על אם הדרך, בכביש 443, בין ירושלים לתל-אביב שוכנת לה מסעדת בשרים מוצלחת. אם אתם בטיול אופניים באזור יער בן-שמן או סתם החלטתם לעצור בדרך בגלל שמתחשקת לכם ארוחת בשרים דשנה, מסעדת גריל 443 תתאים לכם. אין מדובר בעוד מסעדת גריל רגילה, אלא מסעדה מוקפדת לפרטי פרטים בכל: ניקיון, אסטטיות, טריות האוכל, נוחיות, שירות מצוין ונגישות גבוהה.
בהגיענו למסעדה, את פנינו קיבל במהרה מלצר חביב, עם תפריטים ברורים ופשוטים מאוד להבנה ומספר מנות עסקיות לבחירה, כאשר כל ארוחה עסקית כוללת: מנה עיקרית, לאפה, פוקא'צה, פלטת סלטים, שתייה, חומוס ו-2 תוספות. המנות העסקיות תקפות בכל שעות הפעילות של המסעדה, מה שדי נדיר למצוא בענף המסעדנות הישראלי, הנוטה להציג תפריטי צהריים וערב עם מחירים שונים לאותן מנות.
מיד לאחר שבחרנו את המנות העיקריות, קיבלנו פלטת סלטים גדולה ומגוונת עם מבחר של כ-12 סוגים שונים.בלטו לטובה, סלט מטבוחה מעגבניות טריות מטובל היטב בעל טעם משובח. זיתים במרירות עדינה, כרוב אדום במיונז, ראוי לציין כי טעם הכרוב שולב היטב במיונז. טחינה ביתית, חמוצי גזר אובליים נאים בעלי טעם חמוץ-מתוק.
הסלט טעים ביותר היה החומוס, בעל מרקם של ממרח חלק ונקי עם נגיעות פטרוזיליה וגרגירים רכים. יש לציין שהחומוס היה טרי מאוד ועושה רושם שהוא מיוצר במקום. סלט הטבולה הוכן היטב עם פתיתי בצל והוסיף נופך מרענן וירוק לארוחה. פחות אהבתי את הסלט-תירס עם המיונז, ששם הורגש יותר המיונז ופחות התירס.
מיד לאחר הסלטים הגיעו המנות העיקריות, המנה העיקרית הראשונה, סטייק אנטרקוט 300 גרם במידת עשייה מידיום רייר בליווי צ'יפס וסלט חי. אומצת-הבשר הייתה איכותית גדולה ובוהקת. טעמו היה עסיסי והורגשה הארומה של פחמי העץ מהגריל. הצ'יפס לטעמי היה קצת מצומק ולא פריך.
המנה העיקרית השנייה שהוגשה, 2 שיפודי אנטרקוט עסיסיים נעוצים על שיפודי ברזל עשויים במידה נכונה. לצדם הוגשה מנת מג'דרה בעלת צבעים: ירוק-צהוב-חום – בגוון טעמים עשיר. ניכר, שטעם הכמון במנה זו היה דומיננטי והעניק לתוספת טעם של פלאפל-מזרחי. לטעמי, זו הייתה תוספת ראויה ומוצלחת במיוחד.
גורם ההפתעה בארוחה היו הקינוחים: רמתם הייתה, ללא ספק, מעבר לרמה במסעדות גריל ממוצעות,
בהם הדגש הוא יותר על הבשר ופחות על קינוחים. בחרנו 2 קינוחים, הראשון סופלה-פונדנט שוקולד חם מוגש בליווי כדור גלידה. הפונדנט מוצף בשוקולד, נותן תחושת מתיקות נפלאה ולאחר השתאות, מביא אותי למסקנה כי מדובר בשוקולד חם וטהור. מאחר שנגמרו במסעדה כדורי הגלידה, את הפונדנט ליוו 2 "שוטים": אחד טופי חלבה אוורירית עם גרגירי שומשום שפשוט נמס בפה, והשני בטעם טופי קפה בעל מרקם מנצח של טופי רך בטעם קפה מעודן.
הקינוח השני שנבחר היה דואט קפה ופקאן עם קרם שוקולד בלגי – קרם קפה הוגש בשילוב פקאנים מסוכרים של מצע בראוניס בציפוי גנאש. אלה היו טעמים עשירים של שוקולד בליווי שברי פקאן בגוונים חום וקרם, עם נגיעות קפה.
לסיכום: גריל 443 היא מסעדת בשרים הנמצאת במתחם תחנת דלק בשילת. מהתרשמותי, המסעדה מנוהלת בקפידה ע"י מוטי, האחראי על המסעדה, ומתנהגת הרבה מעבר למסעדת בשרים עממית. עובדה המתחזקת לאור הגעתם של מספר משפחות לחגוג ימי הולדת עם בני משפחה במקום, כל זאת ללא הפרעה למהלך הארוחה.
המקום הינו בעל ניחוח של מסעדה מזרחית טיפוסית מובהקת, אך עם זאת, בחלק הפנימי של המסעדה בו ישבנו, לא הורגש ריח הגריל.
פרטים נוספים:
כתובת המסעדה: מתחם תחנת דלק סונול שילת.
סיווג המקום: בשרי.
שעות פתיחה: א-ה 23:00-11:00.
ו' קיץ 16:00-08:00 חורף 15:00-08:00.
המסעדה מתאימה לכל חתכי האוכלוסייה.
גישה לנכים : יש.
מספר טלפון : 08-9765268.
כשרות: יש.
מחיר ארוחה ממוצעת לזוג: כ- 300 ₪ כולל קינוח.
התמורה למחיר מצוינת, יש תנועת אנשים יפה במקום והוא חי ותוסס.
תאריך ביקור : 28/2/2018