מסעדת גריל בר נמצאת במרכז העיר בירושלים – מדובר על מסעדת בשרים כשרה.
וותיקה מאוד- כ -19 שנה בעיר. ובעלת מונטין רב, עדות לכך היא נפח האורחים הגבוה גם באמצע שבוע. אם זאת מאחר ומדובר במסעדה כשרה שסגורה בימי שישי ושבת אפשר להבין.
לגופו של עניין הגעתי למסעדת גריל בר לצורך סקירה ומתן חוות דעת עבורכם הגולשים.
להלן רשמיי :
ראשית יש לציין כי מדובר על מסעדת בשרים הנעשים באופן מסורתי על גריל פחמים מה שמעניק לבשרים ארומה מיוחדת.
בתחילת הארוחה מוגשת לכל שולחן פלטת סלטים , במרכז השולחן חומוס לניגוב . לצידו פיתות טעימות וטריות מאוד שנאפות בטאבון פה במסעדה. בנוסף מקבלים סלטים מגוונים
חצילים, סלט עגבניות עם בצל, טחינה, סלט תורכי, זיתים, סלט חי ,סלק מבושל, סלט כרוב אדום במיונז, סלט גזר מבושל, סלט גזר פיקנטי מוחמץ ,סלט ירוק, סלט חצילים במיונז, סלט תירס ומיונז, סלט כרוב לבן, סלט פסטה קר , סלט מטבוחה, שעועית עם אורז.
יש לציין כי רק חלק הסלטים היו לשביעות רצוני עם דגש על : סלט החצילים עם שמן ושום , הטחינה, החומוס היה מוצלח מאוד – אוורירי רך ומאוזן בטעמיו עם מרקם מצויין. גם סלט הגזר המבושל ,הסלטים החיים , סלט העגבניות , סלט תורכי.
שאר הסלטים פחות, לפחות לטעמי , זאת בגלל שסלטים עם מיונז אינם לטעמי וגם הסלטים הקרים כגון : הפסטה.
עם זאת יש יתרון גדול בכך שהמגוון הוא רחב – והוא מתאים לטעמם של רבים. אז גם אם הגעתם ולא אהבתם משהו מסויים, עדיין תצאו מרוצים מסלט אחר שוב בגלל המגוון הרב כמצויין לעיל. וחשוב לזכור זה לא הדבר המרכזי במסעדה אלא ליווי …
לאחר מכן הגיעה המנה הבשרית שכללה 4 שיפודים : אנטריקוט, קבב, פרגיות וכבד עוף.
שיפוד האנטריקוט היה טעים מאוד. ועסיסי עם טעם "בשרי" דומיננטי. ניכר כי הוא נלקח מנתח טוב ואיכותי של אנטריקוט ברמת סופר ומעלה. גם הפרגית הייתה מאוד עסיסית לא יבשה ומתובלת היטב.
לגבי הקבב וכבד העוף ברמה בסיסית ולטעמי היו די בנאליים ולא משכנעים.
לאחר זמן לא רב הגיעה לשולחננו מנה הנחשבת לאיכותית ומוערכת מאוד ע"י אורחיי גריל בר. סטייק אנטריקוט 300 גרם חתוך יפה ועשוי מידיום -וול. ניכר כי רמת העשייה הייתה מאוד טובה. בפנים הבשר היה אדמדם ובחוץ עשוי טוב. כך שלא נפגע הטעם שלו.
לצד הסטייק היו ירקות על האש כגון :בצל ועגבניה שהעניקו לבשר תוספת רטובה… כמו כן לצד הנתח היה רוטב צ'ימצורי ששדרג את חווית הבשר שלטעמי הייתה מלאת עוצמה ומושלמת..
לאחר מכן הגיע הקינוח :עוגה פרווה בצבע זהב. את עיטור הקצפת אהבתי אך את גוף העוגה פחות כשהיה קצת מתוק לי מדי. עם זאת מדובר על עוגה איכותית כשבהינתן העובדה שהיא פרווה הייתה לא רעה כאקורד סיום.
לצד העוגה לגמתי תה עם נענע שחתם את ארוחת הבשרים הנפלאה הזו.
לסיכום
מסעדת גריל בר ירושלים , הינה מסעדה מאוד בנוף הקולינריה הירושלמית . עם זאת היא מתמחה בדברים מאוד מסוימים ולכן מומלץ מאוד להגיע לכאן . אבל להזמין מנות ממוקדות ולא "להתפזר " למרחבי התפריט. שלא כולם מעל הממוצע.
כמו כן ישנן עוד מנות אותן לא טעמתי במהלך ביקורי ולכן לא יכול לסקר אותם בפניכם ולתת את חוות דעתי .
האווירה בתוך המסעדה נעימה , המסעדה מאוד נקייה , השירות מצויין כל הזמן מסתובבים מלצרים שמנקים את השולחנות.
אהבתי מאוד את פינת הטאבון שמשדרגת את הבילוי במסעדה עם פיתה טרייה ולוהטת היוצאת ישירות ממנו. העיצוב של המסעדה כולל שנדלריים ומשרה תחושה של חגיגיות , המסעדה מאוד מוארת. סואנת ומלאה באנשים ומתאימה לאוהבי הז'אנר.
לגריל בר סניף נוסף ביישוב מבשרת ציון.
שעות פתיחה
ימים א' עד ה' בין השעות 12:00 עד 23:00 .
טלפון להזמנות
ארוחות עסקיות
בין השעות מ 12:00 בצהריים עד 1630 כ -110 שח לאדם יש אפשרות לאורחות עסקיות.
מידע כללי
מחיר בערב בממוצע 150 לאדם.
יש שירותים במקום.
כשרות : הרב מחפוד.
אירועים ישנם 3 מתחמים : 25 אנשים , עד 55 אנשים והמרכזי כ- 120 איש.
איך מגיעים?
המסעדה נמצאת ברחוב הסורג 1 ירושלים .
לגבי חנייה 2 חלופות :
1)חניון מוזיאון הסבלנות – החניון בתשלום אחיד מ- 17:00 עד הבוקר 25 שח ללא מגבלת זמן. והוא צמוד למסעדה.
2)חניון כיכר ספרא ומשם ללכת ברגל – 5 דקות הליכה.