עין פרת

רקע

נווה מדבר אשר במרכזו מעיין השופע כל ימות השנה והופך את המדבר לשמורת טבע שוקקת חיים. עין פרת היא הלב הפועם מאחורי שמורת הטבע נחל פרת. המעניקה פריזמה שונה ומעניינת על המדבר. נביעתו של המעיין מזרימה מים בכל ימי השנה. היישר אל תוך נחל פרת שבמהלך זרימתו לכיוון מזרח.

אשר יוצר בריכות מים יפהפיות ואטרקטיביות מאוד לילדים קטנים זאת בגלל עומקן הנמוך. המים מאוד נקיים ועל- כן דגים רבים בגדלים שונים, מקיימים פה חיים בסימביוזה מוזרה ובלתי הגיונית עם המדבר. האזור כולו עשיר במעיינות ובריכות מים כגון בריכת התמר ועין מבוע המזין גם כן את נחל פרת.

אזור הנביעה ותוואי הנחל עשירים בסלעי ענק המלווים, כמו משפחה טיפוסית עם צאצאיהם , סלעים קטנים. ההרמוניה המושלמת בין מרכיבי הטבע המשובחים בהם בורכה שמורת נחל פרת. יוצרים יחדיו נתיב סלעי מעניין ומיוחד. מי המעיין זורמים אל תוך בריכות קטנות שנראים כמו סדרת אקווריומים. אשר מלאים בדגים עם מים צלולים וצמחיית מים.

ברקע למים הרבים צמחייה רבה משגשגת לאורך הנחל הזורם לאורך כל השמורה. בעת רחצה בתוך בריכת עין פרת הססגונית, יש לומר , ניתן לראות במעלה הצוק בצד דרום את מערת הענבלים. זוהי מערה אשר דומה לענבל (לוע הגרון). מערה זו היא חלק ממערכת מערות הנמצאת לאורך כל הקניון ונפוצה במדבר יהודה. ושימשה בתקופות קדומות את הנזירים שניהלו אורך חיים סגפני. הנזירים באו פה להתבודד ואף הקימו סמוך למערה זו מנזר הנקרא : מנזר פרן שהוקם ע"י הנזיר חריתון . אמנם לא ניתן להיכנס למנזר. אך יש שביל המוביל למערה אליה ניתן להיכנס. כמו כן ניתן לראות את המנזר בבירור מתוואי הנחל ומקרבת המערה.

עין פרת מספקת מנת התרעננות הגונה ומתבקשת בלב מדבר יהודה. סיפור הניגודיות בין מדבר צחיח ולוהט מחום, שמכחיד כל מה שעומד בדרכו. לבין שפע מים הזורמים ללא הפסק הוא בהחלט טוויסט בטיול מדברי מובהק. האואזיס המושלם הזה עשיר במים חיים. הופכים את עין פרת לאחד ממסלולי הטיול המבוקשים והמטוילים ביותר באזור המרכז הכוללת נביעת מים כה גדולה.

שמורת הטבע עין פרת

אני חושב שהיתרון הגדול של שמורת נחל פרת -עין פרת, בניגוד לשמורות גדולות אחרות עם מים כגון מקורות הירקון,  זו העובדה שהילדים וכל בני המשפחה יכולים להתרחץ. תוסיפו גם את ההנאה משפע המים המצוי כאן לאורך כל השמורה וקיבלתם חוויה מושלמת. אחד הסימנים המובהקים לכך שמי הנחל נקיים וראויים לרחצה הוא חלזון מים הנקרא "שחריר הנחלים". זהו חלזון זה חי אך ורק במים מתוקים ונוכחותו בהם מהווה מעיין סמן המעיד על איכותם של המים.

עין פרת נקרא גם בשם "עין פארה" , כך שאם נתקלתם בשם זה אל תיבהלו, זו אותו מקום. חייב לציין כי בביקור שני עם משפחתי בשמורה זו המראות של המים והצומח הם פשוט משובבי לב ועד כמה שהרצון הטוב שלי לשקף לכם את החוויות שלנו משמורת הטבע דרך התמונות,  זה לא כמו להגיע לכאן.

הפקתם תועלת מהתוכן באתר שלי?

רוצים לעזור לי להמשיך לתחזק את האתר ולהעלות תכנים חדשים?

אשמח לתרומת סכום סמלי בעלות של כוס קפה, בלחיצה על הקישור הבא :  
https://ko-fi.com/gilaharoni

תבוא עליכם הברכה – גיל.

