נחל הקיבוצים בפארק המעיינות

רקע

נחל הקיבוצים הוא אניגמה בפני עצמה. נחל מסתורי וענק בתוך הלב הפועם של פארק המעיינות. השופע במים למכביר.נחל זה הוא  גולת הכותרת של כל פארק המעיינות.

אפשר לשלב טיולי הליכה רטובים בתוך הנחל עצמו. או ללכת לצידו תלוי בעונה וברצון שלכם.  אפשר ללכת בשביל היבש ואחר כך להיכנס למסלול הרטוב לתוך הנחל לסירוגין.

החל  זורם כאן כל ימות השנה ובגלל הטמפרטורות הגבוהות יחסית השוררות באזור ניתן להגיע לכאן גם בסתיו ואפילו בחורף.

לאורך הנחל ישנם שולחנות ישיבה מעץ בהם ניתן לנוח בצל ולאכול דבר מה.  נחל הקיבוצים זורם במקביל לקיבוץ ניר דוד שאותו חוצה הנחל השנוי במחלוקת רבה ובמאבקים אינסופיים הלא הוא נחל האסי.

נחל האסי ממשיך לזרום אל מחוץ לשטח פארק המעיינות לאורך וסמוך לכביש 669. שם הוא מתפצל לשני חלקים האחד הימני לכיוון קיבוץ רשפים ואזור בריכות הדגים. והשני לצד שמאל צפונה תוך שהוא חוצה את בית שאן עד שהוא מתמזג עם נחל חרוד.

תיאור המסלול של נחל הקיבוצים

אזור פארק המעיינות בעל ריכוז גבוה של מעיינות הסמוכים זה לזה. מרבית הנחלים והמעיינות מתנקזים לתוך נחל הקיבוצים.

אזור עמק המעיינות שופץ ונראה היום מרשים ביותר שהיפה ביותר הוא נחל הקיבוצים, צינור המים הגדול והמיתולוגי מאפשר לילדים ולמבוגרי כאחד . לגלוש לתוכו וצאת מתחת לגשר.

הגלישה היא מבריכה אחת לתוך בריכה אחרת עם אבובים מאולתרים וגם בלי. שתיהן נמצאות בנחל עצמו.

ודבר הכי חשוב הוא שאפשר ללכת בתוכו ולהתרענן.

בתוך נחל הקיבוצים יש מסלול הנקרא "המסלול הרטוב" הוא מתחיל מעין מגדל ונמשך כחצי שעה הליכה בתוך המים. הוא עובר מתחת לשני גשרים שבראשון יש מגלשה שעוברת בתוך צינור עבה.

מסלול זה מומלץ מאוד בחודשי הקיץ . המסלול מתאים  לכל המשפחה כי במרביתו אינו עמוק. היתרון שבכל שלב אפשר לצאת לשביל היבש , יש נקודות יציאה לאורך הנחל.

למה דווקא נחל הקיבוצים?

נחל הקיבוצים הוא האטרקציה המוצלחת ביותר מבין המעיינות הרבים הנמצאים בתחום פארק עמק המעיינות. ולמה ?הבריכות סביב הן עצומות בגודלן ומרווחות מאוד. מה שמאפשר להרבה אנשים לשהות במקום בכיף ובשלווה.

שנית נחל הקיבוצים הזורם לכאן מנקז חלק נכבד מהמעיינות אשר בפארק( עין מגדל , עין חומה..). והוא זורם בעוצמה יפה ומרשימה, כך שגם אם באתם ולא נכנסתם מסיבות ששמורות אתכם. עדיין תהנו להביט על אחד הנחלים הגדולים והיפים הזורמים בתוך ערוץ נחל ירוק, באזור עמק בית שאן ולהשתומם מיופיו.

האזור של נחל הקיבוצים, מחופה כולו בבולדרים ענקיים. וצמחיית קנה פראית הצומחת על גדותיו ומעניקה לו שיק של טבע.

הסיבה השלישית שאני חושב שהמקום מיוחד מאוד, היא ההיסטוריה שלו, על גדותיו של הנחל נמצא קיבוץ ניר דוד ,שהוא הראשון מבין ישובי חומה ומגדל שהוקמו בתקופה של טרום מדינת ישראל כחלק מהרעיון הציוני להתיישב והקים מדינה.

