פארק אקולוגי מצודת ים באשדוד.הינו פארק יפהפה הנמצא צמוד לחוף המצודה באשדוד.
הפארק האקולוגי כולל המון אלמנטים שעושים כיף בנשמה למטיילים פה :
תצפיות מרשימות למשל :תצפית הצבאים הפונה לים, מסלולי טיול מסומנים בדרגות קושי שונות, עמדות לעשות יוגה בליווי שילוט עם הוראות ,גישה לחוף הים, צמחים ובעלי חיים, מקומות ישיבה מוצלים, מצפורים מוצלים במבני עץ לצפות בציפורים נודדות לחובבי צפרות ועוד.
לפני שנפרט בהרבה על פארק אקולוגי מצודת ים באשדוד.
הבה נכיר קצת את הסביבה בה הפארק הוקם. מדובר על חולות שמהם יש תצפיות חלומיות על קו החוף והים התכול. בפארק יש מסלולי טיול חלקם מונגשים מדק. וחלקן בחול. הכניסה לפארק יש שילוט המספר את כל עולם החי והצומח שבפארק.
מדובר על עולם ומלואו של חי וצומח.
למשל מבחינת בעלי חיים נראו בפארק: קיפודים ,תנים זהובים, נמיות מצויות, נחש חולות, ירבוע מצוי, ארנבת השדה, שועלים, לטאות כוח, גרביל החוף, צבי יבשה, צבאים, עקרבים, שנוניות, נחושתנים ועוד.
מבחינת צומח נמצאו פרטים מאוד מעניינים של צמחים שאוהבים סביבה חולית כגון: עצי אשל, לוטוס, חבצלת החוף עם פריחה מרשימה, חבלבל החוף, רותם המדבר ,עכנאי, לענה, לבנונית. כמו כן נמצאו כאן צמחים המשוייכים לחקלאות קדומה כגון: עצי תאנה, גפנים. וצמחיית חוף אופיינית כגון : קנה סוכר, סמרים(צמח שבראשו יש מעיין מברשת לבנה), אגמון, עב קנה שכיח, עירית, מריסיה וסביון.
החולות שאתם פוסעים בתוכם הנמצאים בקו ראשון לים אילו הם חולות נודדים. חולות אילו נדדו מאפריקה הרחוקה והגיעו עד לכאן. הם הגיעו דרך הים ונבלמו בקו החוף של אשדוד.
זו חוויה יוצאת דופן לטייל ברחבי הפארק, בייחוד בסתיו או באביב שמזג האוויר משובח.
מסלולי הטיול בפארק
בתוך הפארק יש 3 מסלולי טיול מסומנים ומשולטים באופן טוב למדי.
1.שביל החוף – מסומן בצבע כחול על עמודי העץ שמגדירים את המסלול. אורכו של המסלול כ – 2 קילומטרים והוא מתאים לכל המשפחה.
2.שביל הבוסתן – מסומן בצבע ירוק, זהו שביל קצר מאוד שאורכו כ – 700 מטרים הוא בעל אופי מעגלי. מתחיל בכניסה לפארק האקולוגי, עובר דרך רצפת דק וחוזר חזרה.
3.שביל הצבאים – מסומן בצבע צהוב ומקיף את כל שטחי הפארק. אורכו של שביל זה הוא 1.25 קילומטרים. והוא מוביל בין השאר גם לתצפית הצבאים הפונה לים.
ישנם חלקים בפארק האקולוגי בהם יש שני מסלולים המשיקים זה לזה ולכן תראו את בולי העץ מסומנים בשני צבעים.
משמעות שמות המסלולים
כל שביל קרוי למעשה על מה שאתם עומדים לראות ועל קשר מסויים לשמו. למשל שביל הבוסתן עובר בין בוסתנים שהיו כאן לפני 1948 בתקופת המנדט הבריטי ואחורה בתקופה העות'מנית. הם ביססו כאן חקלאות מיוחדת על דיונות חול.
המים שהזינו את הבוסתנים כאן הם מי תהום הנמצאים בעומק לא רב בקרקע החולית. בבוסתנים גידלו פה הערבים והבדואים שחיו כאן : תאנים ,רימונים, גפנים ועוד. מאוחר יותר הייתה נהוגה כאן שיטת חקלאות חדשנית יותר הנקראת "מוואצי". בקצרה מדובר על חקלאות שתוחמה בסוללות חול ואדמה שהקימו בני אדם. והם העשירו את הקרקע בעזרת פסולת אשפה שהפכה לקומפוסט.