עין חובלה

רקע

הסתיו קרב אלינו בצעדי ענק. השרבים הם העדות לכך. זהו זמן להתרענן, יצאתי לבחון מקרוב את מעיין חובלה.

בתוך היישוב הפסטורלי בת עין. היישוב משקיף על עמק האלה ומישור החוף. שוכן לו מעיין מסתורי ומרענן במיוחד העונה לשם עין חובלה זהו מעיין נקי ומטופח להפליא הצופה אל עבר הנוף המהמם הזה. כיום משמש המעיין כמקווה לתושבי המקום.

זהו אחד משפע המעיינות הנמצאים בגוש עציון. המעיין עצמו צמוד למבנה עתיק אשר בו נמצאת נקבה עם נביעה המזינה ללא הרף את הבריכה הסמוכה. כמו אם המניקה חלב את הצאצאים שלה. דבר זה מבטיח שהמים בבריכה נקיים כל העת. בבריכה ישנו גם פתח יציאה ממנו יוצאים העודפים אל תוך אזור הבתים הסמוכים ביישוב בת עין.

בת עין

גודל הבריכה הוא כ 2.5 מטר על 2.5 מטר, בתוך חדר הטבילה המכוסה בברזנט כחול, ישנה בריכה פנימית נוספת שעומקה כמטר לערך וגם היא ניזונה מהנביעה שבתוך הניקבה. המים בתוך הנקבה קרים מאוד משום שהם נמצאים במקום ששמש לא רואה כלל וכלל .

הנקבה צרה מאוד מה שמקשה על הכניסה אליה גם אני וגם בני הצעיר לא הצלחנו להתקדם יותר מ-3 מטרים פנימה למרות שקראתי על כאילו שהצליחו להיכנס ובפנים יש חדר חשוך עם נטיפים…. אבל זו גם חוויה לעמוד בקצה הנקבה ולשכשך רגליים בייחוד בימי הקיץ הבוערים שהטמפרטורות בחוץ נוסקות השמימה. ליד הנקבה ישנו מבנה עתיק ומערת קבורה קדומה.

הפקתם תועלת מהתוכן באתר שלי?
רוצים לעזור לי להמשיך לתחזק את האתר ולהעלות תכנים חדשים?
אשמח לתרומת סכום סמלי בעלות של כוס קפה, בלחיצה על הקישור הבא :
תבוא עליכם הברכה – גיל.
הניקבה בעין חובלה

זוהי הנקבה החצובה בסלע ממנה נובעים המים הזורמים ל- 2- הבריכות : הפנימית הסמוכה, והחיצונית מחוץ לשטח הטבילה .

הנופים הנשקפים מסביבת המעיין הם פשוט בלתי ניתנים לתיאור, לי הם הזכירו את טוסקנה.

קצת היסטוריה: מעיין זה היה שייך לקיבוץ “משואות יצחק” – קיבוץ דתי בגוש עציון שנחרב בתקופת מלחמת העצמאות. שעל חורבותיו הוקמה ההתנחלות דתית, בת- עין, בעלת אופי כפרי השוכנת על הר בגובה של כ- 900 מטרים. ההתנחלות נמצאת ממש על התפר בין גוש עציון ואזור שפלת יהודה.

איך מגיעים :

2 אפשרויות : ממערב דרך “בית שמש”, סעו על כביש 38 עד צומת האלה שם פנו שמאלה, המשיכו בנסיעה לכיוון מזרח כ 2 קילומטר לאחר “נתיב הל”ה” פנו ימינה בצומת עציונה וכקילומטר וחצי לפני “נווה מיכאל”.

פנו שוב שמאלה סעו כ- -15 קילומטרים על כביש 367  עד שתגיעו לכיכר של הקיבוץ “כפר עציון” בכיכר צאו ביציאה לכיון היישוב “בת עין”.

איך שנכנסים ליישוב פונים ימינה וקצת לאחר כ- 80 מטרים פונים ימינה שוב, ממשיכים ישר בדרך עפר כמאתיים מטרים לערך, שבצד הדרך תבחינו בבתי התושבים על צלע ההר ונופים משכרים. חנו את הרכב בסמוך למעיין. הוויז גם כן יוביל אתכם “עין חובלה”.

מעיין חובלה

אם תגיעו מכיוון ירושלים אז סעו דרך גילה לכיוון גוש עציון , כביש המנהרות, סעו בכביש 60 לאחר שעברתם את היישובים “אפרת” ו – “נווה דניאל” בצומת ישר מגיעים לכיכר שם של צומת הגוש, שם ימינה, ל”אלון שבות” / “בית שמש ” לאחר כ 2 קילומטר לערך של נסיעה הגעתם לכיכר של “כפר עציון”, שם פנו לכיוון כביש הגישה לתוך “בת עין”. משם הוראות זהות כמו אילו המגיעים מכיוון בית שמש.

