בין מצוקי מדבר, על ערוץ נחל פרת , נשמע למרחקים כל פעפועיו של עין מבוע הלא הוא עין פוואר . עין מבוע הוא אחד משלושת המעיינות המזינים את נחל פרת והמרכזי שבינהם. זהו מעיין יוצא דופן באופיו, הדבר בא לידי ביטוי בכך שגובה המים משתנה בהתאם לרמת המים הנמצאת במערה ממנה הוא נובע. כך יוצא שבריכת המעיין לעיתים מלאה עד שפתה העליונה ואחר כך מתרוקן וזאת צריך לקחת בחשבון לפני שמגיעים לכאן. עין פרת למשל הוא מעיין שרמת המים בו יציבה יחסית במהלך ימות השנה והוא גם רחב וגדול יותר ממעיין זה.
בגלל תופעה גיאולוגית מיוחדת לעין מבוע, במהלך ביקורכם בבריכת המעיין הוא יתרוקן יתייבש לחלוטין ולא תישאר בו ולא טיפת מים אחת ומיד לאחר מכן הוא מתמלא שוב. באחת מפינותיו רואים זרימת מים שממלא אותו שוב. הדבר מזכיר את המיכל של השירותים ברגע שמורידים את המים הוא מיד מתרוקן ואז מתמלא שוב. במרכזה של הבריכה ניצב עיגול גדול מבטון שכיום מגודר , בעבר שימש עיגול זה כמשאבת מים משוכללת ששאבה את מי המעיין. במקום נמצאו שרידים ארכיאולוגיים מעניינים של כנסייה מהתקופה הביזנטית למשל: רצפת פסיפס.
אז איך זה קורה בדיוק ? ובכן בגלל פערי גובה ומפלס בין הנביעה המזינה לבריכה תהליך זה של ריקון המים ומילוי מחדש מתרחש באופן כמעט מחזורי ורציף. עומקה של הבריכה הוא כ-4 מטרים.
עוד במקום תחנת שאיבה בריטית אשר בשנת 1927 הייתה פעילה והובילה מים מכאן באמצעות צינורות לעין פרת(שגם כאן הוצבה משאבת מים) משם בצינורות נוספים לעין קלט ומשם לירושלים באמצעות צינורות מים ארוכים מאוד מיוחדת שהטתה את מי הנחל והמעיין לכיוון ירושלים. בתוך עיגול הבטון הייתה משאבת המים. כך השתמשו הבריטים באופן אופטימלי במי המעיינות. כך עין מבוע הפך בשנים אילו למעיין "מחלק מים".
תגובה אחת
למי שמעונין להגיע למסלול לפעמים זה מזוהם