חשוב לדעת

הנוף ממסעדת חוות התבלינים בגלבוע

חוות התבלינים בגלבוע היא מסעדה וותיקה מאוד שנוסדה בשנת 1994 באזור משגע המוקף בנוף מרהיב.

המסעדה מורכבת משני מפלסים, האחד קרוב לנוף והשני פנימי יותר. אך גם ממנו נשקף הנוף מבעד לחלונות המסעדה.

חלל מסעדת חוות התבלינים בגלבוע
חלל מסעדת חוות התבלינים בגלבוע

בתקופה שחם יותר ניתן לאכול במרפסת חיצונית הצמודה למסעדה. באזור הכולל מעיין בר עץ הפונה לנוף. וגם עם שולחנות ישיבה באזור המרפסת.

המסעדה מכוונת מאוד לאווירה כפרית והדבר בא לידי ביטוי בכל האלמנטים בעיקר בעיצוב אך גם באוכל.

סיפורה של מסעדת חוות התבלינים בגלבוע

החווה בה נמצאת המסעדה הוקמה בשנת 1982 וכאמור בשנת 94 שינתה את ייעודה מחווה למסעדה.

על כל שולחן במסעדה יש מפת נייר גדולה עם המלל הבא המתאר את ההיסטוריה והחזון של המקום :

"העמק הוא חלום, אך מאחורי כל חלום יש מציאות יומיומית קשה. נסיון העבר בעמק הוכיח שיצירת יש מאין אינה קלה. בשנים הראשונות שלנו כאן, חיינו ללא חשמל וללא טלפון.
מים הובלנו כל יום בעזרת הטרקטור.

תוך כדי חיים על ההר, פיתחנו הבחנה לשינויים בטבע שסביבנו: הריחות והצבעים של הצמחים ושל השמים המשתנים עם העונות, שריקת הרוח ורחש הפרות היורדות בצהרי קיץ לשתות מים מהשוקת.
הבחנה בין צלילי הנביחות השונות של הכלבים לרכב מתקרב, שפן סלע שמרגיז אותם או כלב זר בסביבה.\

גן התבלינים בכניסה למסעדה
גן התבלינים בכניסה למסעדה

כל הרגישות הזו באה לידי ביטוי במזון שנהגנו לאכול, צלפים וסברס בקיץ, חובזה וסרפדים עם רדת הגשמים, זעתר ריחני שליקטנו במדרון, תה מזוטה לבנה הגדלה בינות לסלעים ופטריות בחורף.
עגבניות שנהגנו לייבש בקיץ על גג ביתנו בכדי לשמר את טעמן, לבנה תוצרת המקום והכל מתובל בתבלינים שגדלים במשקנו.

כל המטעמים האלה, מוגשים יחד עם לחם ריחני שתמיד נהנינו לאפות, בתוספת ריבה שגם אותה אנחנו מכינים בחווה במקום.
אנו משתדלים להישאר נאמנים לדרך החיים המיוחדת על ההר. 

לכל עונה צבעים, ריחות ומצבי רוח משלה, ואותם אנחנו מנסים לבטא בתפריט המשתנה. תודה שבאתם לבקר אצלנו. אנחנו מקווים שתהנו מהאירוח במשקנו ותחזרו שוב עם
עוד חברים. בתיאבון".

תיאור החוויה במסעדה

כבר בכניסה למסעדה ניתן לראות בצד שמאל גן עם המון צמחי תבלין ומרפא ברוח המסעדה. הנמצאת בתוך מבנה עץ מיוחד המכניס את המבקר לאווירה חמימה ונעימה.

בפנים יש תחושה של כניסה למסעדה בתוך אתר סקי אירופאי. הכל עשוי עץ :הרצפה, התקרה, השולחנות, הכיסאות. החיבור העיצובי הזה נותן למקום ממד כפרי אותנטי.

גם התפריט של מסעדת חוות התבלינים בגלבוע מכוון לקהלים רבים :משפחות, ארוחות רומנטיות, אירועים עד 100 איש ועוד.

מהלך הארוחה

את הארוחה פתחנו בזוג כוסות יין אדום שהיו מאוד ערבות לחיך.  יחד עם זוג מנות ראשונות – דואט מושלם.  מרק כרובית ושום – מאוד טעים ומחמם בקור של חורף 2025. לצידו הזמנו את מנת  "סלט החווה " הסלט המיתולוגי. שאותו הזמנו בביקורנו הקודם כאן לפני כ – 20 שנה במסעדה.

הטעמים נותרו מצויינים כפי שהיו. סלט זה מורכב ממספר סוגי חסות, תפוחי עץ גרנד, פקאנים, אגוזי מלך, חומץ פטל המיוצר במקום, משולשי גבינת פקורינו וסלייסים קראנצ'ים של בטטה . המנה מאוד מרעננת ובעלת טעמים רבים שבהחלט מובילים את הסועד להמשך הריקוד הקולינרי הסוער והחושני עם חוות התבלינים.

