ההיסטוריה של העיר חצור
חצור הייתה בעבר הרחוק עיר כנענית קדומה שחולקה לעיר העליונה והעיר התחתונה. מהעיר העליונה היה ניתן להשקיף על העיר התחתונה. חצור הגיעה לשיאה מבחינת גודל והתפתחות אורבנית בעת שהיו בה כ- 15,000 תושבים. בתקופה של המאה 14 לפנה"ס. העיר הייתה עשירה בסגנונות אדריכליים עם קווים אומנותיים וסגנון ייחודי.
חצור הייתה קשורה בסוריה עד עצם היום הזה יש במוזיאונים שם ממצאים מתל חצור. רבים שאפו לכבוש את העיר העוצמתית והגדולה הזו. המצרים , במאה ה-14 לפנה"ס הגיעו לפה במהלך מסעות הכיבוש שלהם. עדויות לכך נמצאו במכתבים שהתגלו באתר אל- עמרנה שבמצרים.
יבין מלך חצור שלט כאן ביד רמה הוא יצא לקרב נגד 12 שבטי ישראל המאוחדים שתחת הנהגתו של יהושוע שכידוע היה שר צבא מהולל ומוכשר..למרות שהמלך יבין ריכז מאמצים והביא עימו למלחמה את כל ממלכות כנען הוא נחל תבוסה קשה , חצור נשרפה כליל ונחרבה במאה ה 13 לפנה"ס.
בכך הסתיימה התקופה הכנענית בחצור ונפתחה התקופה השנייה בתולדות העיר התקופה של חצור המקראית (הישראלית).בתוך העיר יש מעל 20 שכבות התיישבות המשקפות באופן ברור את צורות ההתיישבות בתל חצור.
מתחת לגן הלאומי זורם נחל חצור ,זהו נחל אכזב הזורם רק בחורף.
ישנה אפשרות כיום, באתר,לרדת במעבה האדמה באמצעות מדרגות תלולות היישר אל תוך מפעל המים האדיר והעצום. שהיה אחראי לאספקת מי השתייה , הרחצה והניקיון של העיר הקדומה חצור.
ספק רב אם ללא מפעל המים הזה הייתה הצדקה לכך שחצור תהיה עיר כה עוצמתית ומשגשגת. מעבר לארכיאולוגיה מופלאה ומרשימה בגן לאומי תל חצור ישנן תצפיות נוף מהממות פנורמיות ( 360 מעלות) לכיוון : עמק החולה, הרי הגליל והגולן.
השרידים אשר נמצאו בתל חצור
בתוך גן לאומי תל חצור נמצאו שרידים רבים כגון : מבני מגורים ומחסנים מהמאה ה 8 לפנה"ס.
בתמונה שלעיל ניתן לראות שרידים פולחניים של במה לפולחן בתוך מצודה מהתקופה הישראלית(תקופת הברזל), הבמה עשויה מבזלת שחורה , מפעל המים כמתואר לעיל, שער שלמה – כפי הנראה שימש כשערו הדרומי של העיר בתוך חומות העיר, בצידי השער זוג מגדלים. אפשר לשלב ביקור גם במוזיאון תל חצור שבתוך איילת השחר.
איך מגיעים
עליכם לפנות פה ימינה ולנסוע עד תגיעו לחניון הגן. הגן נמצא ממש דרומית ובצמוד לאיילת השחר.