כלניות בשוקדה

רקע

יער שוקדה הוא מעוז פריחת הכלניות באזור הדרום והנגב המערבי. שהפריחה מגיעה נוהרים אל המקום אלפי אנשים  מכל הארץ אל הטבע הדרומי הפורח. כלניות מרהיבות צובעות כל פינה באדום.

הנגב המערבי הופך לגיגה אחת גדולה של פריחות משגעות זוהי גם הזדמנות לטיולים בדרום. פריחות מרהיבות בדרום מביאות משפחות רבות כולל סבים וסבתות לאזור .

קראו לו שמות שונים: דרום אדום, ארץ הכלניות, אכן מדובר בתופעה ייחודית מאוד לאזור הדרום או לייתר דיוק הנגב המערבי, אזור זה, בחודש פברואר משנה את צבעו לאדום עז. ואז האדמה לובשת אדום ועוטה צבעים ססגוניים וייחודיים, כלניות מעטרות כל פינה ופינה.

מעטרת ויוצרת מרבדים מרבדים גדולים של אדום, אזור רעים ובארי מדהימים ביופיים בתקופה זו של השנה, נחל גרר העובר ברעים ,מותיר מדרונות ושיפועים מעניינים רווי מים.

פריחת כלניות שוקדה

השנה בעקבות הגשמים המרובים הכלניות פרחו ביתר שאת והותירו חותם נוף בחלון זמן מוגבל ביותר אין ספק שלא כדאי לפספס זאת,אם אתם באזור על תשכחו לקפוץ לאזור יער שוקדה, לטעמי האזור בו הכלניות בעלות ריכוז רב מאוד אכן מרשים, מעניין ומסקרן פשוט שדה כלניות בתוך יער.

קצת על הכלניות ,או יותר נכון שמה המדויק כלנית מצויה, מדובר על פרח בר מוגן אשר גדל ברחבי ארץ ישראל, בעיקר בדרומה. הכלנית שייכת למשפחת הנוריות והיא למעשה סוג של גאופיט רב שנתי, אשר פורחת בין החודשים ינואר עד אפריל .בניגוד למה שחושבים כלנית אינה רק בצבע אדום, ישנן כלניות בצבע כחול.

הפקתם תועלת מהתוכן באתר שלי?

רוצים לעזור לי להמשיך לתחזק את האתר ולהעלות תכנים חדשים?

אשמח לתרומת סכום סמלי בעלות של כוס קפה, בלחיצה על הקישור הבא :  
https://ko-fi.com/gilaharoni

תבוא עליכם הברכה – גיל.

פורים 2013 115

ממש כמו בשירו של מיקי גבריאלוב "השיירה" "וגם הנגב עוד יהיה פורח וגם נדאג שהזקן יהיה שמח" אז הביאו את הוריכם וילדיכם שיהיו שמחים לראות את הנגב פורח.

אם אתם באזור ויוצאים עם המשפחה לטיולים בדרום, על תשכחו לקפוץ לאזור יער שוקדה ,לטעמי האזור בו הכלניות בעלות ריכוז רב מאוד, מרשים ,מעניין, מרגש ומסקרן פשוט שדה כלניות בתוך יער.

איך מגיעים?

בוויז :יער שוקדה.

 

 

פורים 2013 202

רוצים לקבל עדכונים  והמלצות חדשות  ממקומות שמטיילים שביקרו בהם ? 
היכנסו לקבוצת שלנו בפייסבוק "מטיילים מכייפים ומשתפים". תוכלו לשתף בעצמכם ולהתייעץ עם חברי הקבוצה.

סקרנים לדעת איפה טיילנו  לאחרונה ?
עיקבו אחרינו גם באינסטגרם ותקבלו המלצות רלוונטיות ועכשוויות :Baliletayel

בעלי עסקים בתחום התיירות – מעוניינים לפרסם אצלנו באתר ?
ולהגיע למאות אלפי גולשים – צרו עימנו קשר : לחצו פה.

רוצים המלצות שבועיות עדכניות מטיולים אחרונים? 
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ שלנו : לחצו כאן.

מסלולים נוספים בקרבת אזור זה :

האטרקציות המומלצות שלנו

המלצות אוכל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

יער שוקדה

מיקום במפה

מתאים ל
מתאים ל
רמת מחיר
רמת מחיר
סוגי מסלולים
סוגי מסלולים
סוג הלינה
סוג הלינה
רמת מחיר
רמת מחיר
מה כלול?
מה כלול?
נגישות
נגישות
סוג המסעדה
סוג המסעדה
רמת מחיר
רמת מחיר
כשרויות
כשרויות
משלוחים
משלוחים
נגישות
נגישות
סוג אטרקציה
סוג אטרקציה
מתאים ל
מתאים ל
נגישות
נגישות
נגישות
נגישות
רמת קושי
רמת קושי
סוג מסלול
סוג מסלול
מאפייני מסלול
מתאים ל
מתאים ל
עונה בשנה
עונה בשנה
דילוג לתוכן