לאחר היורה הראשון, האדמה נרטבת וסופחת מים ומתוך כך מולידה מקירבה, עשרות אם לא מאות, סיתווניות וורודות שצובעות אותה בצבע ורוד- סגלגל. מעבר ליופי פרח זה הינו גיאופיט (בעל פקעת שנותרת באדמה כל השנה) עם פריחה מרשימה וגדולה. למרות העובדה שהסיתוונית היא פרח גדול בניגוד לפרחים כגון: חרצית , סביון וכדומה, כמות הצוף בתוכה היא נמוכה ועל כן נכונה אכזה למאביקים כגון : דבורים שמגיעים לפקוד אותה בעונת הפריחה. כמו כל דבר בטבע גם לסיתוונית יש כמה מינים המתחלקים בגדול ל-2 קבוצות : הראשונה – סיתווניות התשבץ וסיתוונית הבכירה (פורחות בצפון) וכן סיתוונית ירושלים( באזור ירושלים) וסיתוונית הקליפות (באזור הדרום) – למרבה ההפתעה הסוגים המשתייכים לקבוצה זו אינם זקוקים לגשם כדי לפרוח . השנייה – סיתוונית היורה (שכפי שוודאי ניחשתם פורחת רק לאחר הגשם)
הסיתווניות הן למעשה פרחים המבשרות את בוא הגשם יחד עם חברותיהן החלמוניות . הסתווניות, מקדימות ופורחות לקראת אוקטובר. ואילו החלמוניות קצת באזור נובמבר – תחילת דצמבר מופיעות בכל הארץ בקבוצות צפופות ומקסימות. מומלץ ליהנות מהן בהר מירון.
אתרים לצפייה בסיתווניות : הר עצמון ; נחל כלח ; באנדרטת חטיבת הנגב ; הר מירון; חירבת חנות ועין מטע ; רכס שנית ובעוד מקומות בארץ.
אזורי פריחה בישראל :גליל העליון, גליל התחתון, אזור עמק הירדן והכנרת , כרמל, עכו, שומרון, שפלה, הרי יהודה, וגם בצפון הנגב אך קצת פחות משאר האזורים.
2 תגובות
הי גיל,האתר שלך מדהים,יש בו ידע מקצועי, מלצות,תמונןת מרהיבות עין.מסלולים יפים.מה שאולי החמצתי בהם זו דרגת קושי שלהם.אשמח גם לקבל המלצות שבועיות במייל שליתודה ויישר כוח
שלום לאה שמח לשמוע שאהבת את האתר החדש , לגבי שאלתך לגבי רמת קושי יש כפתור שנקרא "חשוב לדעת" לצד הפוסט לחצי עליו ותראי את כל הפרטים על המסלול כולל רמת קושי בהצלחה !!!
יכולה לראות באתר במסלולים בארץ – עוד אפשרויות טיול ..
https://baliletayel.co.il/israeltrip/