נחל הקיבוצים בפארק המעיינות

מצפה השלושה

בקרבת נחל הקיבוצים נמצא אתר היסטורי חשוב מאוד הנקרא מצפה השלושה. כפי שבטח למדתם בשיעורי היסטוריה. ההתיישבות היהודית בישראל “זכתה” להתקפות חוזרות ונשנות של ערביי המקום.

בייחוד על החלקות החקלאיות שהקימו כאן ראשוני המתיישבים. אנשי השומר הצעיר הקימו כאן מגדל שמירה הצופה על כל האזור. על- מנת להגן על החלקות המעובדות מפני התקפות אילו.

אתר משמעותי זה שהינו שריד של תל ארכאולוגי קדום הנקרא “תל שוכה” .

הצופה על כל אזור פארק המעיינות. והוקם כזכרון לשלושת הנופלים אשר נפלו  במארב סמוך לסבך של נחל הקיבוצים.

המקרה הטרגי ארע בשעה שהיו בדרכם לעמדת השמירה במגדל אשר על התל, בתאריך 3/12/1938. שמות הנופלים הם : יהודה פפו מקיבוץ מסילות , בנימין מלצקי ומקס הלר מתל עמל  (ניר דוד).

ניתן לבקר במגדל אשר על ראש התל. אשר צופה על נחל הקיבוצים הקימו חברי קיבוץ ניר דוד מיד לאחר נפילתם של השלושה.

המגדל על ראש התל שימש כנקודת תצפית ושמירה על יישובי האזור והדרכים המובילות אליהם. ולכן זכה גם לשמות : “תל השלושה” ו”מצפה השלושה”.

הפקתם תועלת מהתוכן באתר שלי?

רוצים לעזור לי להמשיך לתחזק את האתר ולהעלות תכנים חדשים?

אשמח לתרומת סכום סמלי בעלות של כוס קפה, בלחיצה על הקישור הבא :

תבוא עליכם הברכה – גיל.

מימיו הצלולים של נחל הקיבוצים

לסיכום

נחל הקיבוצים הוא נחל יפהפה באזור הטובל בירוק ומים רבים באזור עתיר מים של עמק המעיינות.. הנגשתו והפיכתו למותאם לכולם היא מבחינתי אתר חובה לטיולים בארץ . ואם באתם עם ילדיכם קיבלתם פה גם מגלשות מים בחינם אין כסף ..

הנופים עוצרי הנשימה סביב, השקט והשלווה מביאים לפה מתבודדים שתרים אחר שקט ומקום טוב לעשות בו מדיטציה.

באזור עמק המעיינות  ונחל הקיבוצים ישנה אפשרות לטייל וללכת לאורך הנחל ולהתרשם מהפינות הקסומות שיש למקום להציע או לרבוץ באחת הפינות ולהקשיב לפכפוך המים ולהתרשם מיופיו של תוואי הנחל והמים בו.

הכניסה לכל אזור פארק המעיינות  וגם לנחל הקיבוצים אינה כרוכה בתשלום – רק הכניסה לרכבים אסורה. ניתן להחנות את הרכב בחניון וללכת או ברגל או עם אופניים או להשכיר מכוניות גולף חשמליות (המכיל כ 5 מקומות). ובעזרתולהגיע לנחל.

לא לשכוח בגד ים, כובע ומים כי חם פה..

נוסטלגיה אמיתית. הכל נשאר כפי שהיה. רק הרבה, אבל הרבה יותר מסודר מטופח והכי חשוב – מונגש.

נחל הקיבוצים בחורף

 איך מגיעים לנחל הקיבוצים

בוויז: פארק המעיינות.

אם הגעתם מכביש 65 עליכם לפנות מזרחה ולעלות על כביש שמספרו 71 המוביל לבית שאן ,לעין חרוד איחוד, לגדעונה ובית השיטה. כדי להגיע לפארק עליכם ללפנות לכביש 7078 המוביל לקיבוץ בית אלפא. ברגע שתראו את הכניסה מולכם לגן השלושה. פנו ימינה ואגפו אותו כעת סעו בזהירות בדרך משובשת לאחר כ 400 מטרים תגיעו לאזור חנייה ענקי של פארק המעיינות.

