בית דולב היא מסעדה ביתית הנמצאת ביישוב צורית שבהר גילון. אסתי דולב בעלת ניסיון קולינרי עשיר. החלה את דרכה באירופה והמשיכה בישראל .היא החליטה לפתוח את ביתה שהוא פסיפס אומנותי שעשיר באוצרות אומנות כגון : קיר שעוני יד, פסיפס בכל רחבי הבית , ציורים, מדפי בבושקות ועוד. שיצר במו ידיו בעלה אבי.
בתוך מרכז הבית יצקה אסתי את מיטב יצירותיה הקולינריות. במהלך סיור קולינרי במקום לקראת פסטיבל "בא לי גליל" . טעמתי את מיטב מטעמיה : מרק עגבניות מיובשות מהול ביין לבן, ארטישוקים עם פלפל על מצע פריך , ממרח זיתים וגבינה על מצע זיתים , סלט ירקות עשיר וטרי. ולקינוח עוגות טעימות ופנקוטה לבנבנה עם רובדים של פרי רענן. אסתי החלה את דרכה ולמדה לעומק את תחום הקולינריה בשוויץ שם התגוררה עם אבי מספר שנים לאחר מכן עברה לפריז לאחר שרכשה את הידע וההשכלה הקולינרית המתאימים הגיעה ללב הקולינריה הישראלית בתל אביב שם הקימה את מסעדת "הקרפ הצרפתי" שעמדה על תילה כ- 12 שנים ונחשבה למסעדה מוצלחת ובעלת מוניטין רב. ברבות השנים גמלה בה ההחלטה לחזור לצפון בו נולדה (קיבוץ מעין חרוד).
היא הייתה השפית של מלון "מצפה הימים". ולאחר מכן החליטה לפתוח מסעדה בביתה, על ראשו של הר גילון. במהלך הפסטיבל תהיה פתוחה המסעדה בביתה ויוגשו בה ארוחות מגוונות הן צמחוניות והן בשריות במחירים המתחילים ב 140 ש"ח וצפונה.
לפרטים והזמנות מראש בלבד: 054-5866313 או 052-4610667.
הגעה בוויז : בית דולב רחוב הארז 2 צורית.