חשוב לדעת

מסעדת הארויס ירושלים

מחפשים המלצות על מסעדה טובה בירושלים שהיא גם מוצלחת וגם כשרה?

הארוויס –רודיאו אמריקאי בלב ירושלים

בתוך נחלת שבעה הפסטורלית, צעדתי לאיטי לאורך שדרת עצים עטופים תאורה רכה ולפתע הבחנתי, בתחילת רח’ שמעון בן שטח, בבר חביב ומיוחד במינו השוכן בלב אזור מסעדות הגורמה של ירושלים ועונה לשם “הארוויס”. מיד התאהבתי בקונספט של המקום – בר קטן אינטימי וחביב עם 2 קומות; אי אפשר שלא להתחבר לאווירה המיוחדת;  מיד שהבחנתי במעשנת בשר שחורה הניצבת בכניסה, הבנתי שמדובר במשהו אחר ושונה ואכן לא התבדיתי; המסעדה מעוצבת כמו בר טיפוסי שהובא מקנזז אשר בדרום ארה”ב ועבר גיור ע”י שילוב קשתות אבן שכה אופייניות לירושלים ומחפות את שולחנות העץ הפזורים בתוך המסעדה ומחוצה לה; הקירות עטופים בצבע אדום חם עם איורי שוורים על גביהם שיחד מספקים אווירה סולידית ומאוד מזמינה.

 אומרים שתמונה שווה אלף מילים, במסעדת הארוויס הדבר נכון שבעתיים. צבעו החום בוהק של האסאדו השומני והערב לחיך אומר הכל ומייצג לדעתי את התרבות האמריקאית הדרומית בצלחת אחת.

 

את הפרומו למסעדות המבוססות על צליית בשר באמצעות מעשנות קיבלתי מערן שהוא מנהל המסעדה. ובכן השיטה מבוססת על low and slow זוהי שיטה בה צולים את הבשר בחום נמוך מאוד 90-80 מעלות לערך למשך זמן של בין 18-10 שעות (תלוי איזה בשר מעשנים ואיזה רמת רכות רוצים להגיע) לצורך ביצוע תהליך העישון יש צורך בבשרים שומניים ביותר כגון: אסאדו,
בריסקאט (חזה בקר), בשר צלעות מפורק(צלעות כתף).

 

את הרודיאו  שלי בהארוויס פתחתי במנה מיוחדת במינה שנקראת טאקוס צלעות; מדובר על טאקו הממולא צלעות מפורקות המעושנות במשך 18 שעות! שעליו יש מיונז צ’יפוטלה, סלסלת פלפלים חריפה, כוסברה וגואקמולי ; מנה מצוינת ועסיסית מאוד התיבול של בשר הצלעות ברוטב הברביקיו מחוספס ועשוי בדיוק רב; פיקנטי במידה נכונה וטעמי הבשר המעושן משתלבים היטב עם האבוקדו והסלסה;  יחד עם המנה המוצלחת קיבלתי כוס בירה ראויה של “שפירא” שיחדיו יצרה מארג מעניין של טעמים בפה. לסיכום מנה שמורכבת משלל טעמים ומרקמים: פריכות, רכות, חריפות וטעם בשר מיושן ומעושן.

 

ברקע נשמעה מוזיקה עכשווית, את הבר המשיכו לפקוד כל העת אנשים. המנה השנייה שקיבלתי הייתה מפתיעה בהתפתחות הקולינרית שהיא מייצרת ; סלט סמוקהאוס של הארוויס –  חזה עוף ברוטב ברביקיו, בייקון כבש, עלי חסה, עגבניות, צנונית, בצל קריספי, אבוקדו ורוטב ראנ’ץ; השילוב הכל כך מיוחד בין כבש מעושן עם טעם דומיננטי של שומן אל מול טעמו הרך והמתון של העוף עם הברביקיו והירקות שמאזנים את המנה נותנים מרקם טעמים עמוק ועשיר; מנה המספקת עירוב של טעמים ייחודיים וחדשים לגמרי.

