מעיין מבוא חורון

רקע

מעיין המח”ר הוא מעין מסתורי ופסטורלי,  אידאלי למי שמחפש פינה שקטה לפיקניק ולהתרעננות. את המעיינות סביב מודיעין ניתן לספור על יד אחת: עין איילון , בית הקשתות , ומעיינות פארק קנדה. אבל מה הבעיה? המעיינות הללו מתמלאים במים אך ורק בתקופת החורף והאביב ואילו בקיץ הם יבשים. לאחרונה הכשירו בני נוער מהיישוב מבוא חורון (יישוב דתי הממוקם דרום מזרחית למודיעין וממש על קו התפר עם שטחי הרשות הפלסטינית). בריכה מבטון הניזונה מעודפי מים כתוצאה מקידוחים של חברת מקורות  באזור. כך שהבריכה נהנית ממים נעימים לרחצה כל ימות השנה.

הבריכה היא בצורת טרפז עומקה כ – 1.7 מטרים לערך רוחבה כ 8 מטרים ורוחבה כ – 4 מטרים. הגישה לבריכה היא באמצעות מדרגות הממוקמות בקצה העליון הימני של הבריכה. היתרון של המדרגות בכך שהן מאפשרות גם לילדים קטנים לעמוד בתוך המים באזור רדוד ולא עמוק.

האזור סביב הבריכה רוצף באבן ירושלמית ובחלק הסמוך לבריכה הוקם אזור לפיקניק : שולחן פיקניק הונח על-גבי שטח סינטטי למניעת החלקה ממי הבריכה, פחי אשפה פוזרו בסביבת  הבריכה. בפינת החמד היפה הזו ניתן למצוא עצי זית עתיקים, קקטוסים שמעטרים ומקשטים את המעיין ומקנים לו מראה ייחודי וקסום. עצים אילו גם מצלים את אזור הכריכה בחודשי הקיץ הלוהטים.  השקט והשלווה שולטים ומורגשים היטב בכל פינה סביב הבריכה שגודרה ונוקתה באופן יסודי.

ספסלי עץ דקורטיביים הוצבו סביב הבריכה, המאפשרים לזוגות המבקשים רגע של רומנטיקה ובדידות מההמון העירוני.
חיפויי אבן דקורטיביים הוצבו סביב העצים ונדמה כי הושקע תכנון רב על-ידי בוני הבריכה, תוך התייחסות לכל מרכיבי הבילוי המתבקשים במקום כל כך סולידי שקט ונדיר.

הפקתם תועלת מהתוכן באתר שלי?
רוצים לעזור לי להמשיך לתחזק את האתר ולהעלות תכנים חדשים?
אשמח לתרומת סכום סמלי בעלות של כוס קפה, בלחיצה על הקישור הבא :
תבוא עליכם הברכה – גיל.
DSC01529

שטח הבריכה ופינת הפיקניק שהוקמו יוצרים גן עדן קטן וקסום בייחוד שנמצאים כאן לבד. ולנו מה שנשאר זה להדליק את הגזיה להכין קפה מבושל משובח ולהנות מהשמש המלטפת ומציוץ הציפורים שחותך את השקט שבאוויר.

מסתבר שהח’ברה ממבוא חורון שהקימו את הבריכה, חשבו על הכל והציבו עמודי ברזל שמחוברים בראשם עם חוטי ברזל, זאת במטרה להציב רשת הצללה בימי הקיץ הלוהטים לצורך מניעת ירוקת במים שנוצרת כתוצאה ממגע של אור עם מים וגם במטרה להקל על  השוהים בריכה מהשמש הלוהטת.