הכניסה היא בחינם למקום. לדעתי בשבתות לא ניתן להגיע למעיין כי מדובר בהתנחלות דתית והשער כנראה אינו פתוח למעבר כלי רכב.

מה בסביבה:

עין דובק- עין סג’מא -ארץ האיילים עין מטע. ; עין קובי ; עין אל הוויה.

רוצים לקבל עדכונים  והמלצות חדשות  ממקומות שמטיילים שביקרו בהם 
היכנסו לקבוצת שלנו בפייסבוק "מטיילים מכייפים ומשתפים". תוכלו לשתף בעצמכם ולהתייעץ עם חברי הקבוצה.

סקרנים לדעת איפה טיילנו  לאחרונה ?
עיקבו אחרינו גם באינסטגרם ותקבלו המלצות רלוונטיות ועכשוויות :Baliletayel

 רוצים המלצות שבועיות עדכניות מטיולים אחרונים?  הצטרפו לערוץ הוואטסאפ החדש שלנו :לחצו כאן

מסלולים נוספים באיזור

טיול בחורף ביער אשתאול

יער אשתאול : טיולים פיקניק ומלא פריחות

יער אשתאול הינו אחד היערות היפים באזור המרכז בפרק ובארץ בכלל. מדובר על אחד היערות המרשימים ביותר ביופיים ובעושר שלהם באזור שפלת יהודה. ביער זה ישנם מוקדי פריחה רבים מאוד למשל: רקפות, כרכומים, עיריות, נרקיסים ועוד. מעבר לפריחה עונתית, בתוך

קרא עוד »
יער ראש העין

יער ראש העין – יער עם פריחת רקפות

יער ראש העין הינו יער קהילתי עם פריחת רקפות הנאמד בשטח של כ -1000 דונם. מה שהופך אותו לאטרקטיבי מאוד בתקופת החורף. היער הוא בצמידות לשכונות המגורים :גבעת טל, גבעת הסלעים ונווה אפק של ראש העין. בחלק המערבי שלו הוא

קרא עוד »
"המזבח" בקרית ענבים

המזבח – בצרונית הצבי בקרית ענבים

המזבח ובצרונית הצבי בקרית ענבים הם שני מונומנטים היסטוריים מיוחדים. המוסיפים המון חן וממד נוסף של אומנות ומורשת קרב לטבע. שבתקופת החורף והאביב גם כך עשיר בפריחות של: כחוונים, נרקיסים, רקפות, כורכומים ועוד. מדובר בשתי נקודות עניין הקרובות זו לזו.

קרא עוד »
שמורת ביתן אהרון

שמורת ביתן אהרון בשרון – טיול בעקבות פריחה ססגונית

שמורת טבע ביתן אהרון היא שמורה קטנה המתפרסת על כמה גבעות כורכר באיזור השרון, בין מושב ביתן אהרון למושב בית חירות. השמורה משתרעת על פני 46 דונמים של אדמות חמרה וכורכר ובתקופת החורף ובסוף האביב מתמלאות הגבעות בפרחים כגון :

קרא עוד »
מערת אל חבס

מערת אל חבס – מערת האסורים

מערת אל חבס המכונה גם מערת האסורים, שימשה כמערת נזירים. בעבר הרחוק מתבודדים חיו בה שבחרו בחייי פרישות מן החברה. ובהמשך שימשה כמערת אסירים. המערה נמצאת בחבל לכיש , מזרחית לכביש 40 לא הרחק משמורת טבע גבעות גד ומהיישוב אמציה.

קרא עוד »
שביל סובב עין כרם

שביל סובב עין כרם – טיול כפרי הררי

שביל סובב עין כרם הינו שביל הליכה המקיף את כפר עין כרם. זהו שביל המסומן בצורה של עין שבתוכה צבע זהב שסומן ע"י תושבי עין כרם והחברה להגנת הטבע. השביל עובר בתוואי יפהפה של גבעות , מעיינות , שבילים עם

קרא עוד »

האטרקציות המומלצות שלנו

המלצות אוכל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עין חובלה

מיקום במפה

מתאים ל
מתאים ל
רמת מחיר
רמת מחיר
סוגי מסלולים
סוגי מסלולים
סוג הלינה
סוג הלינה
רמת מחיר
רמת מחיר
מה כלול?
מה כלול?
נגישות
נגישות
סוג המסעדה
סוג המסעדה
רמת מחיר
רמת מחיר
כשרויות
כשרויות
משלוחים
משלוחים
נגישות
נגישות
סוג אטרקציה
סוג אטרקציה
מתאים ל
מתאים ל
נגישות
נגישות