 

לאחר מכן הקצב התגבר והשור של הארוויס  החל משתולל ! מנת הדגל של הארוויס הגיעה במלוא העוצמה ;אסאדו מעושן 12 שעות בעץ דובדבן- 2 צלעות עוטות בשר שומני אשר נפרד מהעצם בכניעה ;איך שנחתו בפי סיבי הבשר הבנתי שמדובר במנה עם אופי, תחכום וטקסטורה מעניינת מאוד שלא מותירה מקום לדמיון; סיבי הבשר של האסדו מספקים חגיגת טעמים; מתיקות, שומניות, ומליחות והרבה עסיסיות אשר נתנו כיוון מאוד מוצלח למנה שיכלה להסתדר טוב מאוד גם בלי מגוון הרטבים שהגיעו איתה: צ’ימיצורי, ברביקיו וחרדל ; דבר המעיד על כך שמדובר על מנה עם דומיננטיות ואמירה מאוד מובהקת וברורה בתוך הקונטקסט המעושן של “הארוויס”.
במקביל קיבלתי שוט של Jim-Bim- זהו בורבון (וויסקי אמריקאי עם נגיעות תפוחים) שסידר את כל הטעמים בפה מחדש.

 

לאחר המופע המדהים, הרגשתי כמו קאובוי  שיורד מהשור לאתנחתא קצרה.
לאחר הפסקה קצרה הגיעו זוג מדליוני בקר כהים בחוץ ואדמדמים בפנים עשויים ברמת עשייה נהדרת יחד עם טבעות בצל בפנקו, לחם תירס אמריקאי מסורתי, סלט קולסלאו וצ’יפס שהעניקו  קריספיות למנת גורמה על הגריל;  המנה לוותה ברטבים : צ’ימיצורי, ברביקיו אמריקאי חריף, ראוי לציין שכל הרטבים מיוצרים במקום, אהבתי בייחוד את הצ’ימיצורי שהחמיא מאוד לבשר.
קיבלתי בירה נוספת שונה ויוצאת דופן באופייה – בירה מעושנת בעלת טעם מיוחד מאוד של עישון.
את ארוחתי חתמתי עם מוס שוקולד ושברי שקדים בעלי אחוז גבוה של מרכיבי קקאו, אכן מנה עם צבעי חום מודגשים וטעם מתוק להפליא.

 

לסיכום החוויה: הארוויס היא מסעדה בעלת אופי אמריקאי-דרומי קלאסי אותנטי. הבשרים מעושנים במידה נכונה וטובה מאוד. איכויות הבשר גבוהות – ללא ספק מדובר במסעדה מעולה לחובבי בשר באשר הם; המסעדה הייתה מלאה באדם לאורך כל שהותי בה; השירות אדיב ואישי מאוד; המקום נקי . הארוויס היא מסעדה מעושנת בכל רמח איבריה ששומרת על קו גסטרונומי מאוד ברור וסימטרי שמרתקת את הסועד, הדבר הורגש לאורך כל הדרך.

 

למי מתאים: אירועים משפחתיים קטנים, ערבי צוות למקומות עבודה, זוגות ולכל מי שאוהב בשר.

 

טלפון:02-6246444.

 

שעות פתיחה : א’- ה’ 22:00-12:00.  מוצ”ש –  שעה אחרי צאת שבת- 23:00.

 

מבצעים: ליושבים על הבר צייסר ב 12 ₪.

 

מחיר ממוצע לאדם: 120-100 ₪.

 

כתובת :שמעון בן שטח 7  ירושלים.

 

נגישות לנכים: יש רמפה ניידת שמנגישה את המקום באופן מלא.

תאריך ביקור במסעדה : 4/3/2019

 

מסעדות נוספות באיזור

חשוב לדעת

דילוג לתוכן