האגם הנעלם בתמנע

רקע

האגם הנעלם ליד תמנע מזכיר סצנה מתוך הסרט " מקס הלוחם בדרכים" . מיקומו מחצבה נטושה עם שלטי אזהרה שמגדרים  מכתש ענקי ועמוק מאוד מוקפים בתלוליות עפר בשלל צבעים.

צמיגי ענק ומכוניות שנזרקו פנימה אל תוך התהום הגדול , נראים כמו צעצועים במגרש משחקים בתוך האגם הנעלם בתמנע. שהוא תופעת טבע מיוחדת שנוצרה בעקבות התערבות האדם בטבע.

ושמסתכלים על המקום עולות תהיות רבות. כיצד צצו מים לפתע כך משום מקום  בלב המדבר ובאזור כה צחיח? ובכן הנה לכם התשובה:  בעבר היו כאן מחצבות נחושת שננטשו (לא הרחק מקיבוץ אליפז שבערבה). .

האגם הענקי בצבע ירוק-כחול נוצר בעקבות חציבות בקרקע שבעקבותיהם עלו מי התהום אשר הציפו את המחצבה במקום זה .

התוצאה כמו שאתם רואים היא אגם יפהפה המוגדר בין שיפולי ההרים.

המצוקים והמדבר יוצרים ניגודיות מושלמת לצבע החום -אדמדם שסביב. השילוב המושלם מעניק למטייל כאן חוויה ייחודית  של נוף מרהיב ופלאי.

הכולל, אם תרצו  בילוי ורחצה בדרך לאילת או בחזור ממנה . יש לשים לב שניתן להיכנס למים אך להיזהר שהם לא ייכנסו לפה כי הם נורא מרירים.

תיאור המסלול

האגם הנעלם בתמנע נמצא במרחק של כ- 20 דקות הליכה מהחנייה . שזה כקילומטר אחד בערך מן הרכב. מתוך חניון מאולתר שבשטח העליון של המחצבה .

תוואי השטח הוא ירידה מתונה בשביל רחב וטוב אך חשוף לשמש(שימו לב אם באתם בקיץ להצטייד במים כובע וקרם הגנה).

ראשית מגיעים לנקודת תצפית הצופה לעבר האגם שרבים עוצרים ומצטלמים , ללא ספק המקום מזכיר מראות ונופים מאיסלנד.

כך העיד אחד המטיילים שנעמד פעור פה מעל יופיו הנשגב של האגם .

המשיכו לרדת בדרך פתלתלה ותלולה יותר שבצידה יש מעין פתח צר וארוך שנמשך עד לאגם .

הירידה כוללת סלעים צבעוניים ומרשימים עד שמגיעים לקו האגם.

ומבינים עד כמה מיוחדת תופעה זו של האגם שנוצר בתוך מכרה. האגם  זכה בעבר לכינוי "האגם הנעלם בתמנע".

כי היה מוכר ליודעי דבר.  בעידן הרשתות החברתיות. כל דבר שהיה "נסתר" או "נעלם" כבר לא עונה להגדרה הזו .לדעתי ההגדרה ההולמת עבורו היא "אגם בלב המדבר". החזרה לרכב עוברת בדיוק באותה הדרך. בעלייה מתונה ותערוך כ 25 דקות לערך. מצ"ב מפת המסלול בתחתית הפוסט.

האגם התכול ליד תמנע

בכל אופן המים עצמם בעלי מליחות כך שהרחצה תזכיר לכם את ים המלח, וכפי שציינתי גם מרירים.. המקום אינו מוצל , ממליץ לכם להגיע מוקדם בבוקר, או בשעות לקראת השקיעה (זוכרים אנחנו במדבר) בקיצור כדאי לטייל כאן ולהגיע לאחר השעות החמות. האידיאלי זה להגיע  כשעה לפני השקיעה ולערוך פיקניק להנאתכם בנקודת התצפית המרהיבה המשקיפה על האגם, לפני שירדתם אליו. שימו לב לא לשלוח ילדים בלי השגחה האגם מאוד עמוק.

