מערת המייש ליד זיכרון יעקב

רקע

צילום : דורון לבני

מערת המייש הנמצאת בשכונת עדן במושבה הציורית זכרון יעקב, היא מערה מיוחדת במינה שמפתחה מבצבץ וצומח עץ המייש. מיקומה מעל ואדי מילאק שבאזור רמות מנשה הנושק לכרמל. נותן לה לוק מזוקק של מערה הפונה לנוף של הצפון.

מהי מערת המייש

מערה זו הינה מערה נטיפים קראסטית טיפוסית , למרות גודלה הקטן בתוכה מתקיימים תהליכים מעניינים מאוד . מי הגשמים הופכים לחומציים(בעקבות ספיגת החמצן שבאוויר) בדרכם פנימה לתוך בטן האדמה הם ממיסים בעקבות "המים החומציים" ,המטפטפים פנימה ללא הרף, נוצרים בתוך המערה זקיקים ונטיפים יפים.

מערת המייש הינה מערה קצרה מאוד שאינה דורשת מאמץ מיוחד לזחול בתוכה, אורכה הכולל בסה"כ 40 מטרים. למרות זאת כדאי שתצטיידו בפנס כי בפנים חשוך. המערה אמנם איננה גדולה אך יש בתוכה כ 3 חדרים וגם דיירים המתגוררים בה – עטלפים. למערה שני פתחים , כניסה ויציאה (היכן שנמצא עץ המייש) .רצפת המערה וגם קירותיה רטובים.

עץ המייש

עץ המייש הוא עץ  תמיר, הגדל באזור הגליל ויכול להגיע עד לגובה של 20 מטר. אזור זה הוא הנקודה הדרומית ביותר שלו מבחינת שטחי צמיחה. פירותיו בצבע שחור והעלים שלו בעלי מראה משונן ובלתי אחיד.

בחודשי החורף והסתיו נושר העץ ונותר עירום מעליו. סמוך לעץ מתגוררת לה "שערות שלומית" צמח שאוהב לחות ורטיבות.

מערת המייש מבפנים

צילום : לי – שי בן ינאי

תיאור המסלול

מעבר למערה ישנו מסלול טיול קצר מרוצף ומסודר אשר כולל גם ספסל ישיבה ומוביל לפתח המערה. הטיול מתחיל ממש ליד ביה"ס החורש, משם ישנו שביל הליכה שאינו מרצף ועובר סמוך לצמחייה כגון :קרונית ,מרווה, והמון חורש טבעי שאופייני לאזור רכס הרי הכרמל. לאחר הליכה קצרה תגיעו לפתח היציאה של המערה הסימן הוא עץ המייש.

אתם צריכים להמשיך עם השביל עד שתגיעו לפתח הכניסה של המערה הסימן הוא מערום אבנים הנמצא בפתח המערה. ברגע שתיכנסו פנימה הדליקו את הפנסים, אין צורך לזחול. בתוך המערה יש אטרקציה מיוחדת במינה , נטיפים. מהר מאוד תראו מה שנקרא "אור בקצה המערה". ואת עץ המייש המגיח מתוך פי המערה החוצה. זו נקודת היציאה שלכם. החזרה עוברת באותו מסלול ממנו הגעתם.

הפקתם תועלת מהתוכן באתר שלי?

רוצים לעזור לי להמשיך לתחזק את האתר ולהעלות תכנים חדשים?

אשמח לתרומת סכום סמלי בעלות של כוס קפה, בלחיצה על הקישור הבא :  
https://ko-fi.com/gilaharoni

תבוא עליכם הברכה – גיל.

עץ המייש בתוך מערת המייש

איך מגיעים

בוויז : התאנה 35 זכרון יעקב. המסלול מתחיל בצידו הימני של ביה"ס החורש.

צילום : לי – שי בן ינאי

רוצים לקבל עדכונים  והמלצות חדשות  ממקומות שמטיילים שביקרו בהם ? 
היכנסו לקבוצת שלנו בפייסבוק "מטיילים מכייפים ומשתפים". תוכלו לשתף בעצמכם ולהתייעץ עם חברי הקבוצה.

סקרנים לדעת איפה טיילנו  לאחרונה ?
עיקבו אחרינו גם באינסטגרם ותקבלו המלצות רלוונטיות ועכשוויות :Baliletayel

בעלי עסקים בתחום התיירות – מעוניינים לפרסם אצלנו באתר ?
ולהגיע למאות אלפי גולשים – צרו עימנו קשר : לחצו פה.

רוצים המלצות שבועיות עדכניות מטיולים אחרונים? 
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ שלנו : לחצו כאן.

מסלולים נוספים בקרבת אזור זה :

האטרקציות המומלצות שלנו

המלצות אוכל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

התאנה 35 זכרון יעקב

מיקום במפה

מתאים ל
מתאים ל
רמת מחיר
רמת מחיר
סוגי מסלולים
סוגי מסלולים
סוג הלינה
סוג הלינה
רמת מחיר
רמת מחיר
מה כלול?
מה כלול?
נגישות
נגישות
סוג המסעדה
סוג המסעדה
רמת מחיר
רמת מחיר
כשרויות
כשרויות
משלוחים
משלוחים
נגישות
נגישות
סוג אטרקציה
סוג אטרקציה
מתאים ל
מתאים ל
נגישות
נגישות
נגישות
נגישות
רמת קושי
רמת קושי
סוג מסלול
סוג מסלול
מאפייני מסלול
מתאים ל
מתאים ל
עונה בשנה
עונה בשנה