מה בסביבת נחל הקיבוצים

עין שוקק ; עין מגדל; גן השלושההמפלים הלבנים ;עין נזם ; עין מודע

רוצים לקבל עדכונים  והמלצות חדשות  ממקומות שמטיילים שביקרו בהם 
היכנסו לקבוצת שלנו בפייסבוק "מטיילים מכייפים ומשתפים". תוכלו לשתף בעצמכם ולהתייעץ עם חברי הקבוצה.

סקרנים לדעת איפה טיילנו  לאחרונה ?
עיקבו אחרינו גם באינסטגרם ותקבלו המלצות רלוונטיות ועכשוויות :Baliletayel

 רוצים המלצות שבועיות עדכניות מטיולים אחרונים?  הצטרפו לערוץ הוואטסאפ החדש שלנו :לחצו כאן

מסלולים נוספים באיזור

שביל האגדות בקורנית

שביל האגדות בהר שכניה ליד קורנית

שביל האגדות בהר שכניה נמצא סמוך ליישוב קורנית שבמערב הגליל התחתון.המסלול עובר בתוך שמורת הטבע של הר שכניה המתנשא לגובה של כ -450 מטרים ונמצא על רכס יוטבת . זהו מסלול מעגלי קצר באורך של 400 מטרים, המתאים לכל המשפחה.

קרא עוד »
שמורת הטבע נחל שניר

נחל שניר (החצבאני) – ריכוז מסלולי הטיול בתוך השמורה

השמורה נפתחה מחדש לקהל הרחב !! שמורת נחל שניר היא שמורת טבע רבת פנים ומסלולים. הנמצאת בצפון עמק החולה בגליל העליון. נחל זה הוא הארוך ביותר מבין שלושת מקורות הירדן (בניאס ודן). השמורה נמצאת במורדות החרמון. מי הנחל שזורמים פה

קרא עוד »
הגשר באגמון החולה

אגמון החולה – שמורה מושלמת לנדידת בבעלי כנף

אגמון החולה נפתח מחדש לציבור!!! אגמון החולה הינה שמורת טבע קסומה בעמק החולה שבגליל. השמורה מנוהלת ע"י קק"ל ומהווה גן עדן קוסמי לבעלי כנף מכל רחבי תבל. עד ייבוש האגם והביצות שסביבו בשנות ה-50 התקיימה באזור זה סביבה אקולוגית מגוונת

קרא עוד »
נחל המעפילים

נחל מעפילים – מסלול הליכה בהר הכרמל

נחל מעפילים הינו נחל אכזב הנמצא בפארק הכרמל בין כפר עוספיא ברום הכרמל לבין קיבוץ יגור למרגלותיו. הנחל יוצא מחניון לילה של שביל ישראל , אליו תגיעו כך : בוויז :חניון יער היערנים. המסלול עובר בירידה והינו קווי אורכו כ

קרא עוד »
מפל דבש

נחל בזלת – מאגר דבש – ברמת הגולן

נחל בזלת אם פעם בשביל לפגוש זרזיף של מים היית צריך להיכנס לעומקו של מסלול וללכת כשעתיים בחום הנורא. היום בעקבות החורף המבורך די להחנות את הרכב בצידי הכביש. ולהגיע תוך דקה לנחלים שוקקים מלאי חיים ומים שמשתפלים על גבי

קרא עוד »
מפל התנור במלוא הדרו

איפה ניתן לראות זרימות מפלים ונחלים בחורף

זרימות נחלים ומפלים באזור הצפון בחורף אזור הצפון התברך בשלל נחלים ומפלים חלקם פעילים כל ימות השנה חלקם מחדשים זרימתם רק בחודשי החורף לאחר גשמים או שלגים. החורף הישראלי מזמן הזדמנויות לטיולי זרימות לאחר הגשמים  המולידים מקרבם מפלים יפים ונפלאים

קרא עוד »

האטרקציות המומלצות שלנו

המלצות אוכל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פארק המעיינות

מיקום במפה

מתאים ל
מתאים ל
רמת מחיר
רמת מחיר
סוגי מסלולים
סוגי מסלולים
סוג הלינה
סוג הלינה
רמת מחיר
רמת מחיר
מה כלול?
מה כלול?
נגישות
נגישות
סוג המסעדה
סוג המסעדה
רמת מחיר
רמת מחיר
כשרויות
כשרויות
משלוחים
משלוחים
נגישות
נגישות
סוג אטרקציה
סוג אטרקציה
מתאים ל
מתאים ל