מקטע 14 של שביל ישראל

רקע

מקטע מספר 14 של שביל ישראל  מנחל אורן לכרם מהר"ל לוקח אותנו מנחל אורן דרך נחל מערות עם תצפיות נהדרות למישור החוף רגע לפני שנגיע אליו, דרך יער עופר ועד לכרם מהר"ל.

תיאור המסלול

אורך המסלול כ-15 ק"מ, זמן הליכה כולל 6-8 שעות. המסלול מתון עם מעט עליות וירידות, ויחסית הרבה נקודות צל.
המסלול מתחיל בחניון נחל אורן, קרוב לצומת אורן וכביש 4. ניתן להגיע בתחבורה ציבורית מהצומת, לישון בחניון או להשאיר בו רכב. מעט אחרי תחילת המסלול נעבור בחאן יותם, שמציע לינה בחינם לשביליסטים וגם מארח בסופ"שים.
נסיים את היום בחניון לילה כרם מהר"ל, בו ניתן להשאיר רכב.למהלך היום.
מערת אצבע במקטע 14 שביל ישראל

התחלת המסלול

נתחיל את המקטע בחניון נחל אורן, מעט אחרי השירותים הציבוריים שבחניון. נלך דרומה עם סימון השביל בעלייה מעט תלולה אל רכס אצבע, עם תצפית יפה אל מישור החוף ומורדות הכרמל. נגיע אל מערת אצבע, שקרויה על שם הפתח הייחודי שלה שמזכיר צורת אצבע ועל שמה נקרא הרכס כולו. המערה מחולקת לשלושה חלקים פנימיים ונמצאו בה שרידי אדם קדמון. אפשר להיכנס אליה עם פנסים. אחרי המערה נמשיך לעלות ברכס, ונעבור בחלקים שעכשיו משתלמים מהשריפה הגדולה בכרמל שהייתה ב2010.

נרד מרכס אצבע ונמשיך אל תוך כפר האמנים עין הוד, מקום מיוחד ומעניין ששווה לבקר ולשוטט בו אם יש זמן. זה גם מקום טוב למלא מים ולקנות אוכל במקרה הצורך. הוא פועל מאז שנת 1953 ויש בו גלריות אמנות, אירועים ותערוכות רבות. אפשר לראות עוד פרטים באתר האינטרנט של הכפר.

הפקתם תועלת מהתוכן באתר שלי?

רוצים לעזור לי להמשיך לתחזק את האתר ולהעלות תכנים חדשים?

אשמח לתרומת סכום סמלי בעלות של כוס קפה, בלחיצה על הקישור הבא :  
https://ko-fi.com/gilaharoni

תבוא עליכם הברכה – גיל.

הנוף מקטע 14 שביל ישראל

חאן יותם

אחרי שנעבור בעין הוד נמשיך מעט דרומה ונגיע קרוב לחאן יותם. מקום מיוחד נוסף: זהו פרויקט חברתי לזכרו של יותם מלמד ז"ל והוא משמש כמרכז התנדבות ופרויקטים קהילתיים עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים ונוער בסיכון מאזור הכרמל. אפשר לבוא להתנדב, לבקר או להתארח כשביליסטים (צריך להירשם מראש באתר).
מחאן יותם נמשיך דרומה עם השביל ונרד במורדות הכרמל כארבעה קילומטרים דרך שטחים חקלאיים עד שנגיע אל נחל מערות, בו נרד במצוקים אל תוך הערוץ ואז נעלה החוצה ודרומה.

נחל מערות

נחל מערות הוכרז על ידי אונסקו כאתר מורשת עולמית בשנת 2012, בעקבות ממצאים פרהיסטוריים חשובים שהתגלו בו. באתר יש ארבע מנהרות, והתגלו בהן שרידים של בני אדם פרהיסטוריים שהמוקדמים מביניהם מלפני כחמש מאות אלף שנים. הממצאים תאמו שרידים קודמים שהתגלו של האדם הניאנדרטלי, שממנו התפתחו ההומו סאפיינס. המעוניינים להעמיק בנושא יוכלו לבקר בשמורת נחל מערות שם יש מידע רב נוסף (הכניסה בתשלום).
מנחל אורן לכרם מהרל -שביל ישראל
מפת המסלול:

סיום המקטע

אחרי שנצא מנחל מערות נעלה לאזור יער עופר, אזור גדול הנטוע ברובו אורנים וברושים ובו דרכי רכב רחבות. כאן יש את מצפה עופר, אזור מצפה גבוהה עם תצפית של 360 מעלות שמשמש את יערני קק"ל כמגדל אש – אזור תצפית לזיהוי מוקדם של שריפות. ניתן למלא באזור זה מים.

מהמגדל נמשיך כ-1.5 ק"מ מזרחה, במקביל לכביש הגישה, ואז נפנה דרומה ולאחר כ-1.5 ק"מ נוספים נגיע אל כביש שביל צומת עופר לכרם מהר"ל. מדרום לכביש נמצא חניון לילה שניתן לישון בו או לאסוף רכב שהושאר במקום.

נכון לכתיבת שורות אלה אין מלאכי שביל בכרם מהר"ל, אבל יש בעין הוד, חאן יותם, בת שלמה וזכרון יעקב. ניתן למצוא רשימה מפורטת באתר ויקישביל.

רוצים לקבל עדכונים  והמלצות חדשות  ממקומות שמטיילים שביקרו בהם ? 
היכנסו לקבוצת שלנו בפייסבוק "מטיילים מכייפים ומשתפים". תוכלו לשתף בעצמכם ולהתייעץ עם חברי הקבוצה.

סקרנים לדעת איפה טיילנו  לאחרונה ?
עיקבו אחרינו גם באינסטגרם ותקבלו המלצות רלוונטיות ועכשוויות :Baliletayel

בעלי עסקים בתחום התיירות – מעוניינים לפרסם אצלנו באתר ?
ולהגיע למאות אלפי גולשים – צרו עימנו קשר : לחצו פה.

רוצים המלצות שבועיות עדכניות מטיולים אחרונים? 
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ שלנו : לחצו כאן.

מסלולים נוספים בקרבת אזור זה :

האטרקציות המומלצות שלנו

המלצות אוכל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חניון נחל אורן

מיקום במפה

מתאים ל
מתאים ל
רמת מחיר
רמת מחיר
סוגי מסלולים
סוגי מסלולים
סוג הלינה
סוג הלינה
רמת מחיר
רמת מחיר
מה כלול?
מה כלול?
נגישות
נגישות
סוג המסעדה
סוג המסעדה
רמת מחיר
רמת מחיר
כשרויות
כשרויות
משלוחים
משלוחים
נגישות
נגישות
סוג אטרקציה
סוג אטרקציה
מתאים ל
מתאים ל
נגישות
נגישות
נגישות
נגישות
רמת קושי
רמת קושי
סוג מסלול
סוג מסלול
מאפייני מסלול
מתאים ל
מתאים ל
עונה בשנה
עונה בשנה
דילוג לתוכן