יער גיזו אינו יער קטן יחסית הנמצא בכניסה לזוג מושבים ציורים בשפלת יהודה: גיזו ולצלפון. הוא ממוקם בין צומת נחשון לצומת שמשון על כביש מספר 44 ממש על אם הדרך. יער זה מוקף במספר יערות גדולים ורחבים בשטחם באזור שפלת יהודה כגון :יער אשתאול, יער צרעה, יער חרובית ויער בריטניה. למרות גודלו הקטן יש בו חיים ופריחות מרהיבות של מרבדי רקפות.
היער נמצא בכניסה למושבים בכניסה בצד שמאל יש חניון פיקניק עם שולחנות. ומעליהם שלט עץ ברור :"חניון ע"ש מועצת הדסה בהמילטון אונטריו קנדה".
מה יש ביער גיזו ?
אזור חנייה שמעליו פזורים שולחנות ישיבה. מימין יש גן שעשועים עם נדנדות ומגלשות שנמצא כעת בשיפוץ והכניסה אליו אסורה נכון ל 25/1/2025.
מעל מקבץ השולחנות הנחים להם, על מרבדי זרדים, הנושרים מצמרות עצי האורן המחטניים. בינהם מתפתלים שבילים צרים שעולים ויורדים עם תוואי סלעי אפור. ומעליהם עצי אורן גדולים וגבוהים הפוגשים לעיתים צמחיית בתה נמוכה כגון :שיחים.
המפגש בין הרכיבים הללו שצויינו, יוצר תנאים מיטביים לשגשוג ופריחת הרקפות. שמפליאות בפריחתן הוורודה והלבנה בין ינואר לפברואר. כאמור ,בין העצים והסלעים יש שבילים צרים שיובילו אתכם לתוך שטח היער.