מים בעין פרת

הבריכה אשר בתמונה היא בריכת הנביעה של עין פרת . לפני כ -100 שנים השתמשו הבריטים במי הנביעה לטובת שתייה, עדות לכך היא הצינורות שנותרו כאן אשר בעזרתם הזרימו הבריטים את המים לכיוון ירושלים. כיום משמשת הבריכה בעיקר את הדגים והחלזונות. אבל לא רק הבריטים ידעו לנצל את המים אשר בעין פרת בחכמה. לפני 2000 שנה , ראו הרומאים שהיו אשפים בבניית אמות מים, כי יש כאן פוטנציאל אדיר, אז הם בנו אמות מים. אמות אילו הגיעו עד לארמונות הורדוס שהתגלו קרוב ליריחו, והשתמשו במים לצרכיהם.

בעין פרת נמצאו שרידים של התיישבות לפני 5000 שנים ואפילו בתנ"ך בירמיהו פרק י"ג מצוין המקום: "ואלך והטמינהו בפרת ואשר ציווה השם אותי" . שמעון בר גיורא והחשמונאים חיו במערות הללו הרבה לפני הנזירים.

נחל פרת

הכניסה לשמורת הטבע של עין פרת כרוכה בתשלום (מנויים חינם). יש להצטייד בכובע ומים (למרות שההליכה מועטה בשמורה, יש צורך ללכת ברגל מהחנייה העליונה עד לכניסה לשמורה עצמה מוערך כ -20 דקות לערך בשמש קופחת). אפשרות נוספת היא לרדת עד לכניסה לשמורה ולחנות את הרכב בסמוך לעצי האקליפטוס (אני באופן אישי ממש לא ממליץ על כך מאחר שכביש הגישה צר מאוד והדבר גורם לחסימת הכביש על -ידי מטיילים שנעמדים באמצע הכביש ופורקים ציוד לפיקניק או אוספים מטיילים אחרים.

דגשים: 

אין להביא כלבים לא קשורים ברצועה.

אין לרדת משבילים מסומנים(זו עבירה על החוק).ולא פחות חשוב קרם הגנה.

איך מגיעים לשמורת נחל פרת : בוויז :”שמורת נחל פרת”.
הכניסה לשמורת טבע זו אינה כרוכה בתיאום עם הצבא או בנשיאת נשק. אם נפשכם חפצה להמשיך ולטייל בערוץ של ואדי קלט שהוא המשכו של נחל פרת אשר בשמורה זו כן יש צורך בתיאום צבאי.

איך מגיעים לנביעה של עין פרת:
בתוך שמורת הטבע נחל פרת , לאחר הליכה של כ -15 דקות לכיוון מערב  תפגשו לאורך הדרך מספר רב של בריכות מים אליהן מותר להיכנס ואף מומלץ לשכשך רגליים ולהתרענן הנביעה נמצאת בסוף שהאזור מאחוריה מוקף בגדר

אהבתם? מוזמנים להצטרף לקבוצת הפייסבוק לשאול שאלות ולשתף חוויות "מטיילים מכייפים ומשתפים" .

לסיכום : ברמה האישית מאוד נהנתי וכך בני משפחתי מעין פרת וכך גם משפחתי . למי מתאים: כל המשפחה. כמובן לא לשכוח לבקר בבריכת התמר שנמצאת ממש מול הכניסה לשמורה מה שיפה ששמו שם מציל עם סככה כי מדובר בבריכה בעומק 3 מטר.

רוצים לקבל עדכונים  והמלצות חדשות  ממקומות שמטיילים שביקרו בהם ? 
היכנסו לקבוצת שלנו בפייסבוק "מטיילים מכייפים ומשתפים". תוכלו לשתף בעצמכם ולהתייעץ עם חברי הקבוצה.

סקרנים לדעת איפה טיילנו  לאחרונה ?
עיקבו אחרינו גם באינסטגרם ותקבלו המלצות רלוונטיות ועכשוויות :Baliletayel

בעלי עסקים בתחום התיירות – מעוניינים לפרסם אצלנו באתר ?
ולהגיע למאות אלפי גולשים – צרו עימנו קשר : לחצו פה.

רוצים המלצות שבועיות עדכניות מטיולים אחרונים? 
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ שלנו : לחצו כאן.

מסלולים נוספים בקרבת אזור זה :

האטרקציות המומלצות שלנו

המלצות אוכל

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שמורת טבע עין פרת

מיקום במפה

מתאים ל
מתאים ל
רמת מחיר
רמת מחיר
סוגי מסלולים
סוגי מסלולים
סוג הלינה
סוג הלינה
רמת מחיר
רמת מחיר
מה כלול?
מה כלול?
נגישות
נגישות
סוג המסעדה
סוג המסעדה
רמת מחיר
רמת מחיר
כשרויות
כשרויות
משלוחים
משלוחים
נגישות
נגישות
סוג אטרקציה
סוג אטרקציה
מתאים ל
מתאים ל
נגישות
נגישות
נגישות
נגישות
רמת קושי
רמת קושי
סוג מסלול
סוג מסלול
מאפייני מסלול
מתאים ל
מתאים ל
עונה בשנה
עונה בשנה
דילוג לתוכן