הגשר התלוי בעין הבשור

רקע

בנגב המערבי נמצאת דרך הבשור  . דרך מופלאה בכוללת תחנות עצירה כגון: גשר חבלים, מצפה המאגרים ועוד..

תיאור המסלול

דרך הבשור היא מסלול עפר שהוכשר ע”י קק"ל. ומאפשרת לעשות טיול רכוב עם רכב פרטי לאורך נחל הבשור. דרך פתלתלה שנמשכת 18 ק”מ וכוללת אתרים מיוחדים ומרשימים. כגון : מצפור מאגרי המים של הבשור; נחל הבשור ; גשר הצינורות. התחלנו את הטיול המשפחתי שלנו. הגשר התלוי בנחל הבשור. גשר עץ ארוך שתלוי בין שמים לארץ 80 מטרים גובהו. שמעבירים את המטייל בין גדה אחת של נחל הבשור לשנייה.

במהלך ההליכה על הגשר הוא נע ונד לצדדים (קצת לא הרבה). וזו חוויה לילדים. בייחוד שמתחת ניתן לצפות בצבי מים.השוחים להנאתם במימיו של נחל הבשור הירוקים. המעבר הוא חוויתי ומהנה במיוחד , הרבה עוצרים על הגשר ומצטלמים עליו, אני באופן אישי אהבתי לראות את נחל הבשור זורם מתחת , זה אמנם לא כמו הנחלים בצפון אבל עדיין מים חיים בלב הנגב. לאחר המעבר של הגשר ניתן לתצפת אל עבר המרחבים האינסופיים של האזור פיסות חומות פזורות שקו ירוק עבה של צמחיית מים אשל היאור וצמחיית קנה חוצה את בפראות את מרחבי היובש ומרעננים את האזור כולו.

נחל הבשור

גבעות הלס מזכירות דבשת של גמל שכה אופייני לאזור הציה והשממה , ייחודו של אזור הנגב המערבי שבדומה לעין גדי שהוא אזור מדברי צחיח ויבש אשר מופר ע”י מים חיים וצמחייה עשירה ובכך מאפשר התרעננות ושכשוך הרגליים במהלך טיול באזור הנגב, הכניסה לכאן היא חופשית ואינה כרוכה בתשלום כלשהו, הליכה קצרה של כ -5 דקות בגבעות הפתלתלות אחרי הגשר חושפת ירידה תלולה וחדה אל נחל הבשור שם מגיעה באתנחתא שכשוך רגליים לילדים בייחוד הקטנים בנחל.

אל תתנו לעובדות לבלבל אתכם, אזור שכשוך זה המים צלולים, פינה זו רבים מפספסים אותה בגלל שהם מגיעים עד לגשר ולא ממשיכים קצת בהמשך התל ימינה שם נמצאת הירידה לנחל הבשור היפה.

מהמראות הצהבהבים – חומים של אזור זה נחזור על עקבותינו אל הגשר התלוי חזרה שם נשבר החום עם גוון ירוק בהיר.
פשוט ציור שהופך למציאות ומפיח חיים במדבר הזהבהב..

הגשר התלוי בבשור

גשר הצינורות

מכאן נמשיך עם הרכב לכיוון גשר הצינורות- הנמצא בהמשך המסלול הרכוב , מדובר בגדר מתחתי עם הרבה מאוד צינורות סביבו שמתחתיו זורם נחל הבשור.

הרעיון של פרויקט זה הוא להזרים באמצעות הצינורות את המים ממאגר הבשור אל עבר השטחים החקלאים של מושב עין הבשור. גשר הצינורות הוקם במטרה לאפשר למטיילים להגיע לנקודת תצפית המאפשרת מבט מרתק על המחזה המרהיב הזה.

שקורה רק בחורפים גשומים במיוחד כמו האחרון. נחל הבשור המשתרע כ 50 ק”מ מהרי חברון עד רצועת עזה .נחל זה מהווה מקור הישרדות לבעלי חיים רבים כגון: קרקלים,שועלים , צבועים, צבעים, תנים ועופות כגון: עגורים, שרקן מצוי ועוד.

הפקתם תועלת מהתוכן באתר שלי?

רוצים לעזור לי להמשיך לתחזק את האתר ולהעלות תכנים חדשים?

אשמח לתרומת סכום סמלי בעלות של כוס קפה, בלחיצה על הקישור הבא :  
https://ko-fi.com/gilaharoni

תבוא עליכם הברכה – גיל.

גבעות בעין הבשור

באר רבובה

מכאן נמשיך בנסיעה – אך כעת שימו לב יש תפנית בעלילה כדי לראות את שני המקומות המיוחדים הללו עליכם לפנות שמאלה לעבר שטחים חקלאים במהלך דרך הבשור , שימו בוויז “תל שורחן” סעו ללא חשש על שביל שברקע תעברו על שדות חסה ירוקים , ממש בקרבת מקום תזהו מבנה מגודר עם באר בתוכו זוהי ” באר רבובה” – מדובר על באר אחת מתריסר שנבנו באזור אשר שירתו את הכפר הבדואי “רואייבה” , הבאר נחפרה בתקופה העותמאנית ושופצה בתקופה הבריטית. הבאר נמכרה  למתיישבי “מצפה גבולות”.

