נחל יגור בכרמל

רקע

נחל יגור הוא נחל מרשים הנמתח כמו חבל על הכרמל. הוא עובר בתוואי מאוד מעניין הכולל : טיפוס על בולדרים  בין צמחיית חורש טבעי ענפה ומרשימה. המסלול הוא מסלול קווי (יש גם אפשרויות למעגלי בהמשך).

המתחיל בקיבוץ יגור ונמשך עד  לעין אל-בלד ואורכו כ 6 ק"מ לערך. שימו לב במהלך הדרך תראו למרחק את המערות הפרהיסטוריות הקדומות. כ 200 לערך, המערות התלויות על מצוקי הכרמל  אינן חלק מהמסלול אך כיף להביט בהן .

אחת העצות החשובות לי עליכם המטיילים היא היזהרו מללכת באזורים מסולעים כמו זה מיד אחרי הגשמים ,כי קיימת סכנת החלקה. הזמן הכי טוב לעשות את נחל יגור היא באביב שגם מזג אוויר נוח וגם יש פריחה גדולה ורבה. מסלול של נחל יגור מיוחד במינו ולמה ? הוא עשיר במפלים וגבים (כמו בנגב רק מוצל ועם הרבה צמחייה ) אלה אמנם יבשים , אך לאחר הגשמים סימני המים נראים ומורגשים מאוד בגבים שבמהלך המסלול ובתחתית המפלים, שמאוד שכיחים כאן.

נחל יגור מאופיין במדרגות סלע לא מעטות חלקן פשוטות וקלות למעבר וחלקן עם עבירות קצת קשה למטיילים. אם נוסיף ממד נוסף על הטיול הזה. היא העובדה שהוא משגע ,מטויל וכייפי מאוד. היופי של סלעי ענק  מחוררים ומחורצים כמו זיתים עצומים , ובין לבין השביל מתפתל בתוך כל היופי הזה של הכרמל ומאתגר קצת את המטייל.

הטיפוס בנחל יגור

לאחר שצלחתם את העליות והתגברתם אליהן , תפגשו בריכוז פריחה עשיר בייחוד של רקפות כי יש להן כאן כל מה שהן זקוקות לשרוד זה : לחות ,קור, אזור סלעי.  מכאן מגיעים לעץ אלון ענקי  שאם תפעילו את הדמיון תרגישו כמו עמי ותמי בקרחת היער- ממש  מסלול מהאגדות. ערוץ נחל יגור  מאוד מוגדר, ברור  ותחום על -ידי  העצים ושיחים רבים שמחפים ומצלים עליו ובכך מעניקים תחושה של צעידה בתוך  מנהרה סגורה. מכאן תוואי הטיפוס הופך לקל יותר וקבוע באופיו – מה שמאפשר התקדמות סדירה במהלך הטיול .

לאחר מכן "חבילת מפלים יבשים" תאט ותעכב קצת את התקדמותכם (לא לשכוח לחכות לאחרונים בקבוצה) , אבל זו הזדמנות להנות מהטבע המלבלב והחיות של המסלול הזה.

אנו מתקרבים לסוף המסלול ולכך ישנם 2 סימנים :

1. נוף  פתוח של הכרמל  ומפרץ חיפה

2. מגיעים לשביל עם הסימון  הירוק.

עיצרו רגע והביטו אל  מפרץ חיפה , הנראה מכאן בבירור. אל תפספסו את הצוקים הגבוהים והענקיים שילוו את  הנוף שסביב . בסוף המסלול מגיעים למעיין נחמד הנקרא "עין אל בלד" והוא נמצא לא הרחק מעוספיא.

הפקתם תועלת מהתוכן באתר שלי?

רוצים לעזור לי להמשיך לתחזק את האתר ולהעלות תכנים חדשים?

אשמח לתרומת סכום סמלי בעלות של כוס קפה, בלחיצה על הקישור הבא :

תבוא עליכם הברכה – גיל.

עץ בשביל האדום בנחל יגור

אפשרויות הטיול בנחל יגור  (בכל המסלולים עץ האלון  מהווה נקודת התייחסות  להמשך) :

  1. המסלול הקווי (דורש הקפצת רכב אחד בסוף המסלול) – מתחילים את המסלול בסימון האדום ממעין אל בלד הנמצא סמוך למגדל המים שבעוספיא (בוויז נחל יגור עוספיא) הולכים על ערוץ נחל יגור בסימון האדום עד שמגיעים לסוף המסלול בקיבוץ יגור לחניון חוות הסוסים.
  2.  המסלול המעגלי הקצר – מתחילים בקיבוץ יגור (בוויז : בריכת שחייה יגור) – בתחילת המסלול בהתפצלות שבעץ האלון קחו ימינה המשיכו ללכת עם האדום על נחל יגור עד שתגיעו לעין אל בלד משם חיזרו עם השחור ב"דרך שביל הדרוזים" שבדרך אתם חוצים את דרך נוף כרמל עד שתגיעו לעץ האלון .
  3. מסלול מעגלי ארוך – מתחילים כמו 2 בעץ האלון קחו שמאלה לכו קצת עם הכחול עיברו לאדום לכו איתו עד הסוף ,זוהי דרך ארוכה שאינה עוברת בנחל יגור בסופה פנו ימינה בכחול עד שתגיעו לעין אל בלד ומשם קחו את השביל השמאלי ביותר (האדום ) וחיזרו חזרה עד לקיבוץ יגור.
פריחת רקפות בנחל יגור

