שמורת עין צנובר אשר ברמת הגולן נמצאת ממש סמוך לבסיס צבאי "סדנת צנובר" , לא הרחק מצומת בית המכס העליון בגולן.
למקום יש אווירה של מקום סודי ומסתורי למדי, מאחר שאין שום שילוט אליו והעובדה שהוא צמוד לבסיס צבאי הופכת אותו למעניין עוד יותר. עין צנובר או בשמו גן ראובן -הינו שמורת טבע מרשימה ויפת תואר. נביעת עין צנובר המזינה בריכת מים רחבת ידיים , אמנם איננה נראית לעין אך כל זרימת המים נשמע היטב. בשעה ששוחים בבריכת ענק המוצלת לחלוטין שבצידה עץ אקליפטוס ענקי .
בתוך בריכת המים הגדולה שוחים דגים רבים וגם קולם של הצפרדעים נשמע למרחקים. עומקם של המים משתנה מחצי מטר עד כ 1.8 מטרים שמגיעים לסופה. הרחצה במים משרה אווירת רוגע ושלווה מוחלטת. השקט סביב מאפשר להתבונן ולשהות בטבע – בשתי מילים , פשוט מושלם.
החלק הפחות נחמד של בריכת המים בגן ראובן – עין צנובר זה הקרקע נורא בוצית ופחות נעימה למגע רגליים – לכן ממליץ לכם להיכנס עם סנדלים.
2 Responses
היינו היום,
מסתבר שהמקום מאוד מוכר ומלא באנשים כולל קראוונים ואוהלים…
המים מאוד קרים ונעימים, הגובה המרבי הוא 1.5 מטר , אבל ברוב הוא עד 80 ס"מ.
מאוד מלוכלך מסביב לצערי.
תודה על העדכון. כמה חבל לשמוע שמלוכלך.. לגבי האנשים, זה פיצוץ האוכלוסין הרגיל שלנו.