נחל שניר - נחל החצבאני

רקע

בנחל שניר המופיע בתמונה הרעש היחידי שתשמעו, פה זה את שאון המים. מומלץ שהקיץ הזה תשימו  פעמכם צפונה אל אחד הנחלים השווים בגליל העליון הלא הוא החצבאני (שניר).

נחל שניר הנו הנחל הארוך ביותר מבין 3 מקורות הירדן, אשר זורם כל ימות השנה. זרימתו שופעת וייחודית. זה מתכון לטיולים מומלחים ומרעננים בצפון. על גדותיו צומחים להם עצי דולב רבים. את נחל שניר לא חייבים לראות ולחוות באמצעות  לכניסה לשמורת הטבע המסודרת של רשות שמורות הטבע שכידוע בתשלום. קיימות נקודות גישה רבות, לאורכו של נחל שניר , אשר ניתן לעצור עם הרכב בצד הדרך באופן ספונטני במהלך טיול באזור, ולעבור דרך קני הסוף, מאחד השבילים המובילים לגדות הנחל, שם ניתן לשבת ולאכול או לשתות בשלווה לאורך גדות הנחל.

המים של הנחל כמובן קרים ביותר במשך כל ימי השנה, מאחר שמדובר בשלגים שהופשרו בחרמון וזורמים מטה לכיוון הכנרת. בנוסף תזכו בשלווה ושקט ותהנו מרגעי קסם של צפייה והאזנה לשפיעתו הייחודית של נחל שניר. למי מיועד: למטייל חובב, רוגע, שלווה ולכל אילו שמחפשים לברוח מן ההמולה.

נחל שניר הוא נחל איתן הזורם בכל ימות השנה, בתוך נחל שניר יש מסלול טיול העובר ממש בתוך המים, מדובר במסלול יפהפה ומיוחד ,בקיצור נחל שניר הוא נחל  קלאסי לשילוב כחלק בלתי נפרד מתוכנית טיולים בצפון והוא  אחד מהנחלים בצפון שיותר מעניינים (לפחות אותי).

זרימה בנחל שניר

אורכו של נחל שניר הוא 65 קילומטרים והוא עובר בהרבה פינות חמד אקזוטיות הנמצאות לאורכו ועל גדותיו, לא פלא שהרבה אנשים בוחרים לעשות קמפינג על הנחל או עוצרים שמים מחצלת סמוך לקו המים ולוגמים קפה חם ומהביל. באזורים הפראיים שלו
נחל שניר עובר גם בתוך שמורת הטבע נחל שניר שהיא שמורה מוסדרת המנוהלת ע"י "רשות הטבע והגנים.

נחל שניר מתחיל בלבנון ומרביתו גם זורם בשטח לבנון , הוא מתחיל בעיירה הנקראת ,חצביה" ומכאן שמו "חצבאני".נחל שניר ניזון מפלגי מים של נחל דן לאחר שהקיבות עושה שימוש חקלאי בנחל דן. המעיין העיקרי של נחל שניר הוא מעיין אל ואזאני והוא נובע סמוך לכפר עג'ר(כפר שחצוי בישראל וחציו בלבנון).

הפקתם תועלת מהתוכן באתר שלי?

רוצים לעזור לי להמשיך לתחזק את האתר ולהעלות תכנים חדשים?

אשמח לתרומת סכום סמלי בעלות של כוס קפה, בלחיצה על הקישור הבא :

תבוא עליכם הברכה – גיל.

נחל שניר - שייט קיאיקים

נחל שניר הוא אחד משלושת הנחלים אשר מזינים את הירדן נחל חרמון (הבניאס),נחל דן-  שמורת תל דן.

אז הנה נקודות הגישה המומלצות אל נחל שניר (לא דרך שמורת הטבע) :

  1. מאחורי גן הצפון  : ממש קרוב לגן הצפון בגליל העליון , שפניתם בכביש 99 להיכנס למרכז המסחרי" גן הצפון" , המשיכו בנסיעה ישר עד שתגיעו לדרך עפר ,סעו לאורך קבוצה של קנה סוף עבה וצפוף עד שתבחינו בשלט המורה על נחל שניר, החנו את הרכב ופסעו פנימה לתוך צמחיית הקנה , יש שם מעבר  ,לצד הפראי והבלתי מוסדר של נחל שניר. שימו לב גישה זו לנחל סגורה עם שער ומנעול נבדק בתאריך 19/8/21. 
  2. מתוך גן הצפון  : בצד ימין של המתחם בקצה , אחרי ה rebar  יש מסעדה מזרחית המתמחה בשוארמה , מימינה יש שביל הצמוד לגשר, לכו איתו תראו מדרגות הן יובילו אתכם ישירות לתוך גדות הנחל . למטה מימין ניתן לשבת מתחת לגשר ומשמאל גדות הנחל הנושקות לקמפינג הכפר הירוק וקמפינג דג על הדן בצד השני. מקום מקסים ויפה מאוד . 
  3. ליד הבסיס הצבאי שנמצא בכניסה לבית הילל : על כביש 99 מקרית שמונה לכיוון הגושרים / שאר יישוב. פנו ימינה לכיוון היישוב בית הילל , לאחר נסיעה קצרה תראו משמאלכם בסיס צבאי ממש אחרי הכניסה של הבסיס תראו חניית כורכר מסודרת בצד שמאל. חנו את רכביבכם – לכו לפי השלט "שמורת נחל שניר" לצד הצמחייה על שביל אספלט, עד שתגיעו לירידה לנחל בצד שמאל , תראו מעין ירידה תלולה . המשיכו איתה , תראו בין סבך הצמחייה מלא נקודות כניסה למים. מומלץ להביא צמיגים כדי לעשות רפטינג. זהירות יש זרימה חזקה וגם יש הרבה קיאקים פה.
שניר -נקודת רחצה מחוץ לשמורה

