שנת 2020 החלה, זהו פוסט מיוחד על מנזר דיר ראפאת ומאגר שמשון הנקרא גם אגם צרעה אשר בעמק האלה צמוד לקיבוץ צרעה.
לא הרחק מקברם של שמשון הגיבור ואביו המנוחים. וכ -6 קילומטרים בלבד מבית שמש אשר בשפלת יהודה. נמצא מנזר דיר ראפאת. במקום ישנה כנסייה קתולית אשר מעוצבת ברוח הנצרות כמו בכל שאר הכנסיות בעולם. אולם תפילה עם כיסאות ישיבה הפזורים בחלל הכנסייה. במרכז וממש מול הכנסייה נמצאת דמותו של ישו הקדוש המעונה. על התקרות תמצאו ציורי קיר אמנותיים. עם כתובות בעברית, אנגלית, לטינית ,ערבית, יוונית ועוד מספר שפות.
קצת היסטוריה על מנזר דיר ראפאת
במאה ה 19 היה כאן כפר ערבי שבעקבות קשיים כלכליים מצבו התחזוקתי והכללי התדרדר. השלטון העות’מני החליט למכור את השטח של הכפר לפטריארכך לואיג’י ברלסינה. שכפי שציינתי קודם החליט להקים כאן מנזר המכונה ” גבירתנו מלכת פלשתינה “ במתחם נבנו :בית ספר, בית יתומים.
מאוחר יותר בשנת 1948 הכפר נכבש ע”י הפלמ”ח- חטיבת הראל במבצע דני. תושביו נמלטו מהמקום והוא הושכר עד עצם היום הזה ומשמש גם ככפר גמילה מסמים. מחוץ למבנים ישנה חצר גדולה עם עצים גבוהים, פינות ישיבה וגינת נוי.
בתוך מתחם דיר ראפאת ישנה כנסייה, אמנם אינה גדולה אך היא מרשימה מאוד ומוארת, החלונות אשר מחופים בצורת קשתות מעביר את מגוון הצבעים אל תוך מרכז הכנסייה, זאת בגלל הזגוגיות הצבעוניות בחלונות בצבעים :ירוק, צהוב, כחול, תכלת ולבן.
מעבר לכנסייה ישנו מבנה מלבני המזכיר בצורתו אורווה כפי הנראה אנלוגיה לכך שישו נולד באורווה בבית לחם כאשר יוסף ומרים אינם מוצאים אף מקום לינה בבית לחם, ובסוף שהם עייפים הם מסתפקים במחסה במערה אשר משמשת כאורווה. לפי המסורת הנוצרית, מרים יולדת את ישו במקום ההוא. מבנה זה אשר בשטח מנזר דיר ראפאת – זהו למעשה בית הארחה לצליינים נוצרים, כיום מתגוררות בו כ – 15 נזירות לערך.
תגובה אחת
נסענו היום למאגר צרעה. כל האזור מגודר ואי אפשר להגיע בכלל למאגר.