את תחתית הבאר לא ניתן לראות – מה שמלמד על באר עמוקה מאוד מסוג ” אנטיליה” – באר שהמים נשאבים ממנה ע”י כד המורד עם גלגל ושרשראות למטה מתמלא מים ועולה חזרה למעלה.

מאגר מים ליד עין הבשור

עץ השיטה

מכאן נמשיך בנסיעה – לאחר כ 10 דקות לערך נפגוש בעץ שיטה זקן שהלך לעולמו אך השאיר ירושה – על ענפיו עבי הכרס , נבנה גן שעשועים עם נדנדות עם מושבים מצמיגים פינות ישיבה, וגם פינת ישיבה למדורה עם אבנים המשמשות ככיסאות ישיבה. שם המקום “הבנים והאבות” לי זה הזכיר דרך באריזונה (למרות שלא הייתי שם).

עצרו כאן להפסקה קלה ותרגישו את המדבר במלוא עוצמתו…

תל שורחן

מכאן היכנסו לרכב המשיכו בנסיעה ישר ותחושו כמו “פריסליה מלכת המדבר” בדרככם ליעד האחרון והסופי בפארק היפהפה הזה שבדרך הבשור – “תל שורחן” זהו גן לאומי עתיק, הנקרא גם “תל אל פארעה הדרומי” מדובר ביישוב עתיק שהיה מיושב מהתקופה הכנענית(17 לפנה”ס) ועד לתקופה הרומית (מאה  2לספירה). התל  היה מוקף בחפיר ובחפירות ארכאולוגיות נמצאו בו שרידי שער מבוצר בנוי לבנים וקטעי סוללת עפר לבנה. בצפון התל נמצאה חצר רחבה עם חלוקי נחל וקטע של חומת לבנים אשורית ושרידי מצודה רומי.

המקום מאוד יפה יש בו רוח טובה והוא משקיף על כל אזור הנגב המערבי – תצפית מרהיבה. ראוי לציין כי מתל שורחן יש ירידה לעין שורחן שזה שביל תלול למטה המוביל לאורכו של נחל בשור מקורות יודעי דבר אומרים שבחודשי האביב לאחר הגשמים יש מקום סודי להתרחץ בו בין צמחיית הקנה.מבחינת חזרה 2 אפשרויות : הראשונה לחזור מהיכן שבאתם לעלות על דרך הבשור לפנות שם שמאלה ולצאת לכביש הראשי – 241 (ימינה באר שבע , שמאלה לאזור המושבים) .
אופציה אחרת להמשיך בתוך השטח החקלאי ולהיכנס לתוך המושב עין הבשור (שימו בוויז “מושב עין הבשור).

הוראות הגעה

הוראות הגעה לתחילת דרך הבשור (הכוללת גם עלייה על מגדל תצפית) – בצומת אורים פנו שמאלה לכביש מספר 234 סעו עד הסוף עד שתגיעו לצומת T שמאלה צאלים ימינה גבולות, קחו ימינה ולאחר נסיעה קצרה תבחינו בצד ימינה שלט דרך הבשור ומגדל תצפית פנו לדרך העפר לאחר נסיעה קצרה תבחינו בגשר התלוי ובחניון עפר לידו.או הזינו בוויז : “הגשר התלוי נחל הבשור”.

למי מתאים

הטיול מתאים לכל המשפחה, הכניסה חינם, המסלול אינו נגיש .

רוצים לקבל עדכונים  והמלצות חדשות  ממקומות שמטיילים שביקרו בהם ? 
היכנסו לקבוצת שלנו בפייסבוק "מטיילים מכייפים ומשתפים". תוכלו לשתף בעצמכם ולהתייעץ עם חברי הקבוצה.

סקרנים לדעת איפה טיילנו  לאחרונה ?
עיקבו אחרינו גם באינסטגרם ותקבלו המלצות רלוונטיות ועכשוויות :Baliletayel

בעלי עסקים בתחום התיירות – מעוניינים לפרסם אצלנו באתר ?
ולהגיע למאות אלפי גולשים – צרו עימנו קשר : לחצו פה.

רוצים המלצות שבועיות עדכניות מטיולים אחרונים? 
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ שלנו : לחצו כאן.

מסלולים נוספים בקרבת אזור זה :

האטרקציות המומלצות שלנו

המלצות אוכל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הגשר התלוי נחל הבשור

מיקום במפה

מתאים ל
מתאים ל
רמת מחיר
רמת מחיר
סוגי מסלולים
סוגי מסלולים
סוג הלינה
סוג הלינה
רמת מחיר
רמת מחיר
מה כלול?
מה כלול?
נגישות
נגישות
סוג המסעדה
סוג המסעדה
רמת מחיר
רמת מחיר
כשרויות
כשרויות
משלוחים
משלוחים
נגישות
נגישות
סוג אטרקציה
סוג אטרקציה
מתאים ל
מתאים ל
נגישות
נגישות
נגישות
נגישות
רמת קושי
רמת קושי
סוג מסלול
סוג מסלול
מאפייני מסלול
מתאים ל
מתאים ל
עונה בשנה
עונה בשנה
דילוג לתוכן