מסלול עירוני – שילוב של טבע ים ועיר במסלול אחד – לא מעגלי
נמל תל אביב
נמל תל אביב נמצא בצפון תל אביב הכניסה לנמל עוברת באמצעות גשר עץ שנמצא מעל נחל הירקון רגע לפני שהוא נשפך לים. הכינוי נמל תל אביב לא ממש תואם למה שיש כאן בפועל אז תשאלו למה הוא נקרא כך ,ובכן בין השנים 1938 ל 1965 פעל כאן נמל ימי שוקק חיים עם סווארים פועלי נמל , שמו היה "הנמל העיברי הראשון" מטרתו של נמל תל אביב דאז הייתה למנוע את ההישענות על כוח האדם הערבי שהחליט לצאת בשביתה במהלך תקופת המנדט הבריטי . הרעיון בהקמת הנמל היה לאפשר את המשך הסחר והפעילות הימית ללא תלות בפועלים הערבים.
כיום נמל תל אביב הוא מתחם ענקי המיועד לפנאי , קניות ומזון. הרבה משטחי דק עץ אינסופיים החוצצים בין הים לרצועת מסעדות והאנגרים. המקום הפך לממלכת ילדים בייחוד בימי שישי אחרי צהריים שילדים מגיעים לכאן לרכוב על אופניים על רמפות העץ המתעקלות לאורך טיילת הנמשכת עד יפו. הטיילת בחלקה עשויה מעץ וחלקה עוברת מבטון העוברת לאורך כל חופי תל אביב.
בנמל תל אביב יש פארק שעשועים לילדים בכניסה לנמל. כמו כן ישנן חנויות מותגים רבות כגון :חנויות נעליים וחנויות הלבשה. עוד מסימני ההיכר של נמל תל אביב הן הגלידריות ,בתי הקפה המסעדות . אחד מבתי הקפה המומלצים ואהובים על המבקרים בנמל היא הפטיסרי מייסון קייזר. מקום על הים אשר ניתן לשבת בחוץ .תמצאו בו: סנדוויצים, מאפים משובחים מתוקים ומלוחים. בנמל תל אביב ישנן גם אטרקציות האחרונה שבהם שנפתחה בשנים האחרונות היא מוזיאון האשליות.
בחלקו הדרומי של נמל תל אביב ישנן מסעדות דגים רבות ומפורסמות. כגון : "בני הדייג", "הסוכה הלבנה" ועוד. ברטע זה ניתן לראות בבירור את איזור המזח והעגינה . כיום דייגים רבים פוקדים את איזור נמל תל אביב כדי לעמוד בנקודה גבוה בכדי להטיל את כרסי חכותיהם למים. נמל תל אביב מתאים גם לטיולי אופניים וכל שבריר שנייה עובר במקום רוכב אופניים שחולף על פני רבבות המבקרים בנמל.