מסובין – חווית בשרים במגוון טעמים
בפאתי העיר המנומנמת, בית שמש, במתחם תחנת הדלק פז אשר בכניסה לעיר, נמצאת מסעדת בשרים מצוינת עם גסטרונומיה נפלאה. מסעדת מסובין, היא מסעדת בשרים שלאחר הביקור הראשון, אי אפשר שלא להתאהב בה ולחזור שוב. מגוון הבשרים המוגשים, מקומות הישיבה המרווחים במסעדה, המיקום וכמובן השירות החם, הופכים את מסובין למסעדה מובחרת ושווה במיוחד.
העיר בית שמש מוזכרת בתלמוד ובתנ"ך מספר פעמים, בתקופת התנחלות השבטים, אז שבט יהודה השתקע בתוכה. תקופה ארוכה הייתה בית שמש עיר רפאים נטושה, עד אשר כבש אותה שאול המלך מידי הפלשתים ואז דוד המלך יישב את העיר. כך גם משה הבעלים וגונן לב השף, ייסדו כאן מסעדה לתפארת, בעלת נראות יפה ותפריט עשיר ורב של בשרים איכותיים וכשרים למהדרין.
איך שהגענו למסעדת מסובין, קיבל את פנינו גונן, שהגיש לנו שפע של מנות ראשונות מרשימות ויפות להפליא. זה התחיל במנת החומוס מסובין – חומוס ביתי עם טחינה וגרגירים, עשוי כהלכה עם טעמים מדויקים וטובים. איך שטועמים את החומוס מיד מרגישים שמדובר בממרח חומוס טרי שהוכן בעבודת יד במקום, ללא חומרים משמרים וצבעי מאכל כלשהם. יש לציין כי גרגירי החומוס נמסים בפה וניכר כי החומוס הוכן סמוך למועד הגשתו.
שאנו מסובין לשולחן בנוחות על ספות חומות, הגיעו מנות נוספות, לחמא עג'ון – שילוב מעניין ומוצלח של בשר טלה ובקר על בצק פוקצ'ה אפוי בטאבון לבנים בדואט עם פטרוזיליה, טחינה וקוביות עגבניה בשלה ובצל סגול.
במקביל הגיעה המנה העיקרית, פלטת סילבר, מיקס בשרים בשלל צבעים: שישקבב מסובין; שישפרגית מסובין; נקניקיות צוריסיוס. יש לציין כי שיפוד הקבב היה מצוין ועשוי ממרכיבים איכותיים, כמו כן הבשר ממנו הוכן הקבב היה רך, עסיסי ובעל טעמים מוצלחים ומדויקים. גם שיפודי הפרגית תובלו וניצלו כראוי על הגריל של מסובין. נקניקיות הצ'וריסוס הן עניין של טעם אישי, כמו שאר אחיותיהן, אני פחות אהבתי את המרקם.
גולת הכותרת של הארוחה נחתה על שולחננו, כמו בארוחת מלכים, מנה מדהימה ומרהיבת עין, בייחוד לקרניבור כמוני. פריים ריב על עצם 450 גרם – מנת אנטריקוט מהודקת לצלע. הסטייק היה בעל צבע מבריק ועשה רושם כי הינו מנתח צלעות איכותי. כך גם טעמו העסיסי ומידת העשייה הכל כך מדויקת, לא הותירה מקום לדמיון והפכה את מנת הדגל הזו, בעבורי, לחוויה בלתי נשכחת במסובין.
מנה נוספת שהצטרפה לחגיגת הבשרים על שולחננו המהודר ועשיר המאכלים היא עוף בטמפורה – נתחוני פילה עוף במעטפת של בצק טמפורה בצבע זהוב בטריאקי, בצק ירוק ושומשום קלוי. הטמפורה אמנם בעלת מרקם קראסט בחוץ ובפנים ספוגית אך לטעמי היחס בין נתחי העוף הספונים בטמפורה למעטפת לא אחיד, משום שמעטפת הבצק עבה מדי והעוף אינו מורגש דיו במנה.
את הארוחה עיטרה מנת פרנה שהוכנה בתנור לבנים מוברשת בשמן זית, מוגשת יחד עם מטבלים של טחינה וסילאן, פסטו ועוד.
כידוע לחם פרנה הוא לחם שמרים מרוקאי שניתן לאכול עם ממרחים ופה הוא הגיע בגרסה הקלאסית שלו בליווי ממרחי אנטיפסטי צבעוניים. במילה אחת – אהבתי.
לסיכום: מסובין היא מסעדה המתמחה בהכנת בשרים על גחלים; המסעדה נקייה, מטופחת ומרווחת מאוד; השולחנות מסודרים בגדלים שונים – דבר המאפשר יכולת גמישות לכמות אורחים משתנה ובכך מבטיח נוחות ישיבה מרווחת בכל מצב; הבשרים טעימים מאוד. מסעדת מסובין היא מסעדת בשרים איכותית הנמצאת בכניסה לעיר בית שמש אשר בשפלת יהודה, המסעדה מרווחת מאוד וישנה אפשרות לעשות אירועים עד 12 איש. במקום מבחר רחב של בשרים.; נקניקיות; נתחי בשר; קבב; פרגיות ועוד.
כתובת: יגאל אלון 2 מתחם פז, בית – שמש.
טלפון :02-9911778.
שעות פתיחה: א'- ה' : 12:00-23:00.
כשרות: מהדרין – רבנות בית שמש ובנוסף כשרות של הרב רובין.
נגישות: מלאה.
חנייה: חינם – צמודה בתחנת הדלק.
למי מתאים : זוגות; משפחות; אירועים עד 120 איש; ישנה אפשרות לאירועים מחוץ למסעדה במסגרת קייטרינג.
תאריך ביקור : 7/3/2019