מעלה נחל גשרון

רקע

נחל גשרון עליון – מסלול מעגלי יפה של 3 ק"מ בקרבת אילת. תחילת המסלול בחניה ליד הר יואש בכביש 12.

נחל גשרון הוא אחד המסלולים המרשימים והנגישים באזור אילת, ומעניק חוויה מדברית אמיתית של נוף, שקט וצבעים.
המסלול עובר בין קירות סלע אדומים ומסתיים בתצפיות מרהיבות על מפרץ אילת והרי אדום – שילוב מושלם לטיול משפחתי או לזוגות שאוהבים טבע ונוף.

מסלול הטיול

ראשית המסלול הוא בעל אופי מעגלי. נקודת ההתחלה של המסלול נמצאת בחניון נחל גשרון העליון שעל כביש 12. מערבית לעיר אילת. המסלול מתחיל בסימון שחור למרגלותיו ששל הר יואש. הוא מתחיל במגמת עלייה במהלך הדרך תפגשו ממצאים אריכאולוגיים המצביעים על כך שדרך זו הייתה משמעותית וחשובה. כי היא חיברה בין מפרץ אילת לתעלת סואץ עד לערב הסעודית(מכה).

צבע האדמה על גבי השביל הוא אדום ומרשים ביופיו. וגם נוף הרי אילת הנראה מכאן בצעים של שחור , חום ואדום הנראים היטב ובבירור מהמסלול.

במהלך הדרך תראו תצורות סלע ייחודיות, מצוקים נמוכים ותצפיות מרשימות לכיוון הרי אדום ומפרץ אילת. המסלול חושף במהלכו נוף של חצי האי סיני. וכן כולל הליכה על קטע משביל ישראל.כמו כן תוואי המסלול כולל מעבר של מפל מים בגובה של כ-1.5 מטר (יבש כמובן) עוד במסלול תצפית לעבר הר יואש .

נחל גשרון צופה לים סוף
נחל גשרון צופה לים סוף

ברגע שתראו סימון בצבע כחול זה סימן שהגעתם לסוף המסלול. אבל כאן שימו לב פנו ימינה ולכו חצי קילומטר לתצפית על מצוקי גשרון. ובחזרה פנו שמאלה בכחול להגיע לחניון.

ניתן לבחור בין טיול קצר ומעגלי באזור העליון. לבין מסלול מלא עד למורדות אילת(הקווי).לאורך הדרך יש נקודות רבות למנוחה, לצילום ולתצפית, כך שגם משפחות עם ילדים ייהנו מההליכה.

מומלץ להגיע לחזות בשקיעה המרהיבה של הרי אדום.

אטרקציות במהלך המסלול

מלכודת נמרית ששימשה ללכידת בעלי חיים כגון:צבועים ונמרים בעבר הרחוק.

תצפית מצוקי גשרון – תצפית משגעת מאחת הנקודות הגבוהות במסלול.

דרך החוגגים (דארב אל חג'אב) – כאמור דרך שחיברה בין אילת לערב הסעודית מכה.

תצורות סלע נחל גשרון עליון
תצורות סלע נחל גשרון עליון

שולחן האכילה -סלע ענקי שעליו עצמות גמלים. חוקרים סבורים שצבועים אכלו על גבי סלע זה בעלי חיים ולכן שמו שולחן.

מערה מחוררת הנקראת טאפוני

למי המסלול מתאים?

המסלול הקצר והמעגלי  – משפחות עם ילדים, מטיילים שאינם מטיבי לכת ולא מורגלים להליכות ארוכות.

המסלול הארוך והקווי – 14 קילומטרים עובר בנקודות כגון : הר צפחות, מעלה הבולבוסים ועוד. המסלול מתחיל באותה נקודה כמו הקודם ומסתיים במורדות הר צפחות. מסלו לזה הינו למטיבי לכת בלבד.

חשוב לדעת

המסלול חשוף לשמש, לכן מומלץ להגיע בשעות הבוקר או אחר הצהריים ולהצטייד בכובע, קרם הגנה, ונעלי הליכה סגורות.

המסלול קרוב לגבול עם מצרים (ומכאן שמו אגב).

מבחינת עונה מתאימה לעשות את המסלול כל השנה למעט קיץ.

הנוף המשגע מנחל גשרון
הנוף המשגע מנחל גשרון

נקודות עניין בדרך

  • תצפית נחל גשרון עליון – נוף פנורמי מרהיב על מפרץ אילת והרי אדום.
  • תצורות סלע בגווני אדום וזהב – חגיגה לעיניים ולמצלמה.
  • שקט מדברי אמיתי – במרחק דקות נסיעה ממרכז אילת.

איך מגיעים?

בוויז :נחל גשרון עליון.

נוסעים על כביש 12 (הכביש המערבי של אילת). כ-5 ק"מ מצפון למעבר גבול טאבה מופיע שלט “נחל גשרון” – שם נמצא החניון שממנו מתחילים את המסלול.
הגישה נוחה עם רכב פרטי, והחניה חופשית.

צילומים: נאווה שתיל פלד

צילומים : נאווה שתיל פלד.

מסלולים נוספים בקרבת אזור זה :

האטרקציות המומלצות שלנו

המלצות אוכל

המלצות לינה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נחל גשרון עליון

מיקום במפה

מתאים ל
מתאים ל
רמת מחיר
רמת מחיר
סוגי מסלולים
סוגי מסלולים
סוג הלינה
סוג הלינה
רמת מחיר
רמת מחיר
מה כלול?
מה כלול?
נגישות
נגישות
סוג המסעדה
סוג המסעדה
רמת מחיר
רמת מחיר
כשרויות
כשרויות
משלוחים
משלוחים
נגישות
נגישות
סוג אטרקציה
סוג אטרקציה
מתאים ל
מתאים ל
נגישות
נגישות
נגישות
נגישות
רמת קושי
רמת קושי
סוג מסלול
סוג מסלול
מאפייני מסלול
מתאים ל
מתאים ל
עונה בשנה
עונה בשנה
דילוג לתוכן