מסעדת מושבוצ במושב רמות שבדרום רמת הגולן , היא מסעדת בשרים מובחרת ואיכותית במיוחד. שהחלה את דרכה הראשונה לפני כ- 15 שנה. ביישוב מעלה גמלא הסמוך בתוך חוות סוסים גסטרו באר. לאחר כשנה בלבד , עבר המקום לכאן למושב רמות . ארז רגב הבעלים היה טבח ומנהל מסעדות שצבר את ניסיונו בעילית הקולינריה בתל אביב. הוא הבין שיש פוטנציאל וביקוש נרחב לאוכל איכותי. הוא החליט לתת אוכל מקומי איכותי לקהל הסועדים המקומי ולתיירים.
באופו הדרגתי החלה מושבוצ לפתח את הזהות שלה והפכה למסעדת בשרים מובחרת בעלת מוניטין רב בייחוד בקרב אוהבי הבשר. השילוב המיוחד בין שני זני בקר בלדי וסיינדל, הגדלים במשק שניידר שגם הוא מרמת הגולן. יצרה בשר איכותי מאוד המיוצר לפי מה שנקרא "תקן חי". שזה אומר גידול בקר ללא אנטיביוטיקה וללא מזרזי גדילה. מה שהופך את הפרות לבריאות יותר.
אז לפי שנצלול לקולינריה בואו נכיר מהיכן ניתן למסעדה השם מושבוצ?
ובכן מושבוצ זה "מושב קיבוץ". שהכוונה כאן למושב שהיה כאן והחל את דרכו בשנות ה 50 והתנהלותו הייתה דומה לקיבוץ. במסעדה פזורות תמונות משנים אילו בשחור לבן. השופכות אור על קהילת מתיישבים שהקימה פה מושב לתפארת על אף הקשיים הרבים עימם נאלצה להתמודד.
כבר שנכנסים למסעדה מרגישים שמדובר במשהו אחר. זה מתחיל מהעיצוב המיוחד של המסעדה , שולחנות ערוכים ומסודרים באופן אסטטי. תקרה עם שיפוע חד למטה, הנותנת תחושה מיוחדת של מסעדה אירופאית.
בכניסה ניצב מקרר עם בשרים מקצביית מושבוצ אותם ניתן לרכוש כמו כן שולחן עם ירקות פירות ,שמן זית ועוד תוצרת מקומית. זה המקום לומר שהמסעדה עושה שימוש כיום אך ורק בחומרי גלם ומוצרים מקומיים מפה – רמת הגולן. זה מתחיל מהירקות והפירות(בעיקר מנגו) שמגיעים ממשק רגב במעלה גמלא, שם יש גם חנות אמון(חנות לרכישה עצמית). היין הנמזג במסעדה הוא מיקבים ברמת הגולן וכמובן הבשר גם הוא מכאן ממשק שניידר.
התפריט מחולק ל 3 חלקים : ראשונות ,עיקריות וקינוחים.
בין המנות הראשונות טעמנו את הקרפצ'יו עגלה שהגיע בליווי פירות כגון : נקטרינה, מנגו, עלים ירוקים, פרמז'ן ושקדים קלויים. טעמו היה מעודן ומרקמו חלק. מנת פטה כבד עגלה שהגיעה עם טוסטים הייתה בעלת טעם מתקתק רך ונימוח בפה למנה הצטרפו צאטני תפוחי עץ ופיסטוקים. גם הסלט מנגו שהיה ערב רב של שקדים , מלפפון ,עגבניה, בצל ירוק, מנגו, עם ויניגרט מנגו היה משובח ומרענן בפה.
את המנות הראשונות שילבנו עם כוס יין אדום משובח מזן מרלו מיקב אודם שברמת הגולן שהיא בעל טעם נעים ומאוזן מאוד , פחות חומצי יותר עמוק ומסקרן.
האירוע המכונן של סעודת הבשרים הגיע לשיאו שהגיעו 3 מנות בשר בלתי נשכחות שגרמו לנו להזיל ריר :מדובר על נתחים טריים אשר נצלים גריל פחמים " קבראצ'ו בלאנקו" כאשר ניתן לבחור את מידת הצלייה , אנו זרמנו עם המלצר והלכנו על מידת צלייה מידיום.
מנת הפריים ריב עגל משק שניידר היא מנה של נתח בשר איכותי במשקל של 700 גרם, חלק האנטריקוט, הסמוך לעצם. הוא אדמדם שומני רך וטעים. אהבתי במיוחד את אופן ההגשה הוא נפרס יפה לפרוסות אומצה נאות ומענגות בעלי טעם עם איכות בלתי מתפשרת.
גם התוספת של פריקי (חיטה) הוסיפו למנה טעם וחיבור לאדמה.ניכר כי כל השרים שהוגשו לנו היו בעלי טעם מאוד מיוחד , רכים כמו חמאה, פשוט נמסים בפה. אפשרלהבין למה נוהרים לכאן אנשים מכל רחבי הארץ , הבשר כאן לא דומה לשום מסעדת בשרים בה אכלתי בארץ.
מנת בשר נוספת שלדעתי היא חובה לכל מבקר במסעדה היא דולמניקו עגל משק שניידר – מדובר 650גרם סינטה משובחת שיושבת על עצם עסיסית. הבשר היה בעל מנעד טעמים רחב עם עסיסיות רכות ועומק רב.
המנה השלישית של בשר שבחרנו היא מחבת קצבים זוגית שכללה 900 גרם של קוקטייל בשרים : אנטריקוט, פרגיות רכות, נקניקיות מרגז(טלה), קבב רומני בליווי צ'יפס וצ'מיצורי. מגוון בשרים לאוהבים לגוון בבשרים שלהם כל חלקי הבשר שהוגשו היו בעל איכות גבוהה , טעמים טבעיים ומרקם עסיסי וטעים מאוד.
הפאז'ה האחרונה במסע הקולינרי בממלכת הבשר של ארז רגב ממסעדת מושבוצ מגיע לקו הסיום עם קינוחים שחתמו את הארוחה באופן הטוב ביותר שרק אפשר לדמיין.
כל שלושת המנות היו טעימות ומתוקות להפליא. וכללו שוקולד , פנקוטה ופירות.
ראוי לציין שהשירות היה אדיב , מהיר, איכותי , המלצרים בקיאים ברזי הבשר ובתפריט. הסטייקים שאכלנו במסעדה זו יזכרו למשך זמן רב. מדובר באיכות גבוהה מאוד של נתחי בשר , אווירה מאוד נעימה., כל המנות ללא יוצא מהכלל היו טעימות מאוד . ניכר כי כל חומר הגלם טריים.
חשוב לציין כי למושבוצ יש שירות משלוחים של בשר לכל רחבי הארץ. כמו כן יש קצבייה בקצרין בה תוכלו לרכוש בשר ולהכין בעצמכם.
תודה לנאצ'ו על ההסבר והארגון של הביקור במסעדה.
טלפון להזמנות : 04-679-5095
קישור להזמנת מקום באתר: מושבוצ מקום במסעדה
קישור למשלוחים עד הבית : מושבוצ משלוחים
שעות פתיחה המסעדה
כל ימות השבוע מראשון עד שבת בין השעות 22:00 – 12:00.