קפה שלוה – מסע אל ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות
קפה שלווה הוא חלקת אלהים, בה חדוות היצירה והעשייה באות לידי ביטויי על כל גווניהן. זה מתחיל בבית קפה – מסעדה, בעל אופי איטלקי ונמשך במרכז גדול המספק תעסוקה ותרבות פנאי, בכל שעות היממה, לילדים ובוגרים בעלי צרכים מיוחדים.
הבית קפה נמצא במרכז שלוה שהוא מרכז טיפולי 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע לילדים, נערים ובוגרים בעלי צרכים מיוחדים. בית הקפה פתוח לקהל הרחב ומפעילים אותו בוגרים עם צרכים מיוחדים – כל אחד לפי רמת התפקוד שלו משולב בכל פעילות הבית קפה. עוד במרכז שלוה מערך תעסוקה לבני 21 ומעלה: מפעל קרמיקות; מפעל סבונים; מפעל להכנת תה; תכשיטים; מכבסה ועוד. וכל זאת תחת קורת גג אחת.
מרכז שלווה נמצא בירושלים, בין שכונת בית הכרם לשכונת יד מרדכי וממוקם על צלע ההר. בכניסתי פנימה לתוך המתחם, גיליתי על הקירות והתקרה, אילוסטרציות ודגמים של פרפרים בצבעים רכים ונעימים למראה, המעניקים תחושה של מיקרוקוסמוס נחמד ומופלא.
בית הקפה נמצא בקומה הראשונה של המרכז המטופח והמושקע. בכניסה למסעדה עומדת עגלת עץ עמוסה בכל טוב: בקבוקי יין; פולנטה; אורז איטלקי- ריזוטו; שמן זית ועוד. השימוש במוטיבים נוספים של עץ וברזל, משקף זאנר עיצובי – כפרי אותנטי .
בית הקפה החל מרעיון קטן, לתת הזדמנות תעסוקה שווה לאנשים בעלי מוגבלויות מעל גיל 21, אשר רוצים לעבוד ולבלות, לאחר מכן הרעיון קרם עור וגידים והמקום הפך למסעדה איטלקית לכל דבר ועניין הפתוחה לציבור הרחב.
המסע שלי לארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות של "שלווה", החל בברוסקטה ניסואז – שילוב טעמים מהמם של טונה אדומה צרובה; ביצי שלו; שעועית ירוקה; עגבניות שרי; זיתי קלמטה ובצל ירוק. הטעם של הטונה יצר אצלי אסוציאציה הלקוחה מתוך סעודה בתוך יער- אירופאי שסביבי עצי אורן מבריקים מגשם. טעמים מיוחדים של ביצה עם טונה וירקות על גבי מצע קריספי, העניקו למנה מרקם טעמים רחב ומעניין מאוד.
מנה חביבה נוספת שהוגשה לנו, היא ממולאים בעבודת יד – עלי גפן וכרוב ממולאים באורז, ברוטב רימונים על מצע של ציזקי( יוגורט ולבנה), יחד עם שבבי פיסטוק ושמן זית. השילוב הכל כך יפה של צבעים: כתום; לבן; חום וירוק, יחד עם המרקמים והטעמים הרבים, הופכים את המנה הזו לחגיגת טעמים חלביים בפה.
בין לבין, קיבלנו את סלט שלווה – פטריות חמות על תערובת חסות ;בצל סגול; מלפפון; סלק; אגוזים; צנוברים; גרעיני חמניה; גבינת עזים ברוטב ויניגרט וסילאן. הסלט היה מגוון ועשיר אשר מחטיב בריאות ורעננות במקשה אחת – דבר חיוני מאוד בארוחה חלבית עתירת שמנת.
גם פיצה מרגריטה שנתנה משב רוח איטלקי לארוחה, הייתה מוצלחת מאוד, תחתית בצק פריכה שמעליה שכבת רוטב עגבניות נדיבה וגבינת מוצרלה – ממש איטליה הקטנה.
מלצר חביב, עדין ונעים הליכות בשם טל, הגיש לנו את מנת הרביולי ערמונים – רביולי ממולאים בגבינת ריקוטה איכותית וערמונים ברוטב שמנת וסילאן, מוגשת יחד עם עגבניות שרי צהובות, סלק ובזיליקום. מנה טעימה ומתוקה במידה נכונה, בצבעים אדום – בורדו, מלוטשת עם גבינת פרמז'ן מעל. ניכר כי בהכנת המנה נעשה שימוש בחומרי גלם איכותיים, הדבר בא לידי ביטוי בשפע הטעמים ובמרקם הנימוח של מדליוני הרביולי.
המסעדה החלה להתמלא באנשים "מכל גווני הקשת", חלקם לקפה של אחר הצהריים וחלקם לארוחה מלאה. אל השולחן הגיעה מנת פילה דניס – דג טרי מוגש על קפלטי עגבניות מיובשות, גבינת צאן, ברוקולי, תרד ועגבניות שרי צבעוניות. דג ים טרי משולב היטב עם ירקות בחמאה ולימון כבוש. אהבתי מאוד את האינטראקציה הקולינרית בין הדג, הרוטב והברוקולי.
הקינוח הבלתי רגיל, טארט תפוחים עם קינמון וגלידה אמריקאית, משקף לדעתי את מהות המסעדה, שילוב מעניין בין עוגה ספוגית וחמה עם גלידה לבנה וקרירה – חיבור בין אנשים שונים.
לסיכום: בית קפה שלווה הוא מיזם חברתי מיוחד במינו המעניק הזדמנות תעסוקתית שווה; שירות מכל הלב והנשמה; חיבור מוצלח בין אוכל איטלקי עם אוכל ים – תיכוני; ניכר כי כל המנות תוכננו בקפידה ובאהבה רבה מאוד; אוכל טעים ומרשים ביופיו.
המקום הוקם לפני כשנתיים לערך, יחד עם בעלי "דרך הגפן" ו"קפה איתמר" שהמוטו הוא: סובלנות חברתית וקבלת האחר. צמוד לבית קפה, ישנו אולם אירועים שיכול להכיל עד 130 אנשים על בסיס יומי ואודיטוריום שמכיל עד 350 איש.
כתובת : דרך שלווה 1, ירושלים.
טלפון : 073-282-2200.
שעות פתיחה: א'- ה' 08:00-22:30; ימי ו': 8:00-13:30.
שבת שעה לאחר צאת שבת- 23:00.
כשרות : מהדרין ירושלים.
נגישות: מלאה בכל חלקי המסעדה והמתחם.
חנייה: חינם.
תאריך ביקור : 7/2/2019