עין עלמין

רקע

בריכה ענקית בצורה מלבנית מוצלת לחלוטין על- ידי עצי איקליפטוס רמים, זוהי בריכת הקצינים עין עלמין.

תיאור בריכת הקצינים עין אקליפטוס

המים  בעין עלמין נראים אמנם בצבע כהה – אפור בגלל עצי האיקליפטוס אשר מצלים עליהם. אך שנכנסים פנימה מרגישים מיד כמה הם צוננים, נקיים ויפים. במקור הבריכה שימשה את הקצינים הסורים עת ששלטו באזור זה לפני שהאזור נכבש ע”י חיילי צה”ל בשנת 1967 במלחמת ששת הימים .סורים כבר אין פה אבל מים זורמים. ובריכה מרשימה מחופה בסלעים מסותתים הופכים אותה לבריכת שחייה מהמעלה הראשונה. עין עלמין היא בריכת קצינים מהאטרקטיביות והפופולריות שיש באזור רמת הגולן. קרובה אליה ניתן למצוא בריכה נוספת הנקראת עין אמפי.

צינור גדול מזרים מים רבים אל תוך הבריכה ודואג שתהיה כל הזמן מלאה, שהמים עולים על גדותם הם זורמים החוצה מפינה צדדית אל עבר החורשה שם דרך מפלון המים חוצים את השביל עפר. מי המעיין זורמים בעוצמה חזקה ונחשו מה ? זה קורה כל ימות השנה.

הצמחייה סביב ירוקה ועוטפת את המעיין כמו שמלת מלמלה. מעיין זה אידאלי לימות הקיץ החמים להתרעננות אחרי או לפני מסלול הליכה ארוך. השתקפות האיקליפטוסים על המים יחד עם הצבע הבזלתי מסביב מקנה למקום שיק של טבע פראי בלב הגולן.

בגלל שמטיילים מביאים דברי מזון ואוכלים על שפת הבריכה לעיתים מגיעים דבורים לבריכה.

בריכת עין עלמין

סביבת עין עלמין

סמוך לבריכה ישנו ספסל עץ שניתן לשבת ולאכול לצד המעיין. או סתם לנוח ולצבור כוחות להמשך הטיול שלכם בצפון.

עין עלמין נמצאת צמוד לצומת בית המכס ואליה מגיעים בדרך עפר , ההליכה מהרכב למעיין היא קצרה מאוד ואורכת כ -דקות לערך – מדובר בהליכה של כ- 50 מטרים.

הפקתם תועלת מהתוכן באתר שלי?

רוצים לעזור לי להמשיך לתחזק את האתר ולהעלות תכנים חדשים?

אשמח לתרומת סכום סמלי בעלות של כוס קפה, בלחיצה על הקישור הבא :  
https://ko-fi.com/gilaharoni

תבוא עליכם הברכה – גיל.

הצינור המזין את עין עלמין

איך מגיעים לעין עלמין

בwaze : עין עלמין.
למי שאין יש לנסוע על כביש 888 מכיוון פארק הירדן צפונה אל כביש 91.קצת לפני הצומת תבחינו בצד שמאל בדרך עפר צדדית רדו אליה המשיכו בירידה חנו את רכבכם באחת הפינות ולכו ברגל עד אשר תגיעו למעיין.

בריכת מים ליד עין עלמין

רוצים לקבל עדכונים  והמלצות חדשות  ממקומות שמטיילים שביקרו בהם ? 
היכנסו לקבוצת שלנו בפייסבוק "מטיילים מכייפים ומשתפים". תוכלו לשתף בעצמכם ולהתייעץ עם חברי הקבוצה.

סקרנים לדעת איפה טיילנו  לאחרונה ?
עיקבו אחרינו גם באינסטגרם ותקבלו המלצות רלוונטיות ועכשוויות :Baliletayel

בעלי עסקים בתחום התיירות – מעוניינים לפרסם אצלנו באתר ?
ולהגיע למאות אלפי גולשים – צרו עימנו קשר : לחצו פה.

רוצים המלצות שבועיות עדכניות מטיולים אחרונים? 
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ שלנו : לחצו כאן.

מסלולים נוספים בקרבת אזור זה :

האטרקציות המומלצות שלנו

המלצות אוכל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עין עלמין

מיקום במפה

מתאים ל
מתאים ל
רמת מחיר
רמת מחיר
סוגי מסלולים
סוגי מסלולים
סוג הלינה
סוג הלינה
רמת מחיר
רמת מחיר
מה כלול?
מה כלול?
נגישות
נגישות
סוג המסעדה
סוג המסעדה
רמת מחיר
רמת מחיר
כשרויות
כשרויות
משלוחים
משלוחים
נגישות
נגישות
סוג אטרקציה
סוג אטרקציה
מתאים ל
מתאים ל
נגישות
נגישות
נגישות
נגישות
רמת קושי
רמת קושי
סוג מסלול
סוג מסלול
מאפייני מסלול