מעיין המח”ר הוא בריכת מים בטבע בה הושקעה מחשבה רבה והדבר, כפי שציינתי, ניכר בדברים הקטנים: ספסלי ישיבה; שולחן פיקניק; דשא סינטטי; פינה להדלקת מדורה; תשתית לרשתות הצללה ועוד. רגע לפני שאני משחרר לכם את התשובה לשאלה הכל כך חיונית : איך מגיעים לגן העדן האבוד של מבוא חורון , הסמוכה לעיר הגדולה -מודיעין, כמה בקשות לי אליכם :

1. נא שימרו על ניקיון המקום לאחר השהייה במקום- הושקע מאמץ רב להקים את המקום בו נדאג שישאר כך.

2. אל תתביישו לאסוף אשפה שאנשים לא מתורבתים וחסרי דרך ארץ שבחרו להנות ולהשאיר אחריהם פסולת.

3. דווקא במקום הזה מומלץ לשמור בסוד את מיקום הבריכה כדי שלא יהפוך למקום המוני.

4. המים אמנם ירוקים אבל אפשר לשכשך רגליים בכיף.

אין ספק שמעיין המחר הוא מפלט טוב בעיתות שעמוס בפארק קנדה והוא אחד מהמקומות היפים באזור מודיעין.

DSC01543

הוראות הגעה למעיין המח”ר:

דרך א : להגיע ישירות עד למעיין עצמו – למגיעים מכיוון פארק קנדה (כביש 3 מלטרון), לנסוע לכיוון מודיעין, בכיכר לא לפנות שמאלה לכיוון מודיעין אלא להמשיך ישר לכיוון מבוא חורון (יציאה ראשונה בכיכר). המשיכו בנסיעתכם עד אשר תחלפו על פני הכניסה ליישוב מבוא חורון, בסוף תגיעו למשהו שמזכיר צומת T.
שמאלה נסיעה בדרך ללא מוצא וימינה חוות איילון. תחנו את  רכביכם בסמוך לגדר( התבשמו לכם מהנופים המרנינים של הרי יהודה הנשקפים בבירור מהמקום),  ממש ממול תראו צמחייה עבודה ועצי זית חפשו שביל צר בסמוך אליהם – הוא יוביל אתכם לתוך המעיין.
דרך ב’: מיועדת למי שאוהב ללכת כ 2.5 קילומטרים לערך. התחילו את דרככם בתוך העיר מודיעין בשכונה הדרומית הנקראת בוכמן- יש להגיע לספורטק הנמצא ברחוב שנקרא דרך מנחם בגין. חפשו את הנקודה הסמוכה המובילה לגבעות הדרומיות (שנמצאות דרומית לשכונה). נלך במשך מספר דקות עד שתפגשו שביל נוסף פנו שם שמאלה שביל זה חוצה את הגבעות הדרומיות ונמשך מאות מטרים ספורים עד לחיבור לשביל נוסף בו שוב יש לפנות שמאלה.
כאן יש לצעוד כמאתיים מטרים ובהצטלבות הבאה שתפגשו פנו ימינה- זהו השביל שיוריד אתכם במורד הגבעה אל עבר השטחים החקלאיים של מבוא חורון. צעדו בין השדות וכרמי הענבים(באזור זה, שהיה בשליטה ירדנית,עבר קו שביתת הנשק בתום מלחמת השחור בשנת 1967). זהו לאחר הליכה קצרה נגיע למבוא חורון- המשיכו בהליכה לכיוון חוות איילון- המעיין צמוד לחווה.
שימו לב : נכון ל 15.6.19 מעיין אסור לרחצה בשל זיהום המים עקב חוסר טיפול.

מה בסביבה:

גבעת שר ; פארק נחל ענבההגבעות הדרומיותגבעת התיתורה גבעת אשון.

רוצים לקבל עדכונים  והמלצות חדשות  ממקומות שמטיילים שביקרו בהם 
היכנסו לקבוצת שלנו בפייסבוק "מטיילים מכייפים ומשתפים". תוכלו לשתף בעצמכם ולהתייעץ עם חברי הקבוצה.