מנות ראשונות מסעדת חוות התבלינים
מנות ראשונות מסעדת חוות התבלינים

גם בגזרת העיקריות נהננו מאוד מתפריט עשיר וטעים מאוד. ניכר כי המנות הוכנו עם המון מחשבה וחומרי גלם באיכות גבוהה מאוד. ואכן לפי הסיפור שלעיל מרביתם הם מקומיים וטריים.

למשל פפרדלה אסאדו – מנה אקזוטית עם איטריות ורוטב שחום וטעים מאוד. בעל גוון מתוק שמתחבר באופן מושלם עם האסאדו במנה הוכנסו מוטיבים חלביים שהעניקו לו רובד ועומק טעמים נוסף: רוטב שמנת ופרמז'ן.

הרוטב המקורמל שכלל ציר בקר יחד עם פטריות, בצל מקורמל ושום הביא את המנה לשיא קולינרי חדש.

המנה העיקרית הנוספת היא  פילה דג ים – שהייתה גם כן משובחת. נתחי (פילה) דג  ים – הגיעו בליווי ניוקי ברוטב יין לבן, חמאה ,שום תרד, בזיליקום ועוד עיטורים וטעמים של ירקות מרעננים שהוסיפו למנה אספקט של רעננות וטריות.

מנות עיקריות - מסעדת חוות התבלינים
מנות עיקריות – מסעדת חוות התבלינים

מכאן לאחר שהטעמים פשוט התנגנו בתוך הפה כמו יצירת אומנות מוזיקלית ומשובחת. חתמנו את הקולינריה הכפרית המהוללת שבחוות התבלינים עם זוג קינוחים שללא כל ספק. לא היו פחותים ברמתן מכלל המנות שמאחורינו.

טארט התפוחים היה מאוזן בטעמיו וכדור הגלידה ששכן מעליו נתן לו טון קריר ומצנן. ועל מנת הקרם ברולה מגיע לדעתי, לשף המסעדה, תעודת הצטיינות. הן החומרים והן אופן ההכנה נתנו שואו של צבע צהוב עם חלקים חרוכים בצבע חום.

קרם ברולה במסעדת חוות התבלינים בגלבוע
קרם ברולה במסעדת חוות התבלינים בגלבוע

ברגע שמבקעים את שכבת הברולה מגלים עולם טעמים מגרה מתקתק וטעים במיוחד.

לסיכום

מסעדת חוות התבלינים בגלבוע היא מסעדה וותיקה ומוכרת מאוד באזור העמק והגלבוע. בהתרשמותי מביקור ואירוח במסעדה באמצע 2/2025. גיליתי כי יש לה נופך עשיר והמון פנים הכוללים : נופים יפים, טעמים משובחים, אווירה נעימה וכפרית, שירות מצויין וכל מה שאפשר לבקש בבילוי קולינרי עם אהובינו.

מנת הפרפדלה אסאדו במסעדת חוות התבלינים
מנת הפרפדלה אסאדו במסעדת חוות התבלינים

גם סיפור הקמת החווה והמסעדה מעורר השראה ומלמד על הצלחה בצל עבודה קשה ונכונה המביאה תוצאות מעולות.

ההקפדה על טריות וחומרים איכותיים, מולידה מנות גורמה טעימות עם טעם של עוד. כמו רומן בהמשכים. אם תגיעו לכאן ותאכלו פה תרצו לשוב עוד פעם. כי סך החוויה על כל מרכיביה מוצלחת במיוחד.

שעות פתיחה

ימים ב' עד ד' בין 12:00 ל – 17:00 אחה"צ.

ימי חמישי ושישי  בין 12:00 ל – 21:30 בערב.

ימי שבת בין 12:00 ל – 21:00 בערב.

איך מגיעים?

בוויז :"חוות התבלינים בגלבוע". המסעדה נמצאת בדרך הגלבוע, כביש 667.

תפריט המקום

תפריט המסעדה -חוות התבלינים

מסעדות/עגלות קפה נוספות באיזור

מסלולי טיול אחרונים שפורסמו באתר

מסלולי טיול ליד המסעדה/עגלת הקפה

חשוב לדעת

מתאים ל
מתאים ל
רמת מחיר
רמת מחיר
סוגי מסלולים
סוגי מסלולים
סוג הלינה
סוג הלינה
רמת מחיר
רמת מחיר
מה כלול?
מה כלול?
נגישות
נגישות
סוג המסעדה
סוג המסעדה
רמת מחיר
רמת מחיר
כשרויות
כשרויות
משלוחים
משלוחים
נגישות
נגישות
סוג אטרקציה
סוג אטרקציה
מתאים ל
מתאים ל
נגישות
נגישות
נגישות
נגישות
רמת קושי
רמת קושי
סוג מסלול
סוג מסלול
מאפייני מסלול
מתאים ל
מתאים ל
עונה בשנה
עונה בשנה
דילוג לתוכן