נחל חווה אחרי שיטפון

רקע

מקטע 41 של שביל ישראל מנחל חווה עד מצפה רמון הינו מקטע מרהיב ביופיו, המזמן את העוברים בו להליכה במעוקים ונקיקים צרים, דרך גבעות ארוכות ומתונות כל הדרך עד למצוקים עוצרי הנשימה של מכתש רמון. אורך המקטע 27 ק"מ והוא אורך כ-12-13 שעות.

המקטע מתחיל בחניון לילה נחל חווה, אשר הגישה אליו היא אך ורק ברכב 4X4 ומסתיים במצפה רמון. על מנת לבצע מקטע זה, יש להסתייע בשירותי הקפצות שטח בתשלום על מנת להגיע לנקודת ההתחלה. בנקודת הסיום ניתן להשאיר רכב או לחילופין להשתמש בתחבורה ציבורית ממצפה רמון.

מבט מערבה מחניון הלילה נחל חווה

תיאור המסלול

מחניון הלילה נחל חווה נצא עם סימון השביל על ציר הנפט (בסימון שחור) במורד שלוחה עד החיבור עם נחל חווה. נלך עם הנחל בסימון כחול. הדרך לעיתים עוברת ממש בתוואי הנחל ולעיתים במקביל אליו, מעט יותר בגובה, כך שמקבלים מראה מרהיב גם בין קירותיו הצרים של הנחל וגם במבט מלמעלה. לאחר הליכה קצרה לאורך הגדה, נרד חזרה אל תוך הערוץ. בנקודה זו מומלץ לחזור חזרה במעלה הנחל (בסימון שחור), סטייה של כמה מאות מטרים אל גב חווה. גב מרהיב ביופיו הנמצא למרגלות מפל הנחל, בין כותליו הצרים.

ממשיכים ללכת  בתוואי ערוץ הנחל, ולאחר הליכה קצרה נוספת, הסימון המצטרף לשביל ישראל ישתנה לירוק. בנקודה זו מומלץ להמשיך בסימון הכחול במשך כמה מאות מטרים עד לעין חווה, מעיין הנובע מקיר מפל, כך שנוצר זרזיף מים המטפטף אל עבר בריכה.

נמשיך עם סימון ירוק, במעלה אחד מיובליו של נחל חווה. הליכה מאתגרת ומאומצת במעלה סלעים ובולדרים שקרסו אל תוך הנחל, ובין סדקים צרים המטפסים אל גב הרכסים של רמת עבדת.

הפקתם תועלת מהתוכן באתר שלי?

רוצים לעזור לי להמשיך לתחזק את האתר ולהעלות תכנים חדשים?

אשמח לתרומת סכום סמלי בעלות של כוס קפה, בלחיצה על הקישור הבא :  
https://ko-fi.com/gilaharoni

תבוא עליכם הברכה – גיל.

גב מים בנחל חווה בין סלעי הצור

לאחר היציאה מנחל חווה, ייחשף הנוף של רמת עבדת- השלוחות המתונות של קירות המכתש המטפסות מכיוון צפון. נמשיך כ-4 ק"מ לאורך השלוחות עד אשר נתחבר בשנית לציר הנפט בסימון שחור, איתו נמשיך כל הדרך עד מצפה רמון. נלך על דרך זו, בתוך תוואי יובליו של נחל חווה.

לאחר כ-6 ק"מ של הליכה, ייחשף בפנינו לראשונה הנוף המרהיב של מכתש רמון שהוא מכתש הסחיפה הגדול ביותר בעולם, כאשר אורכו מגיע לכ-40 ק"מ, רוחבו לכ-9 ק"מ ועומקו ל-350 מ'. בנקודה זו אנו מקבלים תצפית על הר ארדון, גבעת געש, שהיא למעשה הר געש קדום, ובקעת מחמל.

מכאן הדרך השביל ממשיך בדרך ג'יפים בהליכה של כ-12 ק"מ לאורך שפת המכתש, קרוב יותר וקרוב פחות, כל הדרך עד למצפה רמון ולנקודת סיום המקטע.

מבט על מכתש רמון מגן הפסלים
מפת המסלול:

סיכום

שביל ישראל- מקטע 42 מנחל חווה למצפה רמון הינו מקטע מגוון וייחודי החושף את ההולכים בו ליפי המדבר. מהליכה בין מעוקי וסדקי הנחל, דרך שלוחות וגבעות שנצפות אל כל האופק, עד למצוקים האימתניים של מכתש רמון.

-מצורפת מפת מקטע זה בתחתית הפוסט.

רוצים לקבל עדכונים  והמלצות חדשות  ממקומות שמטיילים שביקרו בהם ? 
היכנסו לקבוצת שלנו בפייסבוק "מטיילים מכייפים ומשתפים". תוכלו לשתף בעצמכם ולהתייעץ עם חברי הקבוצה.

סקרנים לדעת איפה טיילנו  לאחרונה ?
עיקבו אחרינו גם באינסטגרם ותקבלו המלצות רלוונטיות ועכשוויות :Baliletayel

בעלי עסקים בתחום התיירות – מעוניינים לפרסם אצלנו באתר ?
ולהגיע למאות אלפי גולשים – צרו עימנו קשר : לחצו פה.

רוצים המלצות שבועיות עדכניות מטיולים אחרונים? 
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ שלנו : לחצו כאן.

מסלולים נוספים בקרבת אזור זה :

האטרקציות המומלצות שלנו

המלצות אוכל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חניון לילה נחל חווה

מיקום במפה

מתאים ל
מתאים ל
רמת מחיר
רמת מחיר
סוגי מסלולים
סוגי מסלולים
סוג הלינה
סוג הלינה
רמת מחיר
רמת מחיר
מה כלול?
מה כלול?
נגישות
נגישות
סוג המסעדה
סוג המסעדה
רמת מחיר
רמת מחיר
כשרויות
כשרויות
משלוחים
משלוחים
נגישות
נגישות
סוג אטרקציה
סוג אטרקציה
מתאים ל
מתאים ל
נגישות
נגישות
נגישות
נגישות
רמת קושי
רמת קושי
סוג מסלול
סוג מסלול