תקופה זו של סוף החורף ותחילת האביב היא התקופה המושלמת ביותר לצאת לטבע לתור אחר פריחת הכלניות הצבעוניות. מעבר לכך שמזג האוויר הנעם כל כך והשמשי מתחיל להיות עקבי.
זוהי התקופה הטובה ביותר לצפות בפריחה בטבע. לאחר החורף בו מזג האוויר רוב הזמן קרירי וקודר. סופו של החורף ותחילת האביב היא הזדמנות יוצאת מהכלל . לצאת ולהביט בכלניות בשלל צבעים.
ריכזנו עבורכם מספר מקומות, אמנם לא רבות, בהם תוכלו למצוא כלניות הפורחות בשלל צבעים. למשל בצבעים : לבן, ורוד, סגול,כחול, אדום בוהק.
לפני שנחשוף אתכם לעולמן ופריסתן בשטח של הכלניות הצבעוניות . בואו נכיר את ההבדל בין הכלנית האדומה "הקלאסית" שכולנו מכירים לבין הכלנית הצבעונית.
הכלנית האדומה היא בעלת צבע עז יותר, דומיננטי ופחות דוהה מזה של הכלנית הצבעונית.
כמו כן הכלניות האדומות עמידות יותר מהכלניות הצבעוניות בפני יובש. כמו כן סוג הקרקע גם כן משפיע על יכולתן של הכלניות האדומות לצמוח על מגוון סוגי קרקע. למשל האדומות יפרחו גם בסלע גירי רך וגם בקשה. לעומת הצבעוניות שיכולות לפרוח רק בסלע גירי קשה.
עוד הבדל בין שני סוגי הכלניות: הצבעונית חסרת טבעת פנימית בתוך בסיס עלי הכותרת בעוד הצבעונית כן כוללת אותה. ואף מהווה סימן ההיכר שלה מול שאר הפרחים האדומים.
הכלנית הצבעונית בעלת עלים קטיפתיים יותר מזו הצבעונית. אילו הם חלק מרכזי מההבדלים בין הכלנית הצבעונית לכלנית האדומה.
היכן אפשר לפגוש כלניות צבעוניות
באזור הצפון
אזור הצפון הינו אזור עם המון גשם בהשוואה לשאר המקומות בארץ ועל כן מופע הכלניות הצבעוניות. רב יותר משאר המקומות בארץ. לא רק שיש בצפון הרבה מקומות עם כלניות צבעוניות אלא שהריכוז שלהם והמרבדים שבהם צפופים יותר משאר חלקי הארץ.
מנחת מגידו
באזור הגליל התחתון ממש לא הרחק מצומת מגידו , ישנו מנחת מטוסים ישן, ממש בכניסה אליו יש ריכוז גדול מאוד של כלניות בשלל צמעים הפזורים בשטח. שימו לב שיא הפריחה הוא בחודש פברואר. אך גם לפני ואחרי ניתן לראות מופעים מרשימים של הכלניות הלל. הסבר ואיך מגיעים.