קיר האמוניטים הינו קיר מאובנים הנמצא בתוך מכתש רמון. היתרון הגדול של מסלול זה טמון בכך שהוא קצר ומתאים לכל בני המשפחה. הוא לוקח כ -20 דקות לכל כיוון. חסרונו שאינו מוצל אבל שום מסלול אינו חף מחסרונות.
תיאור המסלול
אורכו של המסלול הלוך וחזור לקיר האמוניטים ובחזרה כ 1.5 ק"מ בלבד. אם תרדו מכביש 40 מתוך מצפה רמון לתוך מכתש רמון תראו משמאלכם שילוט "קיר האמוניטים". החנו את הרכב בחניון התחילו ממנו ללכת בעקבות סימון השבילים בצבע אדום. המשיכו ללכת עם הסימון , עד שתגיעו להתפצלות שבילים: ימינה -סימון ירוק. שמאלה – סימון אדום.פנו שמאלה לאחר הליכה קצרה תגיעו לעיקול. הקיר נמצא בהמשכו. סה"כ הלוך וחזור כ -40 דקות הליכה.
בחזור ישנן שתי אפשרויות : האחת לחזור על עקבותיכם בסימון האדום , השנייה ללכת בעקבות הסימון הירוק לטפס למצפה יפהפה המשקיף על קיר האמוניטים ועל המכתש. פה יידרש מאמץ קצת יותר גדול מזה שנדרש בהליכה אל הקיר.
קיר האמוניטים הינו קיר יפהפה גדול ומרהיב הכולל מאובנים הטבועים בתוכו. אילו הם בעלי חיים ימיים קדומים שהתאבנו במהלך מיליוני שנים כגון: צדפות,שבלולים, קונכיות,ועוד.
נשאלת השאלה מהו אמוניט?
ובכן זהו בעל חיים ימי בגדלים שונים אשר בעבר הרחוק לפני כ -70 מיליון שנה , נכחד מן העולם. בעל חיים זה התגורר בתוך קונכיה או צדפות.האמוניטים התאבנו ברבות השנים תודות לכך שבתוך החומר ממנו עשויים התאים של הקונכיות (בהן חיו) נמצא גז מיוחד אשר גרם לקונכיות ,בבגרותן ,לצוף על פני המים.
בתוך כך בתהליכים של בלייה וחימצון עם האוויר , האדמה והמים. התקשו אותן קונכיות והפכו למאובנים.האמוניטים התגוררו בתוך אותן קונכיות ושבלולים.
אז איך הגיעו האמוניטים למכתש רמון?
ובכן חוקרים סבורים שבעקבות ציפתם על פני הים , הם נסחפו בתקופה שהיה פה ים באזור שנעלם הים והמים. הם התאבנו ונותרו על קירות המכתש.
איך מגיעים ?
בוויז: קיר האמוניטים. במורד כביש 40 ממצפה רמון אל תוך המכתש בצד ימין של הכביש, המקום נמצא בין שמורת טבע מצוק הצינים לבין שן רמון. כמו הוא נמצא על מקטע מספר 42 של שביל ישראל ממצפה רמון לנחל גוונים.
צילומים: דורית נחשון.
מצורפת מפת המסלול: