אלה קפה בעמק היא עגלת קפה אינטימית עם אווירה נעימה מאוד. הנמצאת בכניסה לקיבוץ בית גוברין – בין עצי הזית.
מה אוכלים פה?
במקום מגישים קינוחים ומאפים מתוקים, סלטים, משקאות : למשל שייקים משובחים ומרעננים המבוססים 100 אחוז על פירות..וכריכים מעולים.
אחת המנות המומלצות שטעמתי בביקורי ב"אלה בעמק" היא קרואסון עם גבינה כחולה, ריבת סלק ואגוזי מלך. מנה מתקתקה, צבעונית שבאה מצויין עם הגבינה הכחולה. אהבתי את "העטיפה" של המנה . קרואסון נאה פריך וטעים.
מנה נוספת מומלצת וטעימה בייחוד עם הגעתם עם ילדים : פיצה מרגריטה. מגיעה עם תוספות כגון : זיתים ובצל סגול. ניכר כי הפיצה עשויה היטב ומחומרי גלם איכותיים.
ממליצים לכם לא לפספס את השייקים הצבעוניים המוגשים במקום: השייק האדום (תות ,מנגו ,תמר) והשייק הצהוב (מנגו ,אננס, פסיפלורה). טעם מתקתק מרענן וקריר.
כדי להפוך את הביקור במקום למושלם הזמנו את סלט השורשים שעדי, בעלת עגלת הקפה מכינה בעצמה. מומלץ מאוד בעל אפקט מרענן ועסיסי ובא טוב עם שאר המנות.
"אלה קפה בעמק" פתוחה כל ימות השבוע – אפשר לשלב טיול במערות בגן לאומי בבית גוברין הנמצא ממש ממול הקיבוץ (ביציאה ימינה וישר שמאלה).
התפריט של אלה בקפה מאוד אקלקטי נוכח העובדה שעדי היא צליאקית ולכן דאגה לתת מענה בדמות מנות מותאמות לצליאקים (רגישים לגלוטן).
כמו כן יש תפריט לטבעונים. והשוס הגדול פתוח גם בסופי שבוע מה שקשה למצוא בענף עגלות הקפה.
עוד במקום קפה קר וקינוחים שווים המגיעים בתוך צנצנות זכוכית(למשל עוגת אוראו).
צמוד לעגלה יש: שירותים, מקומות חנייה, נגישות לנכים, הרבה מקומות ישיבה במטע זיתים בו נמצאת העגלה. בשעות הערב הכל מואר וזו חוויה נהדרת.
הסיפור מאחורי אלה בקפה
עדי ויוסף הקימו את העגלה הזו לזיכרה של בת הדודה של עדי, אלה אור ז"ל. אשר נספתה באסון השיטפון בנחל צפית ב- 26/4/2018 . הם יצקו לתוך עגלת הקפה שלהם את הרוח של אלה אור ז"ל.
אלה הייתה נערה מלאת חיים, דעתנית ,בעלת חוש הומור. מלאת נתינה ואהבה מאוד לטייל בארץ. חייה נגדעו טרם מלאו לה בת 18 שנים בלבד שהייתה עם המכינה הקדם צבאית "בני ציון" בטיול בנחל צפית והשטפון האכזר עצר את חייה ושל עוד 9 נערים ונערות. המשפט שנותר בוואטסאפ שלה הפך לכתובת על העגלה" הזמן קצר והאהבה מרובה".
העגלה נפתחה ממש לאחר ה 7.10.24 כמתן מענה לחיילים שהגיעו לכאן להתכנסות לפני היציאה לעזה. מאז הפכה העגלה למבוקשת באזור גם בגלל האוכל הטוב ,האווירה והיחס החם בעיקר של עדי בעלת המקום.
יתרון נוסף של אלה קפה בעמק הוא מיקומו בלב אזור טיולים כגון :פארק בריטניה, פארק עדולם, חורבת מדרס ועוד.
שעות פתיחה
ימים שני עד חמישי בין 9:00 ל 21:00.
שישי – 8:00 עד 14:00.
שבת 8:00 עד 20:00.
איך מגיעים?
בוויז : "אלה קפה בעמק".