הפארק ומפעל המיחזור הם זוג הריאות של אזור גוש דן הידוע כמזוהם מאוד ועל כן תרומתו והערך המוסף שלו הם גבוהים.
בשנים האחרונות הפך המתחם לפארק טבע מרשים יפהפה ומוריק שהוקם לראשונה בשנת 2005 ע”י ממשלת ישראל. שהיושב בראשה ,אריאל שרון , ביקש ליצור פארק מטרופוליני ראשון מסוגו בישראל. ומכאן השם פארק אריאל שרון.
זה לקח כשנתיים מרגע ההחלטה על הקמת הפרויקט השאפתני הזה עד ליישומו הלכה למעשה. בשנת 2007 הפארק קם ושינה את שמו מפארק איילון בעבר שהיה אתר פסולת ארצי לפארק אריאל שרון במתכונת הנוכחית שלו.
ההיסטוריה של פארק אריאל שרון – חיריה
“פארק אריאל שרון” הוקם על אתר "חיריה". הקרויה על שמו הכפר הערבי “אל חי’ריה” שהיה במקום עד 1948, אז תושביו נטשו אותו ולא הורשו לחזור אליו.
“חיר” בערבית זה טוב, על שום הקרקע הפוריה שנמצאת במקום. האתר שימש מיום היווסדו 1952 כאתר ריכוז הפסולת הגדול ביותר בישראל.
אשר ידע תקופות קשות שכללו שריפות חוזרות ונשנות בעקבות גז המתאן שנפלט מהתל האדיר.
וכן מפגע בעלי כנף שגרמו בסוף לסגירתו הזמנית של חירייה, כך קרה בשנת 1998 בעקבות ריכוז גדול של בעלי כנף שעפו סביב הפארק בגלל הפסולת הרבה בו.
נכנסו ציפורים לתוך מנוע אחד המטוסים שהמריא מנמל תעופה בן גוריון לניו-יורק וגרמו לנחיתת חירום.
הפארק כוסה בניילונים לאיטום הקרקע וכך מנע את נוכחותם הרבה של ציפורים בהר ובתוך כך נפתח מחדש.
בשנת 2007, דרך חברה ממשלתית שהוקמה, שוקם האתר והפך לפארק מטרופוליני עצום עם מדשאות, שולחנות פיקניק ואגם מרהיב לצד תל הזבל.
סמוך לפארק עובר נחל איילון. זהו אמנם נחל אכזב אך בחודשי החורף ובתחילת האביב. הוא זורם ממש בסמוך פארק.
הר הפסולת המשוקם חירייה עבר ברבות השנים תהליכים טכנולוגיים רבים לטובת הפיכתו לפארק מרשים.
הגז הדליק שבאתר חיריה
בתוך הר הזבל מצטברות שכבות של ביו גז היוצא מתוך הפסולת. גז זה מכיל בתוכו את גז המתאן הידוע כפוגע ומזהם אקולוגי גדול. ומחולל את "אפקט החממה". התהליך הכימי המתואר נוצר כתוצאה מהיעדר חמצן. מעבר לפגיעה האקולוגית גז זה נחשב דליק מאוד.
הדרך להתמודד עם 2 בעיות אילו היא יצירת קווים(צינורות) המובילות את הגז הרעיל למפעלים באזור המשתמשים בו כמקור אנרגיה חלופי אם זה לתעשייה ולענף האנרגיה בישראל.