נווה מדבר אשר במרכזו מעיין השופע כל ימות השנה והופך את המדבר לשמורת טבע שוקקת חיים. עין פרת היא הלב הפועם מאחורי שמורת הטבע נחל פרת. המעניקה פריזמה שונה ומעניינת על המדבר. נביעתו של המעיין מזרימה מים בכל ימי השנה. היישר אל תוך נחל פרת שבמהלך זרימתו לכיוון מזרח.
אשר יוצר בריכות מים יפהפיות ואטרקטיביות מאוד לילדים קטנים זאת בגלל עומקן הנמוך. המים מאוד נקיים ועל- כן דגים רבים בגדלים שונים, מקיימים פה חיים בסימביוזה מוזרה ובלתי הגיונית עם המדבר. האזור כולו עשיר במעיינות ובריכות מים כגון בריכת התמר ועין מבוע המזין גם כן את נחל פרת.
אזור הנביעה ותוואי הנחל עשירים בסלעי ענק המלווים, כמו משפחה טיפוסית עם צאצאיהם , סלעים קטנים. ההרמוניה המושלמת בין מרכיבי הטבע המשובחים בהם בורכה שמורת נחל פרת. יוצרים יחדיו נתיב סלעי מעניין ומיוחד. מי המעיין זורמים אל תוך בריכות קטנות שנראים כמו סדרת אקווריומים. אשר מלאים בדגים עם מים צלולים וצמחיית מים.
ברקע למים הרבים צמחייה רבה משגשגת לאורך הנחל הזורם לאורך כל השמורה. בעת רחצה בתוך בריכת עין פרת הססגונית, יש לומר , ניתן לראות במעלה הצוק בצד דרום את מערת הענבלים. זוהי מערה אשר דומה לענבל (לוע הגרון). מערה זו היא חלק ממערכת מערות הנמצאת לאורך כל הקניון ונפוצה במדבר יהודה. ושימשה בתקופות קדומות את הנזירים שניהלו אורך חיים סגפני. הנזירים באו פה להתבודד ואף הקימו סמוך למערה זו מנזר הנקרא : מנזר פרן שהוקם ע"י הנזיר חריתון . אמנם לא ניתן להיכנס למנזר. אך יש שביל המוביל למערה אליה ניתן להיכנס. כמו כן ניתן לראות את המנזר בבירור מתוואי הנחל ומקרבת המערה.
עין פרת מספקת מנת התרעננות הגונה ומתבקשת בלב מדבר יהודה. סיפור הניגודיות בין מדבר צחיח ולוהט מחום, שמכחיד כל מה שעומד בדרכו. לבין שפע מים הזורמים ללא הפסק הוא בהחלט טוויסט בטיול מדברי מובהק. האואזיס המושלם הזה עשיר במים חיים. הופכים את עין פרת לאחד ממסלולי הטיול המבוקשים והמטוילים ביותר באזור המרכז הכוללת נביעת מים כה גדולה.
תגובה אחת
כמה כניסה עולה לשמורת הטבע נחל פרת