כפר כיסרא הוא כפר דרוזי בגליל העליון השוכן דרומית לעיר מעלות-תרשיחא . כבר בתוך הכפר עצמו תגלו ריכוז יפה של סלעים ענקיים ואפורים (הדולמיטים בזעיר אנפין) זהו ממצא גיאולוגי מסקרן ומעניין שמתאים לכל בני המשפחה בליבה של שמורת הר סנה שבגליל העליון. המבנה המיוחד של שכבות הסלע המונחות זו על גבי יוצרת חוויה ביקור כמו במוזיאון רק בטבע של פסלים סביבתיים שנוצרו ע"י הטבע. במקום 2 מסלולים מרכזיים הקצר מעגלי והארוך קווי , בשני המסלולים ההליכה עוברת בין חורש טבעי ומוצל עם נקודות נוף ותצפית במהלכן.
איך מגיעים לפארק הסלעים :יש להגיע לשכונת החיילים המשוחררים אשר בכפר כיסרא שם מתחיל המסלול. סעו מכיוון צומת חוסן לפקיעין. בפיצול הכבישים של פקיעין חדשה, פנו פעמיים ימינה בשתי הפניות עד שתיכנסו לתוך מועצת כיסרא-סמייע, חצו את הכפר וטפסו עם רכביכם לכיוון כיסרא , מיד אחרי אתר ההנצחה ,פנו לפי השילוט "פארק הסלעים" (לחצו באפליקציה לצד פוסט זה על הוויז -יביא אתכם עד כאן )
מבחינת מסלולי הליכה יש שתי וריאציות :
המסלול הקצר :שביל מעגלי קצר ומקסים לכל המשפחה המסומן בשחור, נגיש לעגלות וכיסאות נכים. אורך המסלול כ -2 ק"מ משך כ 1.5 שעות לערך. המסלול יוצא מרחבת החניה ועובר בתוך מתחם הסלעים יש כאן ספסלים בצד הדרך למי שרוצה לנוח להתענג על הטיול בקצב איטי ולהתרשם מהסלעים שסביב – הסלעים שאתם רואים סביבכם הם סלעי גיר שנוצרו בתקופה גיאולוגית (" הטורון" לפני כ-90 מיליון שנה), סלעים אילו נוצרו כסלעי משקע מאצות ים ועצמות של חיות ים אחרות שהוטמעו בתוך סלע הגיר בלחץ אדיר- מקורם בתוך הים הגדול שכיסה את האזור כולו .שכבת הסלעים בשמורת הר סנה עבה מאוד בין 20 ל-60 מ' לערך. שיורדות כמויות גדולות של גשם הם ממיסות את הסלעים (בתהליך ארוך מאוד) בעגה המקצועית זה נקרא : תהליכי בליה והמסה .התוצאה היא "קארסט" (כמו בנחל כלח בכרמל) .
השביל מחולק לשלושה מקטעי הליכה. :הראשון מכונה "שביל הקטלב", בגלל עצי הקטלב אדומי-הגזע הרבים שבו , מיד בתחילת השביל תפגשו בצניר(קעור כמו חצי צינור ענקי) אורכו כ-10 מטרים לערך, תנו לילדיכם לטפס על הסלעים להפעיל את הדמיון ושאלו אותם איזה דמויות הם רואים בסלעי הענק המוטלים על הארץ בזויות וצורות שונות ומשונות. הקטע השני נקרא "שביל היערון", על שם מכרסם קטן הניזון מפירותיו של עץ האלון המצוי , הוא מסתתר בין הסלעים ומשמש בהם למחבוא מפני טורפים. הקטע השלישי והאחרון קרוי "שביל הממותות". זאת בגלל גושי הסלעים המזכירים רגליים של פילי הענק הללו שכבר נעלמו מהעולם.