בנגב המערבי נמצאת דרך הבשור . דרך מופלאה בכוללת תחנות עצירה כגון: גשר חבלים, מצפה המאגרים ועוד..
תיאור המסלול
דרך הבשור היא מסלול עפר שהוכשר ע”י קק"ל. ומאפשרת לעשות טיול רכוב עם רכב פרטי לאורך נחל הבשור. דרך פתלתלה שנמשכת 18 ק”מ וכוללת אתרים מיוחדים ומרשימים. כגון : מצפור מאגרי המים של הבשור; נחל הבשור ; גשר הצינורות. התחלנו את הטיול המשפחתי שלנו. הגשר התלוי בנחל הבשור. גשר עץ ארוך שתלוי בין שמים לארץ 80 מטרים גובהו. שמעבירים את המטייל בין גדה אחת של נחל הבשור לשנייה.
במהלך ההליכה על הגשר הוא נע ונד לצדדים (קצת לא הרבה). וזו חוויה לילדים. בייחוד שמתחת ניתן לצפות בצבי מים.השוחים להנאתם במימיו של נחל הבשור הירוקים. המעבר הוא חוויתי ומהנה במיוחד , הרבה עוצרים על הגשר ומצטלמים עליו, אני באופן אישי אהבתי לראות את נחל הבשור זורם מתחת , זה אמנם לא כמו הנחלים בצפון אבל עדיין מים חיים בלב הנגב. לאחר המעבר של הגשר ניתן לתצפת אל עבר המרחבים האינסופיים של האזור פיסות חומות פזורות שקו ירוק עבה של צמחיית מים אשל היאור וצמחיית קנה חוצה את בפראות את מרחבי היובש ומרעננים את האזור כולו.
נחל הבשור
גבעות הלס מזכירות דבשת של גמל שכה אופייני לאזור הציה והשממה , ייחודו של אזור הנגב המערבי שבדומה לעין גדי שהוא אזור מדברי צחיח ויבש אשר מופר ע”י מים חיים וצמחייה עשירה ובכך מאפשר התרעננות ושכשוך הרגליים במהלך טיול באזור הנגב, הכניסה לכאן היא חופשית ואינה כרוכה בתשלום כלשהו, הליכה קצרה של כ -5 דקות בגבעות הפתלתלות אחרי הגשר חושפת ירידה תלולה וחדה אל נחל הבשור שם מגיעה באתנחתא שכשוך רגליים לילדים בייחוד הקטנים בנחל.
אל תתנו לעובדות לבלבל אתכם, אזור שכשוך זה המים צלולים, פינה זו רבים מפספסים אותה בגלל שהם מגיעים עד לגשר ולא ממשיכים קצת בהמשך התל ימינה שם נמצאת הירידה לנחל הבשור היפה.
מהמראות הצהבהבים – חומים של אזור זה נחזור על עקבותינו אל הגשר התלוי חזרה שם נשבר החום עם גוון ירוק בהיר.
פשוט ציור שהופך למציאות ומפיח חיים במדבר הזהבהב..