חוף רחצה הבונים
שמגיעים לחוף הבונים מגלים 2 מפרצים בחוף שהם גן עדן לילדים שיכולים להעביר פה שעות על גבי שעות בבניית ארמונות בחול, רחצה והשתכשכות במי הים הלכודים בין 2 רצועות חוף מחוספסות .בונוס שהיה בעבר בחוף והיום לאור מגיפת הקורונה הופסק זה לינת שטח ,בעבר שישנו כאן זכורה לי החוויה המופלאה של רחצה לילית, המים חמימים הכוכבים זוהרים ומבריקים, פשוט חוויה מרנינה וכיפית לכל הגילאים. היתרון הגדול של חוף זה, לילדים יש תעסוקה מתמדת, אם זה בין השוניות ,ואם בחוף עצמו כך שזה מאפשר להורים לתפוס כמה רגעי שלווה ונחת. שימו לב השמורה ונחוף נסגרים בשעה 20:00 בערב כמו כן לאור מגבלות הקורונה חייבים לתאם מראש הגעה לשמורה ולחוף.
חוף הצדפות
צמוד לחוף יש מסלול הליכה המוביל אל תוך שמורת הטבע דור הבונים, ממש צמוד לחנייה תבחינו בשלט הכניסה לשמורה, עלו על השביל עם הסימון האדום והתחילו בטיול לאורך שמורת הבונים, קו רכסי הכורכר הנמצא מעל החוף מאפשר תצפית על השמורה כולה, אהבתי שבמהלך הטיול אפשר לרדת אל חופים יפהפיים הנמצאים לאורך השמורה כגון: חוף הצדפות- חוף עם מלא צדפים , קונכיות ואבנים ירוקות וגם שהוצב שולחן קק”ל באחת הנקודות במסלול הטיול.
המסלול
הופתעתי לגלות במהלך טיולי במקום בסוף יוני צמחייה ירוקה ופרחים מה שלא אופייני לשום מקום בארץ בתקופה זו ששם מזמן הנופים התחלפו מירוקים -צבעוניים לחומים קודרים. אם אתם מטיבי לכת ואוהבי הליכה מושבעים לכו במסלול לאורך רכס הכורכר עד שתגיעו לחוף דור – סיפור של כ שעה וחצי שעתיים הליכה , אם אתם פחות בעניין ,לכו במסלול קצר כ 10 דקות וחפשו את המערה הכחולה המוסתרת מתחת לסלעים- לי היה קשה מאוד למצוא אותה מאחר שאין שום שילוט במקום והפעם לא קיבלנו מפת שמורה בכניסה. בכל אופן מדובר על מקום חלומי עם מים בצבע טורקיז שמלחככים את המערה כל העת ומבעד למערה יש מעין חלון המשקיף לים.
חוף הבונים הוא חלק בלתי נפרד משמורת חוף דור שבה ישנם שרידי הנמל העתיק “תל דור“.הנמצא בסוף המסלול הרגלי שציינתי קודם , חוף הרחצה הימני עשיר בגלים ופחות סימפתי לרחצה השמאלי הרבה יותר רגוע וצלול ואם תגיעו עם משקפות תזכו לראות גם דגי חוף ושוניות יפות מתחת לפני הים.
2 התמונות הללו צולמו ביולי 2011 של חוף דור שעוד קמפינג בחוף היה מותר
לסיכום
למי שרוצה לעשות את המסלול למערה הכחולה, יש לעלות על רכס הכורכר הדרומי, לתצפית על השמורה כולה ומשם אפשר להמשיך במסלול המסומן לכיוון “המערה הכחולה”. מדובר על הליכה של בין רבע -חצי שעה לכיוון מי שרצה לעשות המסלול המעגלי המלא מדובר על בין שעתיים לשלוש הליכה. ובנימה אישית: