קרדיט תמונה : רשות העתיקות
שביל הסנהדרין הוקם בשנת 2018 כמורשת ל- 70 חכמי סנהדרין וכסמל ל 70 שנות תקומה ועצמאות של מדינת ישראל, בשיתוף עם רשות העתיקות. השביל נמשך כ -70 ק"מ וזכה לכינוי 70 ,70 ,70 . זהו מיזם חדשני ותרבותי ראשון מסוגו בארץ. שהוקם לצורך העברת מסר של ערכי מורשת הגליל והארץ כולה לבני נוער ואזרחי ישראל. שביל זה מתחיל מאזור בית שערים(ליד קרית טבעון) חוצה את כל אזור הגליל התחתון ומגיע לעיר טבריה. השביל הוקם ע"י בני נוער מכל הארץ שעבדו עם מעדרים וטוריות , ניקו ויצרו שביל חדש מסוגו בארץ- שביל הסנהדרין.
ובזאת חיזקו את הזיקה והקשר לארץ ומורשתה הענפה. השביל כולל שרידי עתיקות רבים המיוחסים למקובלים וחכמי הסנהדרין. השביל מחולק ל 5 מקטעים שכל קטע מכונה "שער". כאשר ההתייחסות היא לשערי חכמה מן המקרא.
חלקו הראשון של שביל הסנהדרין מתחיל בבית שערים ונמשך עד אושה(קיבוץ ליד קרית אתר). קטע זה מכונה "שער העשייה". שביל זה כולל פסל אבן ובו חרוטים דבריו של שמאי החכם : "אמור מעט עשה ועשה הרבה" . שביל זה עובר גם ליד פסלו של אלכסנדר זייד שהיה חלוץ , חקלאי חרוץ, ושומר על היישוב היהודי מפני התקפות של ערבים. נקודה נוספת מעניינת במקטע זה של שביל הסנהדרין היא מקום קבורתם של חברי ארגון "אגודת השומרים".
כמו כן עובר המסלול גם בנחל ציפורי.
חלקו השני של השביל נקרא "שער השלום" הוא מתחיל באושה ומסתיים בתל יודפת. מושבת הסנהדרין (מועצת השופטים הגבוהה שפעלה בישראל עד שנת 430 לספירה בקירוב). מושבת הסנהדרין החלה את דרכה בירושלים ובעיר יבנה ובהמשך עברה לגליל התחתון לאושה. בשנים האחרונות וגם כיום מתקיימות חפירות ארכיאולוגיות קדחתניות ע"י ארכיאולוגים , מתנדבים בני נוער ומשפחות. המגלים טפח ועוד טפח אודות חיי היהודים בעבר במקום נמצאו : מטבעות, נרות חרס, ועוד ממצאים בעלי סממנים וסמלים יהודיים עליהם.
חלק זה של השביל עובר גם בשפרעם שם נמצא קברו של רבי יהודה בן בבא. שהיה חסיד ואחד מעשרת הרוגי מלכות ותנאי. שנהרג ע"י הרומאים בעקבות זאת שסירב להמיר את דתו. עוד בעיר שפרעם ניתן לבקר בכנסייה ביזנטית קדומה , בית כנסת יהודי קדום בן 100 שנים המתוחזזק כיום ע"י משפחה מוסלמית שפותחת את בית הכנסת בפני מתפללים ומבקרים באופן שוטף. עוד במקום מסגד עתיק שפעיל עד עצם היום הזה.