קרדיט התמונות : גולן וילק

היכן מומלץ לטייל באזור :

נחל המערות ; מערת אצבע ; נחל שיח ; נחל כלחעין אלון ; עין צור ; מערות אורנית ; נחל סעדיה

רוצים לקבל עדכונים  והמלצות חדשות  ממקומות שמטיילים שביקרו בהם 
היכנסו לקבוצת שלנו בפייסבוק "מטיילים מכייפים ומשתפים". תוכלו לשתף בעצמכם ולהתייעץ עם חברי הקבוצה.

סקרנים לדעת איפה טיילנו  לאחרונה ?
עיקבו אחרינו גם באינסטגרם ותקבלו המלצות רלוונטיות ועכשוויות :Baliletayel

 רוצים המלצות שבועיות עדכניות מטיולים אחרונים?  הצטרפו לערוץ הוואטסאפ החדש שלנו :לחצו כאן

מסלולים נוספים באיזור

שביל האגדות בקורנית

שביל האגדות בהר שכניה ליד קורנית

שביל האגדות בהר שכניה נמצא סמוך ליישוב קורנית שבמערב הגליל התחתון.המסלול עובר בתוך שמורת הטבע של הר שכניה המתנשא לגובה של כ -450 מטרים ונמצא על רכס יוטבת . זהו מסלול מעגלי קצר באורך של 400 מטרים, המתאים לכל המשפחה.

קרא עוד »
שמורת הטבע נחל שניר

נחל שניר (החצבאני) – ריכוז מסלולי הטיול בתוך השמורה

השמורה נפתחה מחדש לקהל הרחב !! שמורת נחל שניר היא שמורת טבע רבת פנים ומסלולים. הנמצאת בצפון עמק החולה בגליל העליון. נחל זה הוא הארוך ביותר מבין שלושת מקורות הירדן (בניאס ודן). השמורה נמצאת במורדות החרמון. מי הנחל שזורמים פה

קרא עוד »
הגשר באגמון החולה

אגמון החולה – שמורה מושלמת לנדידת בבעלי כנף

אגמון החולה נפתח מחדש לציבור!!! אגמון החולה הינה שמורת טבע קסומה בעמק החולה שבגליל. השמורה מנוהלת ע"י קק"ל ומהווה גן עדן קוסמי לבעלי כנף מכל רחבי תבל. עד ייבוש האגם והביצות שסביבו בשנות ה-50 התקיימה באזור זה סביבה אקולוגית מגוונת

קרא עוד »
נחל המעפילים

נחל מעפילים – מסלול הליכה בהר הכרמל

נחל מעפילים הינו נחל אכזב הנמצא בפארק הכרמל בין כפר עוספיא ברום הכרמל לבין קיבוץ יגור למרגלותיו. הנחל יוצא מחניון לילה של שביל ישראל , אליו תגיעו כך : בוויז :חניון יער היערנים. המסלול עובר בירידה והינו קווי אורכו כ

קרא עוד »
מפל דבש

נחל בזלת – מאגר דבש – ברמת הגולן

נחל בזלת אם פעם בשביל לפגוש זרזיף של מים היית צריך להיכנס לעומקו של מסלול וללכת כשעתיים בחום הנורא. היום בעקבות החורף המבורך די להחנות את הרכב בצידי הכביש. ולהגיע תוך דקה לנחלים שוקקים מלאי חיים ומים שמשתפלים על גבי

קרא עוד »
מפל התנור במלוא הדרו

איפה ניתן לראות זרימות מפלים ונחלים בחורף

זרימות נחלים ומפלים באזור הצפון בחורף אזור הצפון התברך בשלל נחלים ומפלים חלקם פעילים כל ימות השנה חלקם מחדשים זרימתם רק בחודשי החורף לאחר גשמים או שלגים. החורף הישראלי מזמן הזדמנויות לטיולי זרימות לאחר הגשמים  המולידים מקרבם מפלים יפים ונפלאים

קרא עוד »

האטרקציות המומלצות שלנו

המלצות אוכל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בריכת שחייה קיבוץ יגור

מיקום במפה

מתאים ל
מתאים ל
רמת מחיר
רמת מחיר
סוגי מסלולים
סוגי מסלולים
סוג הלינה
סוג הלינה
רמת מחיר
רמת מחיר
מה כלול?
מה כלול?
נגישות
נגישות
סוג המסעדה
סוג המסעדה
רמת מחיר
רמת מחיר
כשרויות
כשרויות
משלוחים
משלוחים
נגישות
נגישות
סוג אטרקציה
סוג אטרקציה
מתאים ל
מתאים ל
נגישות
נגישות