פריחת כלניות בשמורת פורה

רקע

רקע

שמורת פורה היא שמורת טבע חינמית הנמצאת בצפון הנגב לא הרחק מבית קמה. לקראת סוף ינואר – תחילת פברואר אלפי כלניות בעלות פריחה אדומה. יוצאות לאוויר העולם מן הפקעות באדמה. ויוצרות מעין פסיפס אדום מרהיב עין שעוטף חלקים גדולים מן האדמה. קרני השמש המבצבצות לעיתים מלטפות ונוגעות ברכות בבעלי הגביע של הכלניות. וגורמות להן לזהור בגווני אדום -בורדו.

שמורת פורה משלבת מסלול טיול יפה מאוד. הכולל: שדות חיטה מוריקים, גבעות שבינהן זורמים בחורף נחל שיקמה ונחל פורה. בתקופה זו של השנה (בחורף) בסופי שבוע נעימים מתכנסים מטיילים רבים עם משפחותיהם. ונהנים מהליכה בשבילים מסומנים וטובים לצד פריחה ססגונית ושלוליות מים.

היכן נמצאת השמורה?

שמורת פורה נמצאת על כביש 6. אם נוסעים מכיוון צפון לדרום על כביש זה, קצת אחרי  מחלף מאחז , אם הגעתם מכביש 40 אז זה כ 15 קילומטרים בערך מצומת פלוגות. לא משנה מהיכן הגעתם , הדרך לזהות את המקום היא שתראו בצד ימין של הכביש שלט "שמורת פורה" וכניסה לחניון מסודר. כשיש פסטיבל דרום אדום (שהשנה יתקיים בין התאריכים : 1-28/2 )יש גם עמדת הסברה של רשות הטבע והגנים שם יסבירו לכם על אפשרויות הטיול בשמורה ומה יש לראות בה. אם הגעתם מכיוון דרום , עליכם לעבור את מחלף בית קמה , להמשיך צפונה בכביש 6 לרדת ב"מחלף מאחז" ולחזור בו חזרה עם השילוט דרומה.

שבילי הליכה בפורה

תיאור המסלול

מאזור החנייה התחילו ללכת לכיוון מערב על שביל עפר רחב וטוב שבתחילה חוצה את יחידת הנוף ל 2 פלחים , בכל צד גבעה הימנית גבוהה יותר.ההליכה היא  על השביל שמסומן בצבע שחור  שבשלב מסויים  מגיע לאגם עונתי הנקרא "אגם פורה". זהו אגם המתמלא רק בחורפים גשומים  והוא תולדה של סכר המנקז את מי הגשמים לתוכו , המים זורמים מנחל פורה והסכר לוכד אותם בתוך המאגר. מכאן עומדות בפניכם 2 אפשרויות : או לפנות ימינה לשביל המסומן בירוק שיחזיר אתכם חזרה , ההליכה היא במקביל למסילת הרכבת . אתם תדעו שאתם צריכים לפנות ימינה כדי לחזור  חזרה , על פי גשר הרכבת הטורקית שיראה מולכם. זהו גשר אשר נבנה בתקופה העות'מנית ע"י הטורקים במטרה לחבר את באר שבע, שנשלטה על ידם במלחמת העולם הראשונה  מתעקל שמאלה בחדות, עם סיני.

הפקתם תועלת מהתוכן באתר שלי?

רוצים לעזור לי להמשיך לתחזק את האתר ולהעלות תכנים חדשים?

אשמח לתרומת סכום סמלי בעלות של כוס קפה, בלחיצה על הקישור הבא :  
https://ko-fi.com/gilaharoni

תבוא עליכם הברכה – גיל.

פריחת הכלניות

אפשרות שניה היא ללכת עם השביל שמתעקל שמאלה בחדות המסומן בצבע שחור. כאן אתם תחלפו על פני ערוץ נחל שקמה. ומפה מתמזגים עם שביל ישראל. נקודת עניין פה היא באר מים עתיקה. המשיכו בהליכה על השביל שיתחיל להתעקל ימינה עד אשר תגיעו לתל נג'ילה. זהו "תל העשב" בתרגום מערבית. הוא מכונה כך בגלל העשב הרב הגדל עליו. במקום יש שרידים ארכיאולוגים לא מעטים מרביתם מהתקופה הכלכוליתית :מערות קבורה, חדרי מגורים, חומה ועוד.

מפה המשיכו עם השביל שמתעקל שמאלה ואז ימינה , שם הוא מתחבר ליובל נוסף של הנחל. לאחר הליכה בעורפה הדרומי של מורת פורה. תגלו פניה ימינה לשביל מסומן בכחול. זהו השביל שיוביל אתכם ל"שמורת נחל שקמה". שביל זה ישיב אתכם חזרה לשלביל ישראל למסלול מעגלי – חזרה על עקבותיכם.

איך מגיעים

 

שמורת פורה מצנחי רחיפה

רוצים לקבל עדכונים  והמלצות חדשות  ממקומות שמטיילים שביקרו בהם ? 
היכנסו לקבוצת שלנו בפייסבוק "מטיילים מכייפים ומשתפים". תוכלו לשתף בעצמכם ולהתייעץ עם חברי הקבוצה.

סקרנים לדעת איפה טיילנו  לאחרונה ?
עיקבו אחרינו גם באינסטגרם ותקבלו המלצות רלוונטיות ועכשוויות :Baliletayel

בעלי עסקים בתחום התיירות – מעוניינים לפרסם אצלנו באתר ?
ולהגיע למאות אלפי גולשים – צרו עימנו קשר : לחצו פה.

רוצים המלצות שבועיות עדכניות מטיולים אחרונים? 
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ שלנו : לחצו כאן.

מסלולים נוספים בקרבת אזור זה :

האטרקציות המומלצות שלנו

המלצות אוכל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חניון נחל פורה

מיקום במפה

מתאים ל
מתאים ל
רמת מחיר
רמת מחיר
סוגי מסלולים
סוגי מסלולים
סוג הלינה
סוג הלינה
רמת מחיר
רמת מחיר
מה כלול?
מה כלול?
נגישות
נגישות
סוג המסעדה
סוג המסעדה
רמת מחיר
רמת מחיר
כשרויות
כשרויות
משלוחים
משלוחים
נגישות
נגישות
סוג אטרקציה
סוג אטרקציה
מתאים ל
מתאים ל
נגישות
נגישות
נגישות
נגישות
רמת קושי
רמת קושי
סוג מסלול
סוג מסלול
מאפייני מסלול
מתאים ל
מתאים ל
עונה בשנה
עונה בשנה
דילוג לתוכן