המסלול מתחיל בסמוך למעלה קיש, ממנו נצעד לאורך כביש 7276 המתחבר לכביש הגישה אל עבר כפר קיש. במהרה נגיע לתוואי נחל תבור לאורכו נסללה דרך נוף נוחה ומישורית.
ניתן למצוא נקודות רבות למנוחה לצד הנחל, שהן גם מוצלות.
לאחר כ – 4 ק"מ נגיע לתחנת הדלק דור אלון (כאן יש שירותים מסודרים ואלונית).השביל חוצה את כביש מספר 65 (יש מעבר חצייה מסודר) לכניסה לכפר הבדואי שיבלי.
בנקודה זו אנחנו למרגלות הר תבור.
צועדים עם שביל ישראל על המדרכה של כביש הגישה לכפר. יש לשים לב – במפות השביל עולה להר תבור ממש בתחילת הכניסה לשיבלי, אך חסמו אותו עם גדרות ושטחים חקלאיים.
על כן יש להמשיך עם הכביש הראשי של הכניסה לכפר, להמשיך ישר בכיכר הראשונה ולהמשיך לצעוד עם הכביש המתעקל מעלה.
ממש בצד העיקול ישנה דרך עפר שמתחברת שוב עם שביל ישראל ומתחילים לעלות לפסגת הר תבור.אם כן, עולים בדרך עפר נוחה אל מעל הכפר שיבלי, ולאחר 500 מ', מתחילה העלייה התלולה כשמתנתקים משביל העפר.500 מ' של עליה בינות החורש התחתון של הר תבור.
סימון השביל מאד ברור, כך גם הדרך.ממשיכים בעליה עד השביל ההיקפי של שני שליש גובה של הר תבור ( דרך עפר מישורית מסומנת בסימון שבילים אדום). כאן ניתן לנוח ולאגור כוחות למעלה הבא:
מעלה הבא משמעותי יותר עם חלקים תלולים יותר, באורך של כ – 900 מ'.
כאן צועדים בינות עצי האלון המפורסמים, הלוא הם אלוני תבור – שקיבלו ממש כאן את שמם.עצי האלון נטועים עמוק באדמת ההר, בעלי עלים רחבים כך גם הבלוטים והספלולים.
סוג זה של אלונים היה נפוץ באזורים נוספים בארץ:אזור השרון וגבעות אלונים שפרעם.
חלקו של יער האלונים נשמר בגליל התחתון באזור של גבעות אלונים שפרעם, ואילו באזור השרון נכחד כמעט כליל (למעט שמורת הטבע אלוני יצחק ושיקום אלונים בחדרה).
בתקופה העות'מאנית, השתמשו בעצים אלו להפעלת מנוע הקיטור של הרכבת החיג'אזית שעברה בארץ ישראל בדרכה למכה בערב הסעודית.
התורכים הפעילו את מנוע הרכבת ע"י שריפת העצים, על כן כרתו והכחידו את רובם מהנוף הארץ ישראלי של צפון השרון וגבעות אלונים שפרעם.
אם כן, כאן במעלה הר תבור ניתן לראות שריד אותנטי של עצי אלון תבור, הנקראים על שם הר תבור.
נקיף את ההר עם השביל ונגיע לחניה של פסגת התבור בסמוך לשער הכניסה של כנסיית ההשתנות (טרנספיגורציה).