נחל מערות – זמן להתחיל מבראשית: ביקור במערות האדם הקדמון למרגלות רכס הרי כרמל, מצפה לכם מסלול קצר ומפתיע לכל המשפחה.
תיאור מסלול הטיול
אוהבים טיולים בארץ? אם התשובה היא כן אז המסלול הזה בשבילכם . נחל מערות היא שמורת טבע בחוטם הכרמל . הכוללת מסלול הליכה מרתק אל ההיסטוריה הרחוקה של האדם הקדמון.
אם אתם מרגישים שלילדים שלכם דרושה הרפתקה חדשנית. יוצאת דופן ומרתקת, מערות האדם הקדמון הם ההמלצה הכי טובה עבורכם.
נחל מערות עובר במספר נקודות מעניינות ומיוחדות : שביל האדם הקדמון, השביל הבוטני, השביל הגיאולוגי ,השביל למערת הגדי ובסוף, מערת האדם הקדמון.
חוויה נדירה החושפת באופן מוחשי את אורח חייו של האדם הקדמון ומשפחתו שהתגוררו ממש כאן.
באזור הכרמל ובמערות העתיקות שנשתמרו באזור. כל אלה לצד נופים גליליים מרהיבים, אוויר צלול.
השמורה של נחל מערות מכילה ממצאי תרבויות על פני רצף של כמיליון שנה והיא מהווה אתר ארצי ייחודי המציג את החיים הקדמונים בדיוק במקום שבו התקיימו.
האתר אף מוכרז על ידי הארגון הבינלאומי אונסק"ו כאתר מורשת עולמית ובעל ערך בינלאומי לחקר התפתחות האדם.
משך הסיור בנחל מערות, הינו כשעה עד שעה וחצי לכל היותר, כאשר ניתן להוסיף לו גם סיור במסלול הבוטני או המסלול הגיאולוגי – מעגליים וקצרים אף הם.
שביל האדם הקדמון מתחיל בטיפוס קטן במדרגות עד לפתח מערת התנור ומערת הגמל. בתוכה פסלי האדם הקדמון ומשפחתו בגודל טבעי, הממחישים את צורת החיים בתוך המערה.
מומלץ להציץ לאחור אל נקודת הטיפוס ולהביט אל חוף הכרמל והנוף הפנורמי הנפלא.
במערה הבאה, מערת הנחל, תפגשו מבואה גדולה ושביל משורטט המוביל פנימה. כאן יצפה לכם מופע אורקולי מרהיב המלווה בקריינות בעברית ובשפה קליטה וקולחת המתאימה לילדים.
עם כיווני האורות המתוזמנים תוכלו להתקדם אל פנים המערה כשמצדדיה מיצגים שונים\.
עד למפתח רחב ובו ספסלי ישיבה להמשך הקשבה לסיפור ולצפייה בסרט המוקרן על קירות המערה.
ביציאה מהמערה ניתן להבחין בשרידים משוחזרים נוספים. ניתן להמשיך אל המערה המזרחית של השמורה ובה מערת הגדי, בה נתגלו שלדי אדם המוערכים כבני 90,0000 שנים.