סקרנים לדעת איפה טיילנו  לאחרונה ?
עיקבו אחרינו גם באינסטגרם ותקבלו המלצות רלוונטיות ועכשוויות :Baliletayel

 רוצים המלצות שבועיות עדכניות מטיולים אחרונים?  הצטרפו לערוץ הוואטסאפ החדש שלנו :לחצו כאן

מסלולים נוספים באיזור

טיול בחורף ביער אשתאול

יער אשתאול : טיולים פיקניק ומלא פריחות

יער אשתאול הינו אחד היערות היפים באזור המרכז בפרק ובארץ בכלל. מדובר על אחד היערות המרשימים ביותר ביופיים ובעושר שלהם באזור שפלת יהודה. ביער זה ישנם מוקדי פריחה רבים מאוד למשל: רקפות, כרכומים, עיריות, נרקיסים ועוד. מעבר לפריחה עונתית, בתוך

קרא עוד »
יער ראש העין

יער ראש העין – יער עם פריחת רקפות

יער ראש העין הינו יער קהילתי עם פריחת רקפות הנאמד בשטח של כ -1000 דונם. מה שהופך אותו לאטרקטיבי מאוד בתקופת החורף. היער הוא בצמידות לשכונות המגורים :גבעת טל, גבעת הסלעים ונווה אפק של ראש העין. בחלק המערבי שלו הוא

קרא עוד »
"המזבח" בקרית ענבים

המזבח – בצרונית הצבי בקרית ענבים

המזבח ובצרונית הצבי בקרית ענבים הם שני מונומנטים היסטוריים מיוחדים. המוסיפים המון חן וממד נוסף של אומנות ומורשת קרב לטבע. שבתקופת החורף והאביב גם כך עשיר בפריחות של: כחוונים, נרקיסים, רקפות, כורכומים ועוד. מדובר בשתי נקודות עניין הקרובות זו לזו.

קרא עוד »
שמורת ביתן אהרון

שמורת ביתן אהרון בשרון – טיול בעקבות פריחה ססגונית

שמורת טבע ביתן אהרון היא שמורה קטנה המתפרסת על כמה גבעות כורכר באיזור השרון, בין מושב ביתן אהרון למושב בית חירות. השמורה משתרעת על פני 46 דונמים של אדמות חמרה וכורכר ובתקופת החורף ובסוף האביב מתמלאות הגבעות בפרחים כגון :

קרא עוד »
מערת אל חבס

מערת אל חבס – מערת האסורים

מערת אל חבס המכונה גם מערת האסורים, שימשה כמערת נזירים. בעבר הרחוק מתבודדים חיו בה שבחרו בחייי פרישות מן החברה. ובהמשך שימשה כמערת אסירים. המערה נמצאת בחבל לכיש , מזרחית לכביש 40 לא הרחק משמורת טבע גבעות גד ומהיישוב אמציה.

קרא עוד »
שביל סובב עין כרם

שביל סובב עין כרם – טיול כפרי הררי

שביל סובב עין כרם הינו שביל הליכה המקיף את כפר עין כרם. זהו שביל המסומן בצורה של עין שבתוכה צבע זהב שסומן ע"י תושבי עין כרם והחברה להגנת הטבע. השביל עובר בתוואי יפהפה של גבעות , מעיינות , שבילים עם

קרא עוד »

האטרקציות המומלצות שלנו

המלצות אוכל

3 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מעיין המח"ר

מיקום במפה

מתאים ל
מתאים ל
רמת מחיר
רמת מחיר
סוגי מסלולים
סוגי מסלולים
סוג הלינה
סוג הלינה
רמת מחיר
רמת מחיר
מה כלול?
מה כלול?
נגישות
נגישות
סוג המסעדה
סוג המסעדה
רמת מחיר
רמת מחיר
כשרויות
כשרויות
משלוחים
משלוחים
נגישות
נגישות
סוג אטרקציה
סוג אטרקציה