בישראל יש המון פארקי טבע עירוניים , מגמה זו קורה בגלל רצונן של הרשויות לפתות אוכלוסיות רבות להגיע ולגור אצלן.בייחוד אוכלוסיות חדשות המודל הזה של פארקים בתוך ערים התחיל למעשה בעיר רעננה. שהיא הייתה בין הערים הראשונות בארץ שהבינה שאיכות חיים איננה נמדדת רק "בדלת אמותיו" של האדם. כלומר רק בדירה בה הוא גר ,אלא גם בסביבתו.
לצורך כך הוקם פארק רעננה שנחל הצלחה כה רבה , ולמען האמת לא רק בקרב תושבי רעננה אלא גם בקרב מבקרים רבים שאינם בכלל תושבי העיר. מה שהביא לכך שעיריית רעננה נאלצה לחייב בתשלום מבקרים שאינם תושבי העיר. כדי לצמצם את הביקוש הגבוה לפארק.
פארק רעננה מעבר היותו פארק ענקי הכולל : מתקני שעשועים לילדים, מתקני ספורט ופנאי ,אגם יפהפה עם מזרקה, מצפור מרהיב,אמפי-פארק להופעות, אולמות אומנות, פסלים סביבתיים ,פינת חי , גנים מטופחים עם שבילי אופניים והליכה, ספורטק ועוד. הוא פארק שמהווה את הריאה הירוקה של אזור השרון , הסובל מזיהום אוויר בעקבות תנועת כלי הרכב הרבה שעוברת בכביש מספר 4 הנמצא ממש בלב אזור השרון ובקרבת רעננה.
ברחבי הפארק ניטעו כמעט 700 עצים שחלקם עצי פרי כגון :תפוז וקלמנטינות. היתר עצי נוי. הדבר היפה שמעורר השראה בפארק רעננה היא העובדה שחלק מהמתקני שעשועים בו מיועדים ותוכננו במיוחד לאוכלוסייות עם צרכים מיוחדים. הדבר בא לידי ביטוי במתקנים שמערבים ומגרים יותר את החושים ממתקנים רגילים.