למסעדה לוק של ספינה מהודרת. גם השולחנות, הפרוסים באופן אסטטי בחלל המסעדה, עטו על גופם ציפוי קרמיקה בגוון לבן מבריק.
ניכר כי הסגנון הים תיכוני בולט במיוחד, הדבר נעשה תוך שימוש בקשתות יפות סביב החלונות המשרות אווירה של טברנה יוקרתית.
תבליטי קרמיקה אשר בולטים מתוך הקירות, שוברים את הסימטריה ומחברים את האורח עם מוטיבים מעולם המים. באופן אירוני, ירושלים אמנם אינה קשורה לחוף – ים, אבל מודה שמעצב המסעדה הצליח להעביר בי תחושה של קירבה לשפת הים.
הממד הקולינרי נצמד באופן הדוק ומסור למטבח ים תיכוני אותנטי. הדבר הורגש כבר מההתחלה שהוגשו המנות הראשונות: מנת ירקות פריכים בטמפורה- המנה הגיעה על מצע של יוגורט צאן איכותי, מאופרת בתחכום עם נגיעות צ'ימיצ'ורי ירוק. אהבתי את הקישוא הנימוח והרך שהמתמוסס בקלות רבה בפה.
על הסיפון היציב והנינוח קיבלנו מצוות "ספינת הפי פיש " מנה איכותית נוספת, המסווגת בתפריט המיוחדים: שוארמה דגים – מנת פילה דגים, מתובלת היטב עם כמון, בצל סגול וסומק. המנה הוצבה במרכז הצלחת על מצע של טחינה. בהחלט מנה ראויה שמהווה המשך נכון ומדויק של ארוחת דגים משובחת.
הטיזר למנה העיקרית הגיע בדמות מזטים בליווי ג'בטה שכללו: סלט סלק סגול חמצמץ במידה נכונה; כרוב חמוץ; סלט חצילים בעשבי תיבול; סלט ביצים במיונז עם בצל מטוגן; יוגורט עם זוקיני ומלפפון בעל מרקם קרמי צחור; סלסה עגבניות; טחינה במסווה של ממרח חומוס עם גרגירי חומוס מעל. ניכר כי כל הסלטים היו טריים מאוד.
הספינה המשיכה במסלולה ואותי ריתקה וריגשה, בייחוד שהגיעה המנה העיקרית: ריבועי לוקוס בגריל. הלוקוס הוא דג ים והטעם הטבעי שלו היה מדהים בעיניי, גם המרקם המעולה שלו ניחן ביכולת לרתק למושב כל סועד מיומן. הדג היה חתוך לריבועים והגיע עם צ'יפס סלוניקי – צ'יפס שמעליו גבינת פטה עזים מגוררת.
את הרעננות בין לבין, הכתיב סלט עגבניות צ'רי פיקנטי וכוסברה.
יחד עם קוקטייל קוקוס ורום איכותי, ארוחת הדגים שלי שודרגה והפכה מבחינתי למעמד של ארוחת מלכים, רק ללא נוכחותו של פוסידון.
באופק נראתה היבשה – אל השולחן הגיעו שני קינוחים בעלי חזות מרשימה. האחד: עוגת ספוג עם קצפת לבנה ומתוקה שמעל מתנוססים בגאון תותים אדמדמים. השני : נמורה – גבינת עזים כלואה בתוק בצק עלים חמה עם פיסטוקים. שני הקינוחים היו טעימים מאוד והם אילו שעגנו את הספינה לנמל.
לסיכום: הפי פיש היא מסעדת דגים שקיימת בנוף הירושלמי כשלוש שנים. לטעמי מדובר במסעדה מומלצת בחום הכוללת: שימוש במרכיבים טריים ואיכותיים; שירות מצוין; אווירה נעימה; מוסיקת רקע יוונית נעימה, המאפשרת לדבר תוך כדי הארוחה.
המסעדה יכולה להכיל עד 200 איש בפנים.
בחוץ יש טרסה שבקיץ מתקיימות בה הופעות יווניות ומאפשרת להכיל עוד כ- 300 איש.
ניתן לעשות אירוח לקבוצות בשעות הבוקר.
כתובת : שלמה המלך 11, ירושלים.
טלפון : 077-230-7654.
שעות פתיחה: א'- ה' 12:00-23:00.
ימי ו': חורף 9:00-14:00; קיץ 10:00-16:00.
כשרות : מהדרין ירושלים.
נגישות: מלאה בתוך המלון יש מעלון, אפשרות נוספת דרך שדרות ממילא עם מעלית.
מחיר ממוצע לזוג: כ- 400 ₪.
השף שניצח על הארוחה הוא קובי בכר שהוא גם שף המלון.