אגמון החולה נפתח מחדש לציבור!!!
אגמון החולה הינה שמורת טבע קסומה בעמק החולה שבגליל. השמורה מנוהלת ע"י קק"ל ומהווה גן עדן קוסמי לבעלי כנף מכל רחבי תבל.
עד ייבוש האגם והביצות שסביבו בשנות ה-50 התקיימה באזור זה סביבה אקולוגית מגוונת וייחודית של צמחים ובעלי חיים.
כיום, לאחר ניסיונות רבים לשקם את השמורה, הצליח לשרוד האגמון אשר מהווה שריד קטן מאגם החולה המפואר. האגמון היינו מוקד צפרות חשוב אשר בו, בעיקר בעונת הנדידה, מתקבצים עופות רבים. ועל כן נחשב לאחד מעשר מקומות התצפית על בעלי חיים החשובות ביותר בעולם על פי ה- BBC WILDLIF הבריטי. על מנת לראות את הציפורים ולהתרשם מהאגמון השמורה מציעה טיולי זריחה ושקיעה. את הטיולים ניתן לעשות ברגל באופניים ואפילו ברכב חשמלי.
נדידת בעלי הכנף
מדי חורף פוקדים את המקום אלפי עגורים מרחבי העולם. הם עושים דרך מפרכת וארוכה על-מנת להגיע למקום החלומי הזה . ולמה הן עושות זאת ? אחת הסיבות המרכזיות היא שאגמון החולה הוא תחנת עצירה אידיאלית בדרך לאפריקה החמה. במקום יש למעלה ממיליון מ"ק של מים שהוצפו בכוונה תחילה ע"י קק"ל. זאת בכדי לשחזר את העמק המופלא ו"להחזיר עטרה ליושנה". ואכן העובדות מדברות בעד עצמן – בעמק כיום מתגוררים יותר מ- 200 מינים של עופות. הם מקיימים סימביוזה מושלמת עם צמחי ביצה רבים שנשתלו פה כחלק מתהליך השחזור של השמורה.
כ-4 ק"מ משמורת אגמון החולה נמצאת "אחותה" שמורת אגם החולה. להבדיל מאגמון החולה אינה מלאכותית ומנוהלת ע"י רשות הטבע והגנים. הכניסה לציבור, מותרת רק ל-5 אחוזים מהשמורה בלבד. זאת בכדי לשמור מכל משמר על השטח המקורי שנותר מהאגם לאחר ייבושו, שטח של כ- 3000 דונם. שמורה זו שרדה את ייבוש הביצות המאסיבי שהיה כאן בעבר, בגלל ריבוי התפשטות מחלת המלריה והרצון לייסד בשטח זה אדמות חקלאיות, עקב מחאתם של אוהבי טבע שהתנגדו לכך וטענו כי הייבוש יביא להכחדתם המידית של מיני חי וצומח נדירים שחיו באגם.