בונוס נוסף  למעוניינים – כ-2 דקות מהאגם, ובדרך המובילה אליו נמצא אתר הסדקים בקרקע המפורסם, כך שזו הזדמנות מעולה לשלב 2 מקומות ייחודים בגישה אחת.

קיים סרטון  של צוללנים הצוללים באגם כדי לגלות מה מסתתר מתחתיו . הוא מאד עמוק ומצוין שם שהם ראו יצור קטן ולבן ולא מוכר . מעבר לכך הרבה סלעים ומעין קירות .צירפתי לכם למטה.

זהו אחד המקומות שמומלץ לעצור בדרך לאילת.

הפקתם תועלת מהתוכן באתר שלי?

רוצים לעזור לי להמשיך לתחזק את האתר ולהעלות תכנים חדשים?

אשמח לתרומת סכום סמלי בעלות של כוס קפה, בלחיצה על הקישור הבא :  
https://ko-fi.com/gilaharoni

תבוא עליכם הברכה – גיל.

איך מגיעים לאגם הנעלם בתמנע:

5 דקות מפארק תמנע ו-20 דקות מאילת. כשנוסעים לכיוון אילת (על  כביש 90) , חולפים על פני הכניסה לפארק תמנע וממשיכים ישר. כעבור כשני ק"מ ישנה פניה ימינה לדרך סלולה ומשובשת במקצת , לאחר מכן פנו ימינה לדרך עפר איך שתראו מבנה בטון נטוש ושילוט "קווי דלק אין לחפור במקום"

דרך זו מובילה לאגם הנעלם. נסיעה קצרה על דרך עפר ,שמשמאלכם תהום ענקית מגודרת , תוביל אתכם  לאזור חנייה קטן  ומאולתר כאן חנו את רכביכם, מהחניה חילפו עלפני סוללת עפר עם צמיגי ענק שנזרקו כאן . מפה יש הליכה של כ-10 דקות עד לנקודת התצפית ו-15 דקות נוספות בירידה כדי להגיע אל שפת האגם, רכבי שטח יכולים להגיע עד שפת האגם ולחסוך את ההליכה.

בוויז :האגם הנעלם.

האגם במכרות תמנע
מפת המסלול:

שימו לב אין שירותי הצלה במקום , האגם עמוק !!

לסיכום : האגם הנסתר תמנע הוא האגם הנעלם בדרך לאילת שחובה לעצור ולטייל בו.

רוצים לקבל עדכונים  והמלצות חדשות  ממקומות שמטיילים שביקרו בהם ? 
היכנסו לקבוצת שלנו בפייסבוק "מטיילים מכייפים ומשתפים". תוכלו לשתף בעצמכם ולהתייעץ עם חברי הקבוצה.

סקרנים לדעת איפה טיילנו  לאחרונה ?
עיקבו אחרינו גם באינסטגרם ותקבלו המלצות רלוונטיות ועכשוויות :Baliletayel

בעלי עסקים בתחום התיירות – מעוניינים לפרסם אצלנו באתר ?
ולהגיע למאות אלפי גולשים – צרו עימנו קשר : לחצו פה.

רוצים המלצות שבועיות עדכניות מטיולים אחרונים? 
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ שלנו : לחצו כאן.

מסלולים נוספים בקרבת אזור זה :

האטרקציות המומלצות שלנו

המלצות אוכל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

האגם הנעלם

מיקום במפה

מתאים ל
מתאים ל
רמת מחיר
רמת מחיר
סוגי מסלולים
סוגי מסלולים
סוג הלינה
סוג הלינה
רמת מחיר
רמת מחיר
מה כלול?
מה כלול?
נגישות
נגישות
סוג המסעדה
סוג המסעדה
רמת מחיר
רמת מחיר
כשרויות
כשרויות
משלוחים
משלוחים
נגישות
נגישות
סוג אטרקציה
סוג אטרקציה
מתאים ל
מתאים ל
נגישות
נגישות
נגישות
נגישות
רמת קושי
רמת קושי
סוג מסלול
סוג מסלול