רוצים לקבל עדכונים  והמלצות חדשות  ממקומות שמטיילים שביקרו בהם 
היכנסו לקבוצת שלנו בפייסבוק "מטיילים מכייפים ומשתפים". תוכלו לשתף בעצמכם ולהתייעץ עם חברי הקבוצה.

סקרנים לדעת איפה טיילנו  לאחרונה ?
עיקבו אחרינו גם באינסטגרם ותקבלו המלצות רלוונטיות ועכשוויות :Baliletayel

 רוצים המלצות שבועיות עדכניות מטיולים אחרונים?  הצטרפו לערוץ הוואטסאפ החדש שלנו :לחצו כאן

מסלולים נוספים באיזור

שביל האגדות בקורנית

שביל האגדות בהר שכניה ליד קורנית

שביל האגדות בהר שכניה נמצא סמוך ליישוב קורנית שבמערב הגליל התחתון.המסלול עובר בתוך שמורת הטבע של הר שכניה המתנשא לגובה של כ -450 מטרים ונמצא על רכס יוטבת . זהו מסלול מעגלי קצר באורך של 400 מטרים, המתאים לכל המשפחה.

קרא עוד »
שמורת הטבע נחל שניר

נחל שניר (החצבאני) – ריכוז מסלולי הטיול בתוך השמורה

השמורה נפתחה מחדש לקהל הרחב !! שמורת נחל שניר היא שמורת טבע רבת פנים ומסלולים. הנמצאת בצפון עמק החולה בגליל העליון. נחל זה הוא הארוך ביותר מבין שלושת מקורות הירדן (בניאס ודן). השמורה נמצאת במורדות החרמון. מי הנחל שזורמים פה

קרא עוד »
הגשר באגמון החולה

אגמון החולה – שמורה מושלמת לנדידת בבעלי כנף

אגמון החולה נפתח מחדש לציבור!!! אגמון החולה הינה שמורת טבע קסומה בעמק החולה שבגליל. השמורה מנוהלת ע"י קק"ל ומהווה גן עדן קוסמי לבעלי כנף מכל רחבי תבל. עד ייבוש האגם והביצות שסביבו בשנות ה-50 התקיימה באזור זה סביבה אקולוגית מגוונת

קרא עוד »
נחל המעפילים

נחל מעפילים – מסלול הליכה בהר הכרמל

נחל מעפילים הינו נחל אכזב הנמצא בפארק הכרמל בין כפר עוספיא ברום הכרמל לבין קיבוץ יגור למרגלותיו. הנחל יוצא מחניון לילה של שביל ישראל , אליו תגיעו כך : בוויז :חניון יער היערנים. המסלול עובר בירידה והינו קווי אורכו כ

קרא עוד »
מפל דבש

נחל בזלת – מאגר דבש – ברמת הגולן

נחל בזלת אם פעם בשביל לפגוש זרזיף של מים היית צריך להיכנס לעומקו של מסלול וללכת כשעתיים בחום הנורא. היום בעקבות החורף המבורך די להחנות את הרכב בצידי הכביש. ולהגיע תוך דקה לנחלים שוקקים מלאי חיים ומים שמשתפלים על גבי

קרא עוד »
מפל התנור במלוא הדרו

איפה ניתן לראות זרימות מפלים ונחלים בחורף

זרימות נחלים ומפלים באזור הצפון בחורף אזור הצפון התברך בשלל נחלים ומפלים חלקם פעילים כל ימות השנה חלקם מחדשים זרימתם רק בחודשי החורף לאחר גשמים או שלגים. החורף הישראלי מזמן הזדמנויות לטיולי זרימות לאחר הגשמים  המולידים מקרבם מפלים יפים ונפלאים

קרא עוד »

האטרקציות המומלצות שלנו

המלצות אוכל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נחל שניר

מיקום במפה

מתאים ל
מתאים ל
רמת מחיר
רמת מחיר
סוגי מסלולים
סוגי מסלולים
סוג הלינה
סוג הלינה
רמת מחיר
רמת מחיר
מה כלול?
מה כלול?
נגישות
נגישות
סוג המסעדה
סוג המסעדה
רמת מחיר
רמת מחיר
כשרויות
כשרויות
משלוחים
משלוחים
נגישות
נגישות
סוג אטרקציה
סוג אטרקציה
מתאים ל
מתאים ל
נגישות
נגישות